Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzieci

9- miesieczne dzieci co wasze juz potrafia co jedza itp.

Polecane posty

Gość ooooo nieeeee
a dlaczego musial siedziec kolo 4 miesiaca????ludzie wy jestescie zazdrosni poprostu!!!! moja siostra zaczela chodzic gdy miala 8 miesiecy,a nawet sama nie potrafila dobrze siedziec,nie moglismy w to uwierzyc,komicznie wygladala,bo ona byla malutka i juz chodzila,oczywiscie nie zwracala kompletnie uwagi gdzie idzie ,ale szla i tyle. to jest mozliwe.

Gość ja chodzilam w 8 miesycy
Moja znajoma lekarka powiedziala, ze to jest calkiem normalne zachowanie, a swiadczy o tym, ze dziecko jest silne i rozwija sie troszke szybciej niz powien. To, ze wasze dzieci tego nie potrafia, a Mamy41 tak, to nie znaczy, ze sama zawisc i chamskie komentarze musza od was plynac.... Odchylenia, problemy z biodrami... O co Wam chodzi???? Tego zyczycie dla tego dziecka, ktore wam nic nie zrobilo? Najpierw zapytajcie sie lekarza czy to jest mozliwe, a pozniej mowcie, ze to jest nienormalne, a skoro nie napisala, ze "chodzi sam po bulki do sklepu" to znaczy, ze tego nie robi... Zacza chodzic w 7 miesiecy - to nie znaczy, ze chodzil wszedzie sam...ZACZA to znaczy stawial po 2 lub troszke wiecej kroczkow... Radze zapytac sie swojego lekarza czy to jest mozliwe...

Znam mame41 z topiku MARZEC 2008, bo sama sie tam udzielam od prawie poltora roku i moge potwierdzic, ze to prawda co pisze o Maksymilianku. Widzialam jego fotki i filmiki od urodzenia i jest \"najszybszym\" dzieckiem na naszym topiku :) Pewnie, ze jak sie to czyta to moga nasunac sie watpliwosci, bo to jednak ewenement, ale takie wyjatki sie zdarzaja, wiem z wlasnego doswiadczenia... Ja sama chodzilam juz w osmym miesiacu a moj synek siedzial na nocniku majac 5 miesiecy, bo tak stabilnie juz sam siedzial, ze go moglam kilka razy dziennie wysadzac. Zaczal chodzic majac 9 miesiecy, co na chlopca jest dosc szybko, stal sam juz majac 7, w osmym chodzil za raczki, itd. Po prostu wszystko robil o wiele szybciej niz przewaga dzieci. Tak samo z mowieniem... A dzis mam drugie dziecko, coreczke i ona jest z kolei wolniejsza ze wszystkim, chociaz zapowiadalo sie, ze tez bedzie taki speedy gonzales, ale jednak nie. I nie martwie sie tym, kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie i tak powinno byc. My dorosli tez jestesmy rozni i dobrze :) Pozdrawiam mama41 i inne mamuski :)

Gość ooooo nieeeee
nie przejmuj sie mamo tymi glupimi komentarzami,to swiadczy o tym ze sa zazdrosne,albo niedouczone i zamiast najpierw dowiedziec sie cos na ten temat,to od razu krytykuja. gratuluje takiego wspanialego synka!!!!!

Aha i ku mojej wielkiej radości nauczyła się schodzić tyłem w łóżka :)

o ile potwierdzaczek sie zleciało. Ja uważam ze to klastwo lub niewłaściwe i niezdrowe odchylenie. Już sie wiecej nie udzielam. Bo i po co, zdania nie zmienie i wisi mi co o mnie napiszecie.

Gość ooooo nieeeee
ja pierdole ,wiesz co odchyly to masz ty madonna:-o

Gość moja przyjaciolka
a jakie to wszystko ma znaczenie co roba dzisiaj wasze dzieci? przeciez za 10 lat wszystkie beda umialy dokladnie to samo. najwieksze roznice widac w ciagu pierwszego roku, a pozniej nie ma to zadnego znaczenia. nie jest to tez wyznacznikiem tego jak dziecko bedzie rozwijac sie kiedys. wiec po co takie targowanie? :O

Gość ooooo nieeeee
idiotko,juz na tylu topikach pisalas takie glupoty,komplenie nie znasz sie na tym co piszesz,masz wogole dzieci?????? juz tyle razy cie zagielam,oczywiscie za kazdym razem pod innym nikiem. wypowiadasz sie kompletnie nie majac wiedzy na temat,a juz nieraz wklejalam linki potwierdzajace to co pisalam i sie wkoncu zamykalas.

madooonna - Dobrze napisane - Zazdrośnica - Tylko po co te złośliwości. A potwierdzaczek piszesz - A i owszem kiedy ktoś pisze prawdę a inny mu wmawia, że to nienormalne, niemożliwe i niezdrowe. Zastanów się - jest to zdrowe gdy dziecko robi to samo bo jest na to gotowe - Ale ty i tak pewnie nie zrozumiesz !!!

hej Nicolla i K_ASIA_k, hihiihihih, dzieki za wsparcie. Powstal topik o tym co robia dzieciaczki w wieku 9 miesiecy i poprostu jak kazda matka chcialam sie pochwalic swoim cudem, a wyszlo, ze klamie........no trudno. To prawda, mam malo czasu na systematyczne udzielanie sie na marcowkach, bo maly jest wszedobylski i z checia poznaje swiat :), ale od czasu do czasu dam znac co u nas :) madooonna, moj synek sam usiadl jak mial 5 miesiecy, pelzal jak mial 4,5, zaczal raczkowac w 5, 5, a poszedl........zaczal stawiac samodzielnie swoje kroczki jak mial dokladnie 7 miesiecy.........pozdrawiam i szkoda, ze nie chcialas podac skype, chetnie bym Ci pokazala mojego zolnierzyka :)

do mama41 - nie przejmuj się komentarzami, na każdy topiku znajdzie się ktoś, kto musi opluć jadem raz dziennie bo inaczej się chyba zadławi ;) głupia zawiść i tyle niektóre matki tak mają, że ich dziecko musi zawsze wsszytko robic najlepiej, ze szkodą dla dziecka w przyszłoście, niestety gratuluję super synka, fajnie się rozwija, szybciutko i zdrowo - pozazdrościć! każde dziecko rozwija się indywidualnie, nie tylko fizycznie ale i psychicznie, jedne dzieci w wieku 2 lat znają kilkanaście słów, inne mówią już pełnymi zdaniami - ale widać nie tylko dzieci różnią się rozwojem, bo czytając niektóre wypowiedzi wyraźnie widać, że kilka pań się zatrzymało w pewnym miejscu i dalej już chyba nie pójdą ;)

no daj przykłady czekam. Jak już tak piszesz to do konca, po chuj kłamiesz??? lepiej ci teraz???

Hej Nicolla :) Hihi... ;) chyba rzeczywiscie sie tutaj zaraz wszystkie pojawia zamiast u nas na topiku :P Nicolla a Wy jeszcze zostalyscie bezzebne czy cos przegapilam?? Bo Michelle ma swoje dwa dolne, jedyneczki i na razie nic nowego sie nie wykluwa, ale pewnie niedlugo, bo znow sie troche slinic zaczela :) Pozdrawiam cieplutko i duzo zdrowka dla Ciebie i Justysi :)

Gość ooooo nieeeee
zaraz postaram sie poszukac

Gość ooooo nieeeee
no wiesz co w 2 minuty mialam poszukac nie jestem taka doskonala jak ty:-o

a do mamy 41 juz pisze skąd moje zdanie. Gdy moja córka miała deko ponad 8 miesięcy poszłam z nią na usg stawów biodrowych. No i oczywiscie zaczełam sie chwalić że moja córka juz oczywiscie siedzi, no i rwie sie do chodzenia tzn trzyma sie szafki itp i chce łazic, na to lekarz mi zwrócił uwage zeby jej nie pozwalać, bo może wyjsc z tego wiecej szkody niz pożytku, bo miednica dziecka nie jest jeszcze na tyle rozwinięta. Dlatego pisze ze nie uważam tego za norme. No i nikogo tu nie wyzywam w przeciwienstwie do niektórych.

Gość ooooo nieeeee
teraz nie dam rady poszukac bo nie pamietam w ktorych to bylo

Gość ooooo nieeeee
ale jak beda jakies nowe,to wkleje w tym topiku