Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inna_90

Schudnąć przed studniówką

Polecane posty

Witam! Też jestem maturzystką i również się odchudzam (tzn. mam zamiar :P od jutra). Nie wybieram się wprawdzie na studniówkę, ale mimo wszystko mam zamiar zrzucić kilka kilo- dla siebie. @modlichaaa- od jutra mam zamiar zacząć kopenhaską. Napisz mi, proszę, czy przestrzegasz tej diety radykalnie, czy np. można nieco zmienić jadłospis (czyt. wyrzucić szpinak, kawę zastąpić herbatą)? Z góry dzięki za odpowiedź.

Nawet jeśli to nie jest wskazane, ja się po prostu nie dostosuję. Najwyżej opracuję nową dietę- Dietę Krzyśki. Głupi czas sobie wybrałyśmy na odchudzanie- najgorzej chyba będzie w Boże Narodzenie. Jeśli w święta żadna z nas się nie załamie, to będę pełna podziwu... No, ale w końcu między innymi po to się tu wypowiadamy :D Razem lepiej! A kawy nie tknę... Aż tak zdesperowana nie jestem.

Eee... (elokwencja górą!) Tak się teraz wczytałam w temat... Inna_90, ja dobrze rozumiem? Dwa tygodnie temu suknia leżała na Tobie całkiem nieźle, a teraz ledwo się mieścisz? Od czego tak przytyłaś, czyżby efekt jo-jo? I jeśli tak, to co robiłaś źle? (Chciałabym uniknąć błędów. Naczytałam się o tym, że po kopenhaskiej nawet 800 kalorii sprawia, że człowiek tyje. Ale przecież niemożliwością jest nie jeść wcale!) W moim przypadku też każda radykalniejsza dieta kończy się okrutnym zmęczeniem i bladością niesamowitą (nawet jak na moją bardzo jasną karnację. Aż ludzie w szkole pytali, czy się dobrze czuję, chociaż wtedy czułam się całkiem normalnie). Ja z sennością walczę przy pomocy czerwonej herbaty- trzy szklanki wypite jedna po drugiej i po problemie. Może to nie jest całkiem dobre, ale przecież nie można sobie pozwolić na przespanie całego dnia- wiedza sama do głowy nie wpłynie...

tak Krzyśka to efekt jojo....;/ przeczytałam o jakiejs diecie ewy bem czy cos takiego:| stosowałam ją przez jakiś czas;/ w każdym razie 2 tyg temu przestałam;/ zaczełam jesc inne produkty niż w diecie i przytyłam;/ to byl wynik tylko tego że chciałam zaczać jeść cokolwiek wiecej;/ ale ile mozna?

Najwyżej po kopenhaskiej zastosuję Dietę Plaż Południa, która jest nieco podobna do tej pierwszej, jeśli chodzi o dozwolone produkty. Ciekawe... w wakacje 2007 udało mi się w krótkim czasie odchudzić o 5 kilo, następnie wcale nie przestrzegałam żadnej diety (kanapeczki, białe pieczywo, mnóstwo słodyczy o każdej porze- najlepiej po 23:00) i wcale nie przytyłam. Jakiś wybryk natury? :P Ale fakt, że od tamtej pory nie jadam frytek i chipsów, kiedyś codziennie opychałam się podsmażanymi ziemniakami - teraz obrzydzenie mnie bierze na sam widok. Jak Wam idzie?

jak mi idzie? dzisiaj ambitnie zjadłam jablko, mandarynke, grejfrut a na obiad warzywa gotowane na patrze....:| jak narazie głodna nei jestem .... zastanawiam sie co zrobic jak mnie dopadnie głód wieczorem:| pewnie znowu jakieś jabłko:| a wam jak idzie?

mam studniłwkę 1lutego... jestem załamana nic na mnie nie wchodzi:( boję się kopenhaskiej, ale chyba postawię na grejfruty i białko:) help:>

Gość nmonia
Nie chce zakładać nowego tematu a mam ten sam problem. Do studniówki pozostało aby 2 miesiące a ja chciałabym schudnąć tak ok 7 kg żeby ważyć ok 60 kg. Zastanawiałam się nad głodówką. Potem najwyżej bym mało jadła ale przynajmniej by mi się udało bo na diecie to chyba nie dam rady w tak krótkim czasie. Wzrost 165

ja tak samo do studniowki chce schudnac z 5 kg. Waze 55 / 163, marzy mi sie jaks piekna sukienka, juz mam jedna czerwona , ale ze w tym roku mam 2 studniowki ( swoja i chlopaka ) to musze jeszcze jedna dokupic...mmm

jezu studniówka... kiedy to było... też miałam taki problem kilka lat temu... jak kupiłam było oki a miesiąc przed studniówka się nie dopięłam w gorset:(... no i co??? dieta MŻ i codziennie aerobik z płyty :) schudłam 6 kilo i było oki:) a nie powiem zajęcia miałam od 8 do 18.00... ostatnia klasa.. mnóstwo fakultetów i innych pierdół... nie ma to jak technikum jednak...

olaskr tez jestemw technikumi nauki mam 5x tyle co liceum, do szkoly na 8 do 16, potem dodatkowe, plus korki, jeszcze nie zaczelam siedziec w domu nad nauka do matury bo nie mam kiedy, moze jak bym potrafila olac inne przedmioty ale ja nie chce miec samych dwoj na swiadectwie. No a fakt mam juz sukienke jedna ale ja sie raczej martwie ze bedzie za duza anizeli zamała.

to zwęzisz.... ja się na jedzenie rzucałam bo nie miałam czasu na nie w ciągu dnia... i wiem jak to jest... będzie dobrze:) ja do matury się wogule nie uczyłam.. nic nie powtórzyłam... sumienna byłam i zdałam nieźle... oceny na świadectwie były oki :)

Gość nmonia
Jednak zrezygnowałam z głodówki. Potem może być efekt jojo i będzie gorzej niż było. Odchudzam się, nie jakaś specjalna dieta tylko jem mniej, staram się unikać pieczywa, bo żeby całkowicie je wyeliminować to nie możliwe w moim przypadku. Nie jem niezdrowych rzeczy. W sumie jeśli bym się postarała i wytrwała przez te dwa miesiące to może by jakieś efekty były. Może nie wielkie ale zawsze coś. Lepiej schudnąć mniej niż potem znowu przytyć. Pozdrawiam