Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karola27

wysypka na brzuszku, nie wiem już od czego...

Polecane posty

A więc tak: mały ma wysypkę na brzuszku, byliśmy u dermatologa bo myślałam że to jakaś grzybica albo inne paskudztwo \"pobasenowe\" ale nie: powiedziała że jest na coś uczulony. Tylko cholerka ja już nie wiem na co?! Pije mleko NAN i tak sobie myślę czy to czasem nie od NANu bo jak kiedyś rano dałam mu kaszkę mleczno-pszenną z Hipa i cały dzień nie pił mleka to wieczorem po kąpieli była jakaś mniejsza ta wysypka. To są takie szorstkie placki w dzień niewidoczne, dopiero czerwinieją po kąpieli. Kupiłam mleko Hip bio 3 bo nie znalazłam nic z trójką HA i zamierzam mu dać... Jejku miała któraś mama już może coś takiego? Mały ma to od ok 3 m-ca życia. Eliminowałam już wszystko! Lekarka mi powiedziała że gdyby to była skaza białkowa to miałby pod kolanami i w zagięciach łokci takie czerwone, a on ma tylko na brzuszku. Skutkuje na to Elocom ale nie smaruję bo to steryd a małego to nie swędzi. No tylko że JEST i mnie to martwi. To się nagadałam ale może ktoś to przeczyta i coś doradzi? Acha, myślałam że to od Vigantolu i teraz daję Devikap ale to nie to... Proszki mam Lovela i Vizir sensitive, płukanie na 2 razy, żadnych zmiękczaczy...

Vizir często uczula u mnie moje dzieci i mąż mają na niego uczulenia córka młodsza ma uczulenie na wiele rzeczy min. na pokarmy kosmetyki dla niej najlepszym proszkiem był cypisek na niego nie miała uczulenia do tego ma masci robione przez alergologa .a z tego co wiem to jak dziecko jest uczulone to to mleka typu HA juz nie pomagają wtedy są specjalne mieszanki. radzę z dzieckiem iść do alergologa bo moja córkę tak pediatra sama leczyłana alergię że ma w tej chwili astmę ma 4 lata

dzięki za wypowiedź spróbuję zmienić mleko i zobaczę co z tego wyniknie, i wybiorę się do alergologa

wiesz co, mojej corci pojawily sie na brzuszku, na lokciach i na udach takie suche placki, czerwieniejace po kapieli; poczatkowo myslalm ze to grzybica, ale nasz lekarz powiedzial ze to tzw. suche zapalenie skory, wystepujace u dzieci kiedy jest okres grzewczy, suche powietrze... przepisal masc ze sterydami i inna nawilzajaco-natluszczajca; sterydami posmarowalam raptem 3 razy i to cienka warstwa, druga mascia kilka razy dziennie, i juz praktycznie tego nie ma! moze sprobuj mu nawilazac skore, na pewno nie zaszkodzi a moze pomoc...

Gość witam moja mała
córcia tez tak miała była uczulona na mleko tzn alergia pomimo iz piła nutramigen to tez ją tak wysypało ale nie miała nic pod nóżlami czy w zgięciach na brzuszku, nóżkach smarowałaam ja tą mascia elocom raz dziennie po kapaniu rewelacja po 2 dniach znikało i bardzo dobra jest masć cholesterolowa do smarowania po kąpieli calego ciala 10zł w aptece ,do 5 mies ją ciągle tak wysypywało potem jak zaczeła nowe pokarmy to też już sama nie wiedziałam co może a co nie po czasie wykapowałam że cytrusy szczególnie maliny (chodzi tu o kaszke malinową) czekolada i odziwo najbardziej JABŁKO ją uczulało od początku a serki i jogurty mogła jesć teraz ma 20mies i je wszystko i nic jej się nie dzieje dzięki bogu jej nie została ta alergia pokarmowa bo tak stwierdził lekarz.

wysypka na brzuszku ...... moja tak reagowała na zwykłe mleko + rzadsze kupki albo nawet biegunki zalezało od dnia :O Mleko Ha niewiele nam pomagało, dopiero bebilon pepti +alertec (zamiennik zyrtecu) + 3 razy dziennie po łyżeczce wapna w syrpoku przez tydz. a po krostach ani śladu. mała badało 5 pediatrów 2 dermatologów i wszysyc twierdzili ze skoro nie ma na łokciach i pod kolankami to nei skaza ! ja nie wiem czy ona ma skaze czy poprostu jest nadwrażliwa ! ale u nas krosty były np przez m-c ma brzuszku po kąpielach w emolientach nikał a za to cała buzię miałą wysypaną i tak na zmianę, więc na zmiane kąpałam ja wg zaleceń lekarzy a to w oilatum, oillanie, i balneum hermal nie musze dodować ze za każdym razem inny balsam i krem, a to emolium a to balneum, a to coś innego, umeczyłąm sie ja i mala !!!! teraz kapie ja w oilanie i jest oki a krem na buzie nakładam jaki mi popdanie pod rekę i jest wszytsko oki. sprobuj jeszcze pozmianiać mleko ! moze pomoże. powodzenia :)

właśnie dermatolog mi powiedziała że on ma baaardzo wrażliwą skórę i kazała natłuszczać więc smaruję Oillanem, czasem Linomagiem ale zauważyłam że jak posmaruję Sudokremem to jest jakby lepiej. Mam nadzieję że to mu z wiekiem minie. Ja wiem że ma wrażliwą i delikatną skórę bo wystarczy że za uszkami zostanie po kąpieli odrobinka wody i zaraz ma odparzenie, tak samo paszki i pachwiny. Mąż ma bardzo wrażliwą jasną karnację więc to pewnie po nim... Buzię smaruję Maksiowi kremem z Hipa, bo buzi też nie ma niestety super gładkiej ale nie są to też krostki jakieś wyraźne. Poprostu takie chropowate troszkę.Dzięki za rady, widzę że nie jestem sama. Na nózkach też miał takie małe suche czerwone placki ale znikły.

karola, ja co prawda nie widziłam skorki twojego synka, ale sudocrem odradzam na suche placki !! moze kup jeszcze z serii emolium krem specjalny - on jest dobry bardzo dobry na suche zmiany - ale 100% gwarancji ze u was zadziala nie dam :( no i wpadaj czasami na grudniowki 2007 nawet tylko z pytaniami, mamy tam kilka dzieciaczków ze skazą , problemmai skórnimi itd ;) buziaczki

Gość oto_ja
Dzięki Autorce topiku i Waszym odpowiedziom....Bardzo się cieszę i aż mi ulżyło... Teraz wiem co takiego moja córcia ma na rączce,brzuszku i nóżce... lionne---> dzięki za opis;) już wiem jak to leczyć;)

bebilon pepti jest na recepte , na receptę kosztuje ok 11 zł jendo opakowanie w jakieś (nie w kazdej) aptece ci sprzedadza bez recepty, ale jedno opakowanie !! zapłacisz coś ok 22 zł.