Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miss_Tambourine

ile czasu między zareczynami a ślubem?

Polecane posty

Gość dokladnie princessa
zgadzam sie z Toba Ci co twierdza ze zareczyny nic nie wnosza myla sie. Tez nie rozumiem planowania slubow bez zareczyn :/ to bezsensu . Dla mnie zareczyny byly ogromnym zakskoczeniem i bardzio duzo zmienily w naszym zwiazku ( przed zareczynami bylismy ze soba 3 lata) jakos bardziej doroslej patrzymy na siebie, jestesmy bardziej odpowiedzialni itd moze to smieszne ale tak jest :) poza tym rzdziej sie klocimy bo staramy sie isc na kompromis. aaaa co jest rowniez wazne nie mieszkamy ze soba przed slubem i nawet nie zamierzamy chociaz mamy taka mozliwosc. Chcemy zeby slub nie byl dla nas tylko papierkiem ale calkowita zmiana zycia :) i to jest najpiekniejsze

Gość agunia 86
oczywiście dziewczyny ze zareczyny wnosza do zwiazku duzo powiedzialabym ze nawet bardzo duzo. ja tak jak pisalam jestem juz zareczona a slib biore w przyszlym roku. mieszkamy razem od3 lat niby zareczyny nie powinny nic zniemic mieszkamy raz tak czy tak planowalismy i tak slub ale mylilam sie, teraz jestem bardziej pewna naszego zwiazku. inaczej patrze na to wszystko

Gość wissienka
a ja nie rozumiem princess i jej podobnych. Jak jestem z facetem długo, od zawsze wiemy, że związek zakończy się przed ołtarzem, z czasem spontanicznie zaczynają sie rozmowy o ślubie, to do czego potrzebne są zaręczyny? Co, wczoraj przed zaręczynami byłam tylko dziewczyną, a dziś jestem aż narzeczoną? Moim zdaniem to tak nie funkcjonuje. To jak myśli sie o życiu i o sobie nawzajem zależy od dojrzałości ludzi, a nie od magi zaręczyn. Ale owszem, często zdarza się, że jak faceci osiągną już pewien etap dojrzałości, to zwykle manifestują go zaręczynami. Ja nie rozumiem, jak można być z facetem wiele lat i nie myśleć o ślubie, a potem udawać, że zaręczyny to zaskoczenie. I nie zgadzam się tez, że dziewczyny, które planują ślub i nie są zaręczone, zostały pozbawione czegokolwiek. Przecież facet się nawet dzień przed ślubem oświadczyć może i może być magia. Wszystko zależy od tego, ile wysiłku w to włoży. Jak para nie rozmawia o ślubie i dziewczyna sie niczego nie spodziewa, to wtedy sam fakt oświadczyn buduje atmosferę, magię i już niewiele więcej do szczęścia potrzeba. A jak para rozmawia o ślubie i poczyna jakieś przygotowania, to facet musi bardziej się wysilić i zbudować magie zaręczyn, aranżując je w jakiś fajny oryginalny sposób.

Gość Anka-Malowanka
od momentu poznania do zaręczyn - miesiąc...potem miało być 2 miesiące i ślunb, niestety z powodów rodzinnych ślub przesunęliśmy i wyszło 1,5 roku od poznania.

Mói przyszły mąz oświadczył mi się w naszą pierwszą rocznicę, było to w Wilnie na wyjeździe:) Coś pięknego.. Litewski, Wileński rynek i my. Było to we wrzesniu 2008 a slub odbedzie się 23 maja 2009:) w sumie planowalismy za 1,5 roku od zareczyn, ale tak jakos wyszlo, ze duzo przyspieszylismy:) Mój narzeczony juz się nie może doczekać, ja-tym bardziej:)

Gość evvvunia
mój narzeczony oswiadczył mi sie w lipcu 2008 a w czerwcu 2010 ślub!

3 mce od zareczyn do slubu, zareczyny po 2 latach zwiazku i 5 czy 6 znajomosci. zdarzylismy ze wszystkim w 4 miesiace. zdecydowalismy sie pobrac w nasza 2 rocznice, zareczyny byly mc pozniej, ale jakos nie odczulam zeby byly jak to opisuje princessa mniej romantyczne. bylo pieknie i cudownie i oprocz slubu to chyba najpiekniejsza chwila w moim dotychczasowym zyciu :)

Gość a my
poznaliśmy się w maju, zaręczyliśmy w lipcu, a ślub planowaliśmy na październik, ale z powodów rodzinnych musieliśmy zmienić datę i będzie w lipcu, a więc rok od zaręczyn minie