Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ice blue

Niedługo się uda! - w oczekiwaniu na dziecko

Polecane posty

nie dopiero 3 cykl ale ten nalezy do straconych i jak bedzie ich tak wiecej to juz na sama mysl mam dosyc :/ nie wiedziałm ze to takie trudne :/

wera-tak właśnie jest-sama nie wiedziałam ale lekarz mi to ostatnio wyjaśnił jak temp. spada a zaraz po tym się podnosi to w tej wyższej jest owulka-ale najlepiej kupić testy owulacyjne i zrobić je właśnie w tym czasie kiedy temp. sugeruje że masz owulkę-bedziesz miała pewność że napewno jest.

momo1 robiłam testy owu;acyjne i wychodziła mi ta druga kreska taka blada a na tescie pisze ze bysi byc taka sama jak pierwsza wiec nie wiem :/

wera -a robisz testy kilka dni z rzędu?bo ja np.jak zaczynam robić to przynajmniej te 2,3 dni wychodzi mi właśnie taka blada -dopiero za którymś razem prawie bordowa(ja sugeruje się śluzem-kiedy jest większy w poł.cyklu wtedy zaczynam robić testy)dzięki nim np.dowiedziałam się że moje dni płodne przypadają na 15-18 dc.a nie jak liczyłam ok.11dc.spróbuj wytrwać.powodzenia :)

to wszystko mnie załamuje :( jakies liczenie mierzenie temperatuty, ktora codziennie u mnie jest inna. Wiem ze musze miec owulacje bo zaszłam tylko ciaza sie nie utrzymała niestety :( zmeczona tym jestem

mozliwe, ze przez zime. ja to chyba rzuce termometr w kat i zabiore meza na spontaniczny wypad :)

Gość yeti1
jeśli któraś z Was nie podpisała to prosze o głos pod petycją do naszego rządu o zmianę projektu ustawy bioetycznej (regulującej kwestie zapłodnienia in vitro) www.petycje.pl/3700 dziękuję

ice blue to chyba byłby dobry pomysł z tym wyjazdem zamiast mierzenia tej temperatury. Ja i tak mam w kazy dzien inna temperature wiec to chyba nie jest dobra metoda u mnie na planowanie rodziny :)

jak tylko ogarnę się z sesją, to ta będzie. Matko, że też kolejnych studiów mi się zachciało.....

Gość pomoc dla chlopczyka
Czesc 🖐️ Dwie panie postanowily pomoc choremu chlopcu i organizuja aukcje charytatywne z ktorych dochod jest przeznaczony na leczenie malego Wiktora. Gdyby ktos z was mial ochote cos kupic dla siebie, dla bliskich to podaje link do aukcji: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=10006145 Sa maskotki, ksiazki, plyty i wiele innych drobiazgow. Pozdr

Gość Lolunia
hej dziewczyny dawno mnie nie bylo :) ale pokazuje sie u was :) kochalam sie z Moim Ł 12,13,14 grudnia i dostalam okres 24 grudnia byl nieco krotszy nastepnie przyjechal z woja moj Ł hehe i 9 10 11 stycznia sie kochalismy okres mialam dostac 19 stycznia czyli wczoraj a jednak niie ma go narazie :) czy to moze oznaczac ciaze? i jak myslicie czy moglam zajsc teraz czy juz w tamtym mieiacu?? bo ja juz nie wiem glupieje w domku :( pomozcie mi bo juz nie wiem co myslec heh cykle mam 26-28dni ale od 3 4 mc raczej 26 dni i nie wiem co i jak moze owulka mi sie przesunela bo na oko byla 7 stycznia :) odpowiadajcie :]

ja naraie czekam na okres i od przyszłego miesiac znowu starania, a u ciebi jak ice blue?? jakies pozytywne wiesci??:)

Witam Chciałabym sie podzielić z Wami dziewczynki mam nadzieję wyjątkową historią, ale nie chce żeby była to nudna historia, wiec napiszę w skrócie: -ponad 2 lata starań -2 poronienia(ostatnie w czerwcu b.r) -leczenie w klinikach niepłodnosci -zbyt wolne plemiki mojego ukochanego -u mnie zbyt wysoka prolaktyna 5 razy ponad norme, gruczolak przysadki mozg. -przy takim stanie nas obojga marne szanse nawet na inseminacje jak twierdzili lekarze -od 2 lat mierze tempke,monitoruje owulacje,wiem wszytko co i jak w nocy i o północy;) -mogłabym studiować farmacje, masę leków poczynajac od sterty witamin,kwasow foliowych tony,wiesiolkow i innych pierdół;)koncząc na estofemie,duphastonie,clo kilka dni temu odebralam bete 228 mlU/ml ;)norma nie nie bycie mamuśka 0-27 Odpowiedz jak to sie stało?.......................................Cud Pierwszy miesiac od 2 lat,odstawiłam wszystko, żadnych leków, nawet witamin, zadnego monitoringu, żadnej temperatury, obserwcji sluzu,miałam juz dość! mam 28 lat, wszyscy moi znajomi albo sa albo zaraz beda rodzicami, stwierdziłam ze moze Pan Bog chce mi powiedziec przez to ,że moj ukochany może nie jest tym z którym mam miec dziecko(nie mamy slubu) albo ze Pan Bog ma dla mnie inny plan, dziś jeszcze sie w tym utwierdziłam hipotetycznie bo dowiedzielismy sie od urologa o żylakach u mojego ukochanego i powiedzieli mu ze albo operacja albo dzieci, wiec załamana pojechalam odebrac bete, spoznial mi sie okres ale tak jak mowilam w czerwcu poronilam, mialam dotad 2 okrey, 30dni pierwszy i 25dni drugi wiec pomyslałam, że wszystko sie jeszcze musi ustabilizowac,i co zobaczylam 228 mlU/ml!!!!!!!!!!!!!!!!! Pierwszy raz jak oddałam wszystko Bogu, przestałam planowac, liczyc, łykac tabletki i stał sie CUD CUD CUD Myslę, że to spokoj wew, obecny we mnie ze Bog jest ze mna to spowodował,zawierzenie.Trzeba porpostu przestać planowac, Pan Bog przekreśla nasze plany i prowadzi nas inną drogą,trzeba tylko uwierzyć ze On tylko da nam wszystko, czego potrzebujemy. Takie zamykanie w sobie zalu, smutku jest przejawem własnej miłości, która podcina korzenie wierze i zawierzeniu.Moze warto zaufać Bogu i podciąć korzenie tego co nas niszczy dziewczyny!testy owulacyjne, temp,leki,i to o czym pisałam wcześniej. Wiara czyni cuda!moze zabardzo odchodzimy....moze warto zdać sie na Boga przepraszam, nie chce żebyście pomysłały że jestem dewotką,jestem młoda 28-letnia dziewczyna ale naprawde uważam,że porpostu może niech bedzie tak jak chce Bóg;)jest to najwyższa forma zwierzenia i miłości tak uwazam , ale cuda sie zdarzają,ta nasza słabosc robi miejsce na Jego działanie,może nam starającym sie potrzebny jest taki pokój płynący z wiary,może w tych trudnych dla starająch sie chwilach warto zobaczyć kogoś innego;)a na koniec pamietajcie...... tylko to co trudne kształtuje człowieka, myśle że przez ten cud stałam sie lepsza osoba;)dziekuje PB