Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miss_Tambourine

ile czasu między zareczynami a ślubem?

Polecane posty

Gość kalasyyyyka
u mnie w czerwcu byly zareczyny i w przyszlym roku w czerwcu slu, czyli rok:)

i wyrabiacie sie? moja siostra chciała w sierpniu zarezerwować sale na nastepny sierpień, i najbliższy wolny termin mieli dopiero na listopad :o

Gość princessaa
10 miesiecy

Gość kalasyyyyka
tak wyrabiamy sie, w sumie to wszystko odrazu zaplanowalismy i mamy z gornej polki(restauracja, fotograf) i nie chodzi mi tu o cene, tylko o to ze bylo w czy, wybierac!!!!! a ty zareczona juz jestes? czy ciagle czekasz? a moze juz planujecie slub????

Gość kalasyyyyka
ojjj to duzo czasu jeszcze

Gość tutturuttu
zareczyny- 29 grudzien 2007 slub- 29 sierpien 2009 odrazu zaczelismy rezerwacje i terminy niestety bardzo odlegle najlepiej zgrac 1,5 roku wczesniej sale orkiestre i fotografow reszta jakos pojdzie

Gość princessaa
3,5 roku. toz to szmaaaat czasu. tyle sie moze zmienic

Gość tutturuttu
zawsze mozna odwolac jakby cos nie poszlo, a jak juz macie byc razem i chcecie to szukanie rezerwacji nie zaszkodzi:)) lepiej miec cos w zapasie jakbyscie sie zdecydowali na slub;) no i dazcie do tego powodzonka

Gość tutturuttu
my juz na rok przed mamy zalatwiona sale, kucharki, orkiestre, dekoracje, foto-video i kosciol, poki co mamy spokoj reszta po nowym roku. i naprawde ciezko jest zgrac ze soba terminy tych ktorych sie chce:) nawet w kosciele juz byli chetni i problem z odpowiednia godzina.

Gość tutturuttu
aaa no i takie dlugie "chodzienie" nie jest wskazane:)) oby Wam tak na zawsze niezostalo:),z czasem sie trzeba wkoncu zdecydowac na powazniejszy krok.

Gość cymanonka
a u nas sytuacja jest dośc smieszna- termin mamy ustalony na 17 pazdziernika 2009 , sala orkiestra zaklepane a zareczyn jeszcze nie bylo;)moj luby chyba czeka na odpowiedni moment a ja czekam az on sie doczeka;)ale nie mam cisnienia na to zeby to bylo jak najszybciej- byle by zdarzyl przed slubem;)

cynamonka, u mnie podobnie ;) znaczy termin na 2012, wiec nie ma nic zaklepane. no i jakoś tak głupio ponad 3 lata przed hajtaniem sie zareczać ;) tuttu - powodzenia w przygotowaniach :D

Gość htrhyt
u nas rowne dwa latka w stanie narzeczenskim :P

Gość nitka_kitka
u nas bedą 2 latka i 3 miesiace, wszystko dlatego,ze trzeba u nas z duzym wyprzedzeniem wszystko rezerwowac.

Gość a slyszalyscie ten przesad
ze nie moze byc wiecej niz rok w narzeczenstwie bo sie rozpadnie:D

Gość koralikowna
na pewno mniej niż 9 miesięcy. Slub we wrześniu 2009 a zaręczyn jeszcze nie było:)

nie widze potrzeby bycia w narzeczenstwie duzej niz rok.. My mielismy zareczyny we wrzesniu 2007 roku a ślub 20 września 2008 ślub. My byliśmy ze soba 6 lat zanim sie zareczylismy wiec nie bylo potrzeby chodzic jeszcze 2 lata ;) dziewczyny nie czkeajcie z tym zbyt dlugo teraz jest lepiej niz w okresie chodzenia :)

Gość a my narzeczenstwem
bylismy 2,5 roku i jestesmy juz po slubie :) nic sie nie rozpadlo, nawet lepiej jest :P

Gość htrhyt
a ja uwazam ze nie ma jak okres narzeczenstwa :P wiadomo po slubie sie zawsze cos zmienia :) mi to nie przeszkadza sami podjelismy decyzje o slubie wtedy i wtedy ( 2 lata od zareczyn) bo tak chcielismy nie widzimy potrzeby zeby to przyspieszac :)

Gość takatama
a my zareczylismy sie w listopadzie i zaczelismy rezerwacje, a slub w czerwcu wiec tak jakos 7 miesiecy a razem jestesmy od lipca tamtego roku

Gość koralikowna
ja nie widzę różnicy pomiędzy chodzeniem przed, a po zaręczynach. Co prawda zaręczyn z pierścionkiem jeszcze nie było, ale wydaje mi się że one i tak nic nie zmienią. Jak siez kimś długo w związku jest i myśli o ślubie to zaręczyny niewiele wnoszą.

Gość dragon2
my may zareczyny wte swieta a slub 07,08,2010

no, ja sie zareczylam w grudniu, a slub wzielam w lutym, czyli w narzeczenstwie 2 miesiace.

Gość princessaa
zareczyny duza wnosza pod warunkiem ze sie wczesniej nie gadalo o chajtaniu sie. to powazna deklaracja i zawsze przyjemniej sie robi wokol serca. wogole to nie kumam jak mozna juz myslec o rezerwacjach sali itd kiedy zareczyn nie bylo.to tak od dupy strony :-) pozbawione jest tej magii:) ale to tlyko moje skromne zdanie.

Gość agunia 86
zareczyny po 4.5roku chodzenia slub po 1.5 roku od zareczyn