Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bon100

Czy pracownikowi na zwolnieniu lekarskim naleza sie bony swiateczne?

Polecane posty

Gość bon100

jestem w ciazy na zwolnieniu lekarskim czy ja tez dostane bony swiateczne? czy mnie to juz nie dotyczy? mam umowe na czas nieokreslony.

Gość bon100
czy ktos jeszcze moze potwierdzic

Gość wypowiemsie
przecież jesteś pracownikiem firmy, jesteś na zwolnieniu z powodu ciąży, wiec pracodawca powinien takiej kobiecie wypłacać takie same wynagrodzenia jak pozostałym pracownikom, należą się również paczki świąteczne, w niektórych zakładach jest to praktykowane ( np. u nas były paczki dla pracowników i dla ich dzieci)

Czy istnieje jakas podstawna prawna która mówi o tym, ze pracownikowi przebywajacemu na urlopie macierzyńskim należą się bony swiąteczne, czy jest to tylko wewnętrzne uregulowanie w danej firmie? Da mnie to ważne, bo prawdopodobnie będę musiała o te bony zawalczyć ...

oczywiście że Ci się należą, dzisiaj moja cieżarna kolezanka przyszła po odbiór bonów, a jest cały czas na l4

Gość wypowiemsie
Słonko, przykro mi ale nie wiem na 100 procent, wydaje mi sie że jest na to jakiś paragraf, ale najlepiej bedzie jak pojdziesz sobie do jakiegoś rzecznika, lub radcy prawnego powinna taka osoba przyjmować np w urzędzie pracy.(U nas tak jest, można pójść bezpłatnie po porade) on Ci najlepiej doradzi. pozdrawiam.

Gość wypowiemsie
hmm dopiero teraz doczytałam jesteś na macierzyńskim, to chyba ci sie nie należą, bo przecież macierzyński płaci zus, ale jak pisałam wyżej dopytaj radcy, lub rzecznika.

Zadzwonię jutro gdzie trzeba ( jeszcze nie wiem gdzie ale doczytam : ) ) i sie doinformuję, bo u nas to siedzi taka ciemna masa za przeproszeniem, ze juz niejedną bzdurę mi sprzedała .... nawet nie wiem czy ona wie że należy mi sie 20 tyg urlopu macierzyńskiego.... dzieki za informacje i pozdrawiam

Gość wypowiemsie
:O:O:O a teraz zgłupiałam :O bo wczesniej napisałam że na macieżynskim sie należy tak samo jak na chorobowym :O:O lepiej idz i dopytaj taki radca czy rzecznik jest bezpłatny, jak siedzi np tak jak u nas w urzędzie pracy Ja pracowałam w małej pryw. firmie, i nawet za odzież ochronną mi zwrocili za cały rok a rodziłam w maju. pozdrawiam.

Wydaje mi się, że na urlopie macierzyńskim takie bony się należą. Moja szwagierka jest na macierzyńskim właśnie, a ja na l4- pracujemy w tej samej firmie i dostałyśmy obie bez problemów. A co do nagrody rocznej to zależy od firmy. U nas wypłacają te nagrody po nowym roku i poprzednio było tak, że dostawał każdy, kto był na umowie na stałe, a teraz zmienili zapis i jest tylko dla tych, którzy nie przebywali na l4 w danym roku dłużej niż 30 dni. Z tymi nagrodami to chyba każda firma sobie ustala.

Niestety nigdzie nie dzwoniłam bo mi z głowy wyleciało ale już jestem po spotkaniu z Dyrektorem .... dostałam bony z wielka łaską. Powiedział że mi się nie należą ale że on jest dobry to mi je da !!! Dał mi 200 PLN, podczas gdy inni pracownicy zatrudnieni na tym samym stanowisku dostali 2 - 3 razy wiecej !!! Skandal ...!!! Po Świętach go załatwię na cacy ...