Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielonooka mamusiia

Jakie są wskazania do podawania dziecku NUTRAMIGENU???

Polecane posty

Gość zielonooka mamusiia

Powiedzcie mi mamy jak to jest? Jak było z waszymi dzieciaczkami? jakie objawy u dziecka wskazują, że coś jest nie tak?

Gość mandarynka......
u nas to była skaza białkowa mleko ochydne

Gość zielonooka mamusiia
no, ale czym to się objawia, na jakiej podstawie lekarz przepisuje nutramigen? co jest wskazaniem? wysypka? ciągły płacz dziecka? mały przyrost masy ciała?

Gość mandarynka......
nas córka miała wysypkę na buzi

Gość Asiu szkoda mi Ciebie
tak, wysypka na buzi.... zadnego kataru, zadnej biegunki, bolow brzuszka nie bylo... ale sam nutramigen nieweiel pomogl. dopiero zyrtec w kropelkach usunal objawy niby alergii... dziecko pilo kilka miesiecy to swinstwo, po czym inny lekarz, orzekl, zeby odstawic nutr. odstawic zyrtec, bo DZIECKO NIE MA ALERGII!!! :-DDDDDD

moja starsza corka pila to swinstwo:(u nas pani doktor kazala zaczac to mleko pic po powrocie zapalenia pluc:(bo stwierdzila ze powracajace choroby to tez objaw alergii:(

Gość anty.........
wg lekarzy tak, ale oni maja bzika na pumkcie alergii. wszystko wg nich jest objawem alergii...

Gość zieloooka mamusssiaaa
u mojego maluszka pojawiła się właśnie wysypka na policzkach-taka ledwo widoczna koloru cielistego i ma to też na główce to wygląda jak taka kaszka żeby ją zobaczyć trzeba się dobrze przyglądnąć no i właśnie nie wiem, czy to objaw alergii, czy może zupełnie coś niegroźnego...nie chcę popadać w paranoję i myśleć, że cokolwiek "wyskoczy" mojemu dziecku to jest to objaw jakiejś choroby... synek na 1,5 miesiąca karmiony jest mlekiem modyfikowanym

niestety w pełni zgodzę sięz anty....wielu lekarzy wszystko podpin pod alergię a juztragedia, że mleko matki jest w tym momencie odrzucane!i dłużej karmi się piersią, tym większa szansa, że dziecko będzie mniejszym alergikiem.. czego nie da się powiedzieć przy nutramigeniezgodze się, że na nutramigen przechodzi się z mleka modyfikowanego (na bazie krowiego) ale nie z piersi, od takich lekarzy jak najdalej! pierwszy lepszy alergolog powie "pani, wybij sobie pani z głowy mleka zastepcze jeśli karmisz piersią - jak dziecko jest alergikiem, bo zamiast polepszać, to pogarszasz sprawę".U mamy alergika robi się dietę eliminacyjną (na pierwszy rzut eliminuje się CAŁKOWICIE nabiał i wszystko, co go zawiera nawet w ilości śladowej - na minimum 3 tygodnie, restrykcyjnie a jak to nie pomaga, to sie przechodzi na dietę antyhistaminową).

Witam, przestrzegam przed słuchaniem pierwszego lepszego lekarza, ktory stwierdzi alergie u niemowlaka!!! u nas tak było, a ja naiwna uwierzyłam... ponieważ sama jestem alergiczką. Pierwszy lekarz kazał odstawić WSZYSTKO, co może uczulać: mleko, jajka, ryby, miód, orzechy i wszystko, co zawiera powyższe składniki w ilościach śladowych. Do tego często uczulające typu seler, ziemniaki... Skończyło się na tym, że potykałam się o swoje własne nogi z głodu, nie mowiąc o tym, że pokarm mi zaczął zanikać!!!!!!!!!! Więc drugi lekarz zalecił przejście całkowite na NUTRAMIGEN i niestety tak zrobiłam :( na szczęście po 3 dniach przyszło otrzeźwienie. Poszłam do trzeciego lekarza. Laktację udało się dzięki mojemu uporowi odbudować, choć nie jest już tak jak wcześniej, więc i tak muszę dzieciaczka dokarmiać :( To prawda co napisała poprzedniczka - lekarze wszystko biorą za alergię! A w naszym przypadku jest to nadwrażliwość skóry, ale do tego trzeba było porządnego specjalisty (po drodze zaliczyłam dwóch patałachów i straciłam nieco kasy....). To tak ku przestrodze!!!

mój mały po dwóch tygodniach na Nan dostał takiej sapki dziwnej i krostki mu się zaczęły robić na czole. Lekarka nie była do końca pewna, ale na wszelki zaproponowała zmianę mleka na Nutramigen. Odtąd nie było problemu. Mały jedł to mleko aż do drugiego roku życia. Jak skończył roczek to zaczęłam wprowadzać mu nabiał-najpierw od jogurtów. Nie miał żadnego uczulenia. Od drugiego do trzeciego roku życia nie pił mleka- tylko jadł przetwory mleczne. Odkąd poszedł do przedszkola polubił zupy mleczne i pije też kakao