malena1987 0 Napisano Grudzień 14, 2008 Dziewczyny, może znacie jakieś fajne środki na odbudowanie naturalnej ochrony pochwy :). Mam kłopot z infekcjami, zapaleniami. Wystarczy byle co, a mam infekcję. Nawet przez basen, że o sexie nie wspomnę. Teraz jeszcze mam nowego partnera, z którym zacznę niedługo sypiać i chciałabym mieć pełen komfort. Słyszałam o jakichś probiotykach dopochwowych? Nie orientuję się zbytnio w tym temacie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Grudzień 14, 2008 Lactovaginal - dopochwowoLacibios femina - doustniejedno z powyższychprofilaktycznie - raz na kilka dni, czy raz na tydzień Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malena1987 0 Napisano Grudzień 14, 2008 Dzięki, idę poszperać za informacjami o tym :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Grudzień 14, 2008 To są dośc drogie "przyjemności".Równie skuteczny jest kefir lub maślanka, /kwaśne mleko/ choć nie wszystkim chce się w to bawić.nasiadówki lub irygacje z w/w mają dokładnie takie samo działanie, jak probiotyki dopochwowe i te doustne oddziałujące na florę pochwy (tylko nieliczne doustne mają takie działanie, więc w aptece, gdyby nie mieli lacibios femina - musisz poprosić o odpowiednik w działaniu). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malena1987 0 Napisano Grudzień 14, 2008 Natknęłam się na te informacje o jogurtach itd, ale przyznaję, że nie chce mi sie tego robić. No, chyba że można się tym po prostu nasmarować w środku ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Grudzień 14, 2008 Można. Ja się kefirem podmywałam w ciąży, bo stale miałam jakieś lekkie stany zapalne, które przy systematycznym odbudowywaniu flory - nie wymagały leczenia (odbywało się pod kontrolą ginekologa).Kupowałam specjalnie gęsty kefir (plastikowa biała butla z zieloną nakrętką), miał takie duże grudy. Ocieplałam rzecz jasna do temp pokojowej i aplikowałam palcem do wewnątrz - a na noc często wtedy zakładałam wkładkę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malena1987 0 Napisano Grudzień 14, 2008 Dzięki wielkie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja szczerze mowiac Napisano Grudzień 14, 2008 balabym sie aplikowac sklepowe jogurty, kefiry itp. tak naprawde nie mamy 100% pewnosci ze nie ma tam jakis swinstw. ja z calego serca polecam lacibios femina stosuje sie go doustnie ale mozna rowniez dowcipnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malena1987 0 Napisano Grudzień 14, 2008 dowcipnie :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Katarina Witt 0 Napisano Grudzień 14, 2008 Polecam witamine C w ampulkach /do smarowania/. Dla mnie rewelacja. Niestety chyba na recepte. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach