Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brak słów pomocyyyy

kradzież

Polecane posty

Gość brak słów pomocyyyy

dziś pobrałam z bankomatu całą wypłate, poszłam na cmentarz zapalić znicz babci , robie to co kilka dni. było dużo liści i starych zniczy. do śmietnika mam 10 metrów. Poszłam wyrzucic śmieci poszłam na zakupy, w sklepie otwieram portfel , a tam zero kasy, został świstek z bankomatu. \ktoś mnie okradł na cmentarzu. nie mam pojęcia co ma zrobic. Powiecie że tzeba było trzymać torbe przy sobie , tak to prawda. Ale nie miałam jak zabrać bo miałam pełne ręce śmieci. Po za mną nie widziałam nikogo na cmentarzu. Opłaty musze zrobić, kredyty, a gdzie święta? W portwelu zostawili mi 7.60 . Jestem załamana. co ja powiem dzieciom, mężowi, jak mam przeżyć miesiąc?

Gość zostawiłaś torbę przy
grobie i poszłaś wyrzucić śmieci ?

Gość tak Ci wspolczuje...
nie wiem co powiedziec.. moja znajoma okradziono zaraz po wyjsciu z banku. tez wziela wyplate przed swietami Bozego Narodzenia. Koles wyrwal jej torebke z reki.. sciskam

Gość Bum z dupu
durna jak but

Gość aram55
Nikt normalny nie zostawia torebki z pieniędzmi byle gdzie. To nie Ty widzisz złodzieja lecz on Ciebie obserwuje. Masz nauczkę na przyszłość. Nie dziwiłabym się dziecku, ale dorosła osoba i taka naiwna?

Gość wspolczuje ale nic nie poradze
moze wez pozyczke? Co tu duzo mowic: zostawilas torebke to sie nie dziw. Sa wazniejsze rzeczy w zyciu niz sprzatanie... Moze to do Ciebie teraz dojdzie. Dla mnie to juz w ogole bezsens jechac z banku na cmentarz. Ja tez zawsze wybieram cala pensje naraz (takie mam konto) ale od razu szybciutko jade z tymi pieniedzmi do domu. Potraktuj to jako nauczke.

Taaa... zostawiłaś torebkę, z złodziej zamiast ją w locie porwać, zadał sobie tyle trudu, żeby wyłuskać z niej banknoty i zostawić 7,60...

i w banku upakowuje te pieniadze w rozne miejsca - kieszenie zwykle, czesc do plecaka... Biore pod uwage mozliwosc taka, ze mi ktos ten plecak wyrwie. Z taka kasa sie po miescie bym nie rozbijala.

Gość aram55
Chciałaś się pożalić na forum czy oczekujesz pomocy? A może forumowicze zrobią zrzutkę dla Ciebie, co? :):):)

A po co bierzecie całą wypłatę z banku? Po co w takim razie w ogóle mieć konto? Można wziąć w pracy pensję i ten sam efekt, nie trzeba przy tym wykonywać dziwnych czynności upychania po kieszeniach w banku.

Gość bo niekiedy nie można
wziąć w pracy bo kasy polikwidowane i płaca tylko przelewem na konto

Gość malgosia9945
no wlasnie-- ja zawsze karta place w wiekszych sklepach jak jestem na zakupach .

W pracy niestety nie mozna pobrac pensji. Co z tego, ze ja bym tak wolala ;) Mam konto oszczednosciowe. Moge tylko raz w miesiacu z niego pobierac. Dlatego tak robie, zeby nie placic prowizji :)

Konto \"oszczędnościowe\" zawsze jest podpięte do konta \"zwykłego\", tylko dlatego, żeby oszczędzając mieć większy procent. Chyba w ogóle nie znasz zasad korzystania z kont.

moje konto nie jest podpiete do zadnego zwyklego :) Mialam zwykle ale zlikwidowalam, bo kupe kasy placilam co miesiac. teraz mam tylko i wylacznie oszczednosciowe. Dalo sie? Dalo ;) Wiec nie musze sie znac na bankowosci :P

może nie wziełaśpieniędzu z bankomatu i zostały poprostu a jakiśszczęśliwiec je znalazł wystając z machiny.

Gość no to sobie zaoszczedzilas
na tym koncie :D Chytry dwa razy traci jak mawia stare przyslowie:D A swoja droga - sorry, ale jak mozna byc tak glupim zeby zostawiac torebke????? i to z cala wyplata?

Przeciez to nie mnie okradli :classic_cool: a jak sie nie ma za duzo to kazdy mozliwy sposob oszczedzania ejst dobry ;) Chyba to nie zbrodnia, ze mam jedno jedyne konto w dodatku oszczednosciowe? ;)

Gość wasza głupota nie zna granic
Przecież są banki, w których nie płaci się za korzystanie z ROR. Poza tym nawet jeśli się płaci te powiedzmy 8 zł miesięczne to są bonifikaty za płatnośc kartąi i w sumie konto robi się darmowe. Naprawde jest sens ryzykowac dla paru groszu oszczedności ? Słysząłyście chyba o aferach z firmami pośredniczącymi przy opłacaniu rachunków - emeryci chcący zaoszczędzić sowje grosiki stracili poważnie pieniądze. Nie rozumiem jak w XXI wieku można być tak zacofanym i nie mieć konta ROR oraz karty płatniczej. A może numer PIN jest zbyt trudny do zapamiętania ? Znane są przypadki idiotów, kórzy PIN wypisali sobie na karcie i złodziej skorzystał wz okazji :P

Ty do mnie mowisz?? O jakiej glupocie mowisz? Bo nie chce miec ROR i karty?? Mialam, przez bardzo dlugi czas i zrezygnowalam z tego. Jak juz mowisz o doniesieniach z mediow to moze wspomin tez o aferach jakie sie zdarzaly wsrod tych ktorzy i RORy mieli, karty czy banki internetowe. Konto oszczednosciowe sie mi dobrze sprawdza. Nic za to nie place, to jak kasa w pracy i tyle ;) Nie widze zwiazku miedzy zacofaniem, a posiadaniem karty platniczej :P Moi znajomi nie maja TV, tez ich nazwiesz zacofanymi? :D

i podaj nazwe banku w ktorym za ROR sie nie placi, nie bedac juz studentem oczywiscie ;) I nie chodzi mi o konto internetowe ;)

Gość czwartkowy poranek
powiedz dzieciom i mezowi prawde!!! na drugi raz bedziesz uwazniejsza i juz nikt ci nie okradnie! a co do zlodzieja... brak slow

Gość wasza głupota nie zna granic
poszukaj sobie sama w necie, to nie miejsce na reklamę :P Co do wyczyszczenia konta to na 99% wina tej lili11 To co, np. z tego względu ze zdarzają sie wypadki nie powinno się jeździć samochodem ? Albo nie korzystac z urzadzeń elektrycznych bo można zostać porażonym prądem ? :P Ale Twój wybór, każdy robi jak uważa...

Szukalam :) Dlatego wiem co mowie :) Jesli Ty podwazasz to to powinnas udowodnic :P Poza tym to samo moge powiedziec o Twoim sposobie. Masz konto zwykle i poslugujesz sie karta, bo boisz sie wlasnie takich sytuacji jakie spotkaly autorke tego topiku. Ale mnie to nie spotkalo i posiadanie konta oszczednosciowego w moim przypadku sprawdza sie w 100% :) Mam to, czego chcialam. W zwiazku z tym nie rozumiem Twoich zarzutow o mojej glupocie, czy zacofaniu :)