Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co robiccc

Duży problem z 9 latkiem

Polecane posty

Gość nie wiem co robiccc

Pobił nauczycielke na lekcji. Chodzi do 3 kl szkoły podstawowej. Jakie mogą byc konsekwencje?

Gość 3wsss
Wyrzucenie ze szkoły, mam nadzieję. Przydałby się jeszcze wilczy bilet...

Gość nie wiem co robiccc
moze ktos doradzi?

9 latek pobił nauczycielkę??? Ale masz na myśli pobił czy uderzył?? Też mi się wierzyć nie chce.... Pytasz co robić? Jeśli to twoje dziecko to może zacznij je wychowywać???

Gość nie wiem co robiccc
uderzył i groził. Łatwo krytykowac - ale co grozi w takiej sytuacji?/ jakie są konsekwencje takiego czynu?

Gość SZCZESLIWA MAMA -
Po pierwsze albo wynosi zachowanie z domu, może mąż ci grozi albo bije po drugie moze nie masz czasu go wychowywac i robi to ulica a po trzecie moze to beznadziejna prowokacja.

Gość nie wiem co robiccc
to problem bliskiej mi osoby. W domu nie ma przemocy. Dziecko jest nadpobudliwe. Chodzi ze dzis była taka sytuacja i martwię się co dalej z tym będzie :(

Gość SZCZESLIWA MAMA -
moze niech jego rodzice zaprowadza go do poradni pedagogiczno-psychologicznej a swoja droga czemu ty sie tym martwisz a nie jego matka czy ojciec

Jeżeli dziecko jest nadpobudliwe to chyba należy się z nim zgłosić do poradni, tak mi się wydaje. Na pewno taki incydent nie przejdzie bez echa. Rodzice zostaną wezwani do szkoły na rozmowę, zjawi się pewnie szkolny pedagog, ta uderzona nauczycielka. Pewnie nie zostanie od razu wyrzucony ze szkoły, bo to nie jest żadne rozwiązanie, ale rodzice zostaną zobligowani do podjęcia kroków wychowawczych i zgłoszenia się z tym problemem do psychologa- to na pewno.