Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sposób

szybki sposób na wielkiego pryszcza

Polecane posty

Gość sposób

błagam, jak w temacie, jak sie pozbyć wielkiego podskórnego pryszcza, kurcze jutro mam wazną imprezę, a tu taki klops, macie jakies pomysły?

Gość JUstysiaa23
pOZBYĆ,TO NA PEWNO SIĘ NIE POZBEDZIESZ. Są różne punktowe żele,możesz spróbować,ale skoro jest podskórny,to nieciekawie.

Gość Punkcik...
Kup w aptece maść ichtiolową albo cynkową lepsza jak dla mnie ichtiolowa ale niestety trochę śmierdzi i jest bardzo brązowa ta cynkowa jest biała. Dla mnie rewelacja zawsze je mam w domu i jak cos wyskoczy traktuje ta mascia i szybko sie goi. Jak nie wychodzisz z domu to posmaruj na czystą!!!!! skórę tzn na syfka i zostaw. Kosztują ok 2 zl w aptece

Gość na podskórne pryszcze dobry
jest tormentiol-maść, wyciąga pryszcza na wierzch i łatwiej można go wycisnąć. Pózniej smarowac mascia cynkową

a tormentiol nie jest na receptę?? ja mam dawercin. jest rewelacyjny, ostatnio miałam syfka koło nosa, posmarowałam wieczorem, rano go nie było. ale niestety jest na receptę. mozesz wysuszyć go pastą do zębów. ale pod waunkiem ze nie wycisnęłaś jeszcze

Tormentiol nie jest na receptę i jest ok., ale maść ichtiolowa działa szybciej-gruba warstwa na pryszcza i wyciągnie go na wierzch.Najlepiej zakleić, tzn. dużo maści, potrm gazik jałowy i plaster.

Gość ja kupuje tormentiol bez
recepty

Gość cosinussss
ja uzywamn sudocream-u.posmarujesz grubo i po prau godz.pryszcz sam wychodzi,taki caly nie trzeba wyciskacz,potem przemywam woda utleniona. ten krem jest uzywany rowniez na podraznienia u niemowlakow.jest naprawde skutyeczny:)

Gość doutzen
hmm..ja powiem tyle. używałam już wielu preparatów, ale zdecydowanie mogę polecić sudocrem. działa szybko..jest też świetny na blizny wiec działa kompleksowo na wszystko. maść/pasta cynkowa to wysusza owszem, ale ma skłonności do roznoszenia pryszczy. wiem to z doświadczenia i od dermatologa, który odradził mi stosowania pasty cynkowej. pozdrawiam.! aaa..i nie radze tak poza tematem robienia maseczki z drożdży tuż przed imprezą bo wyciąga wszystko na wierzch. takim sposobem od 4 dni siedzę w domu i smaruje się właśnie sudocremem bo mam 'milion' pryszczy. byle się zagoiło do sylwestra wszystko.;d

ja tez polecam tormentiol i masc ichtiolowa. chociaz wole tormentiol bo szybciej goi-przynajmniej mi

Gość doutzen
o tormentiolu tez słyszałam, że jest dobry, ale bardziej na jakieś stany zapalne, miejscowe przesuszenia. pewnie na pryszcze też jest dobry, choć sama nie stosowałam.

rzpusc aspiryne w wodzie zeby powstala gesta papka.Naloz ja na pryszcza i na skore wokol.jezeli naprawde Ci zalezy to druga aspiryne zazyj.to lek, ale ma takie dzialanie na caly organizm ze na pewno pomoze

Gość legal
a ja polecam maśc nagietkową - jest super! Miałam taką blizne po wyciśnietym pryszczu, posmarowałam wieczorem 3 razy - rano już był bladzitki

spirystusem go potraktowac!;) powinien sie wysuszyc :) zlikwidowac całkowicie Ci sie nie uda, na bank bedziesz musiala go czyms zamaskowac, jakims korektorem. sa specjalne na wypryski :) POWODZENIA!

Gość KlaUdiA .
RAZ POSMAROWAŁAM NA NOC NAJLEPSZA PASTĄ I NIC. BARDZO SZYBKO I SKUTECZNIE POMAGA AMOL (POLEJ AMOLEM WACIKA I TRZYMAJ NA MIEJSCU PRYSZCZA) W GODZINE NIE BYŁO ANI ŚLADU .! PoLeCaM .!

Gość a ja polecam...
masc beraxyl. Kosztuje okolo 15 zloty i super wysusza. Smarowac tylko punktowo, bo na zdrowej skorze czesto wyskakuje czerwony rumien od wysuszenia. MNiestety od wczoraj walcze z paskudnym syfem na policzku i nawet moja masc mu nie daje rade, ale chyba tylko dlatego, ze mimo, ze był podskórny rozbabrałam go i teraz nie chce sie goic... na inne krostki ta masc dziala rewelacyjnie :)

Gość prda
KĄPIEL W DROŻDŻACH. najstarszy i najlepszy sposób na tradzik. raz na jakis czas taka kapiel i od 2 lat nie mam pryszczy

Gość gabrys128
ja kiedyś takiego zwyrola potraktowałem pastą do zębów, następnego dnia była tylko czerwona krostka na 3/4 dni

Gość krejzolk@@
Szybki może nie jest ale na pewno bardzo skuteczny, ja używam żelu Epiduo i jest dla mnie rewelacyjny więc jak masz problem z trądzikiem to serecznie polecam ;)

Gość emila :**
ja stosuje amol wysusza i wygladza cere serdecznie polecam ; D

Gość gość
Aplikator na wypryski HB. U mnie udało się wyeliminować pryszcze bez pozostawiania jakichkolwiek śladów. Kolejna kwestia - to już więcej nie wróciło. Fakt, że środków na takie problemy jest wiele, ale mało który działa - ten faktycznie efekty przynosi.

Gość gość
giewno prawda z tym hb, wypróbowałam tak jak i masę innych rzeczy, nawet efektu placebo nie było; jedyne co naprawdę działa to robiony na receptę płyn (detramycyna, kwas salicylowy, alkohol, rezorycyna - o ile niczego nie pokręciłam)

Gość memnres
Cóż... znalezienie czegoś odpowiedniego nie jest specjalnie trudne, działa aplikator na wypryski HB, ale w każdym przypadku takie działanie wymaga stosowanego podejścia. To wcale nie jest tak, że cera nagle z niczego robi się idealna.

Gość gość
Jak długo trzeba uzywać tego aplikatora, aby faktycznie wyeliminować wszelkie ślady? Tak aby nic nie było widoczne? Cera wróciła do normalności, teraz wygląda to bardzo ok. Generalnie wszystko jest w porządku.

Gość gość
Ja mam zawsze w domu żel punktowy mediqskin z klindamycyną i jak coś się pojawia, to od razu go nakładam na to miejsce i pryszcze szybko znikają

Gość gość
Chociaż nastolatką nie jestem, to od jakiegoś czasu znowu nękają mnie pryszcze. Na szczęście mam bardo dobry żel mediqskin, po którym wypryski szybko znikają