Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niby ladna ale jednak

niby jestem ladna, ale ukrywam pewna tajemnice i ciezko z mi z tym

Polecane posty

Gość PRZESADZASZ
niby ladna, ale jednak - cos mi sie nei chce wierzyc, ze ejst az tak strasznie. zrob zdjecie miejsca miedyz piersiami i pokaz. moge sie zalozyc, ze przesadzasz. ja tez mam i sa one niezauwazalne, dopoki sie czlowiek nie przyjrzy. wokol sutkow mam dlugie i ciemne i gole je normalnie zyletka. tzn "zahaczam" jakby tak, zeby tylko te miejsca...i nie odrastaja ani szybko, ani twardsze... ogolem tez jestem szatynka , mam strasznie mocno owlosione rece, moge sie zalozyc, ze bardziej, niz Ty. to, ze ta "sciezke" to oczywiste, ze mam..mysle, ze to dosc normalne przy ciemniejszych wlosach...daj foto i tyle. pewnie sobie wmawiasz i juz. nie mam na mysli foty piersi, tlyko miejsca miedzy...

nie przesadzam, mam te wlosy, uwierz, naprawde wolalabym ich nie miec. na plaze wstydze sie chodzic dopoki jakos sie nie opale i nie rozjsanie wlosow. robilam zdjecie, ale ze zdjecia z komorki nic nie mozna zobaczyc, a cyfrowki nie mam. dla jasnosci, to nie sa wlosy dlugosci 5 cm, czrane, krecace sie i gdube jak lonowce, to miekkie wlosy, 0.5 cm, ciemne, ale delikatne, jednak widoczne! i jest ich sporo, no normalnie owlosione miejsce..

Gość to nie musi być hirsutyzm
Ludzie, nie gadajcie bzdur! :O Nie wystarczy mieć mocniejszego owłowienia w miejscach, które podaje autorka, żeby być hirsutką. To może być kwestia urody. Niech się przebada, ale nie szaleje. Jeśli ma tak od zawsze, od okresu dojrzewania i owłosienie pozostaje stałe, tzn. nie nasila się, nie grubieje i nie obejmuje nowych miejsc, to jest o.k. Polecam depilację na nogach i w okolicach bikini. Na reszcie rozjaśnianie preparatami specjalnymi typu Sally Hansen. I bez przesady, nie daj się zwariować. Aha, polecam forum na "zdrowiu i urodzie" o nazwie "hirsutyzm", tam się dowiesz wszystkiego.

Gość zaciekawiło mnie to
a co to za preparaty "Sally Hansen". To sa typowe kosmetyki do rozjasniania i osłabiania owłosienia? Mogłabys napisac o tym troszke wiecej

Firma nazywa się "sally hansen", robią różne kosmetyki, wygoogluj sobie. Między innymi preparaty do rozjaśniania owłosienia. Są takie do twarzy, do nóg i ramion zdaje się oraz uniwersalny do całego ciała. Nie wiem, czy się różnią czymś poza wielkością opakowań. Ja sobie kupuje ten uniwersalny, wielkość opakowania mi odpowiada. Z tym że ja rozjaśniam tylko wąsik i preparat radzi sobie z tym świetnie. Z mocniejszymi i ciemniejszymi włosami może być trochę gorzej, pewnie trzeba by dłużej to trzymać i więcej zużywać. Wtedy to na pewno nie wyjdzie tanio. Nie uważam, by to się nadawało do rozjaśniania większych partii ciała, raczej miejscowo. Na piersi, przedramiona powinno być akurat. To chemia, więc po nałożeniu trochę szczypie, ale ja podrażnień nie mam żadnych. Chwilę po rozjaśnieniu włoski są złotawe, mogą się świecić w słońcu, ale zaraz są już jasne.

Przepisuję z opakowania. Produkt nazywa się: sally hansen extra strenght creme hair bleach. Słyszałam też, że dziewczyny dla oszczędności używają zwykłej, najtańszej farby do włosów typu joanna, czy inne badziewie. To na pewno wychodzi dużo taniej, ale tego nie próbowałam.

ja szczerze watpie, ze to jets hirsutyzm. zdaje sobie sprawe, ze dziewczyny maja gorsze objawy, czytalam o tej chorobie. ja zaatakuje raz jeszcze te wloski woda utleniona, jak nie da rady, to moze zainwestuje w ten sally nasen, chcoiaz slyszlama, ze wlanise wloski sa zlote i przez to bardzo je widac, taki nienaturalny kollor.

Gość zaciekawiło mnie to
to nie musi być hirsutyzm -> Dziekuje za odp. Pytałam Ciebie bo zawsze to lepiej się poradzic kogos kto uzywal niż ulotki z google :) to fajna sprawa dla kobiet, bo prawda jest taka ze większośc ma mniejsze lub wieksze problemy z wloskami

Gość włochy tu i tam
ja próbowałam sally hansen i muszę stwierdzic, ze przynajmniej u mnie z dłuższymi włoskami to niewypal - świeciły się na hmmm złoto rudo :o i były bardziej widoczne. Oczywiście nie zaszkodzi wypróbować, wiadomo u każdego inny rezultat.

miałam podobny problem do Ciebie.. a raczej mam bo tego pozbyć się nie da :\\ tzn. dłuższy meszek-ale raczej mało widoczny na całym ciele... z tym, że dłuższe i czarniejsze na twarzy, piersiach, brzuchy, plecach ;p nie są to grube czarne \'kłaki\' ale jednak... odbiera to trochę pewność siebie ;) tych na brzuchu i plecach póki co nie ruszam-zobaczymy co będzie jak zacznie się lato(bo one gorsze-czyli takie z którymi niekoniecznie chce się pokazywać \'do ludzi\', zrobiły mi się w ostatnie parę miesięcy). tych na twarzy też nie ruszam, bo są taki względne;) ale niestety po wizytach u lekarza(zaraz napisze co mi jest) rzuciłam się na te na piersiach kremem do depilacji :( bo bałam się, że chłopak coś wyczuje ... ;/ (w końcu \'\'normalnie\'\' są dużo krótsze) a też nie były one grube i długie.. a raczej z twojego opisu to podobne do twoich ;) i teraz co prawda odrastają wolniutko ale już troszeczkę zaczynają być kłujące-wcześniej były całkowicie delikatne... i teraz się zastanawiam czy może ten rozjaśniacz zmiękcza je w jakiś sposób? bo może gdyby zaczęła do używać to wróciły by do stanu z wcześniej?? co o tym myślicie ;> a co do tego co mi jest to okazało się,że to nietolerancja cukru(i nieduża niedoczynność tarczycy)... którego nadmiar podnosi testosteron i tak się to kręci. teraz zażywam leki obniżające cukier i za jakiś czas do kontroli:) na tarczyce też coś biorę, ale to co najgorsze-włoski, to sprawka cukru :/

nie wmawiajcie lasce hirsutyzmu! każdy ma włoski na całym ciele! są mniej lub bardziej widocznie i tylko na wyphotoshopowanych zdjęciach laski są kompletnie bez włosów na ciele... spanikowałam jak wyczułam włoski na karku mając jakieś 15 lat... a ż jeden facet, sporo starszy ode mnie, powiedział, że to normalne.... świetnie się złożyło, że to facet, bo np. matce bym nie uwierzyła.no i chyba lepsza laska z włoskami trochę ciemniejszymi na brzuchu niż kompletnie bezwłosy na nogach i rękach facet... to jest dopiero dziwne! taka skóra niemowlaka u starego faceta!

pisanie o tym, że te włosy są normalne- za każdym razem do każdego, przypomina mi to co usłyszałam od mamy kiedy pierwszy i jeden jedyny raz spróbowałam jej to powiedzieć-to było kiedy problem się-dłuższy czas temu- zaczynał i mogłam mu prawie całkowicie zaradzić :] wtedy właśnie usłyszałam, że każdy tak ma itp. a teraz co ?? w końcu przełamałam wstyd,poszłam sama do lekarza a tu i włosów dużo więcej i poważne problemu z cukrem? to jest to NIC ? te komentarze są po prostu od osób które nigdy nie miały styczności z tą chorobą i wydaję im się, że każdy przesadza... nie mają po prostu o tym pojęcia.. bo i skąd jeśli same tego nie mają a u innych nie widzą, bo jeśli ktoś ma ten problem to raczej dobrze to ukrywa.. a dziewczyna się naczyta takich komentarzy, do lekarza nie pójdzie-bo jak wszyscy tak mają to i po co, i może zaszkodzić tym tylko sobie !!! dziewczyno, czym prędzej do lekarza! wiem, że to duży wstyd ale dla takiego lekarza jest to znany problem, polecam iść do ginekologa-endokrynologa. napisz z jakiego jesteś miasta... bo jeśli z tego co ja to mogę ci dać namiary na mojego.. :)pozdr.

Gość yeeeeerrrrtia
Kurczę, dziewczyny, trafiłam na ten wątek i przypomniał mi się mój problem... Nie mam owłosionych piersi, to znaczy mam jasny meszek, ale chyba mieszczący się w normie. Za to mam włosy na pupie ;/. Zarost łonowy wychodzi mi trochę na uda i sięga wysoko, no ale to jjest jeszcze normalne, depiluję i jest okay. Ale tam z tyłu mam straszny gąszcz i na pośladkach mam strasznie długie włoski, to znaczy można je złapać i w ogóle wyczuć dotykiem...;/. Przecież tego nie ogolę, pęsetą nie wyrwę, bo za dużo zachodu, a nawet nie dosięgnę dokładnie... No i stresuję się, bo od jakiegoś czasu mam chłopaka. Kocham go, jesteśmy ze sobą już kilka miesięcy i czas, żeby do czegoś doszło, ale tak srasznie się krępuję...;/

Gość jeśli chodzi o sally hansen to
zależy gdzie chcesz farbować, jeśli chodzi o ten złotawy kolor. Ja farbowałam kiedyś przedramiona (teraz uważam to za głupotę i dałam sobie spokój) i uważam, że takie złociste włoski na przedramionach wyglądały ładnie i delikatnie, na pewno lepiej niż ciemne. Teraz właśnie farbuję tylko wąsik i efekt świecenia utrzymuje się u mnie bardzo krótko, zaraz po farbowaniu. Potem włoski są po prostu jaśniutkie, odbarwione.

jakis pseudonim --> a z jakiego miasta jestes? dzieki za Twoj wipis:) mam tylko pytane, czy ta terpaia, ktora teraz przechodzi spowoduje,z e wloski znikna?

Piszesz, ze to miekkie wloski, a wiec to nie hirusytyzm. Dziewczyny o ciemnej karnacji tak maja. Powiem Ci, ze facet jak kocha, to nie zwraca uwagi na takie duperele. Zwlaszcza, ze nie sa to wloski \"hormonalne\". Ja cierpie na pcos. Miedzy innymi na widoczny hirusytyzm. Mam sciezke milosci, mam owlosione sutki, mam tez kilka widocznych wloskow na brodzie. Ze zgroza spogladam rano w lustro, bo boje sie, ze wyrosl mi nowy busz. Bardzo balam sie reakcji mojego chlopaka. Powiedzial mi: \"to co? bedziemy sie najwyzej golic razem\". Takie mamy poczucie humoru. Od tamtej rozmowy minelo ze 3 lata. Nadal jest ze mna i nigdy nie dal mi odczuc, ze te wloski jakos mu przeszkadzaja.

do autorki: z krk :).. po rozmowie z lekarzem-byłam wtedy bardzo zestresowana dowiedziałam się, że mogę je już depilować i \'robić im co chce; :P ... czyli w domyśle szans na zniknięcie nie ma, ale przynajmniej te które są \'takie do przeżycia\' nie powinny się już powiększać.. pod koniec stycznia idę na badania i kontrolę to się dowiem czy cukier się chociaż trochę poprawił..(u mnie było z nim kiepsko,bo należę do osób szczupłych i jestem młodą osobą, a wyniki jak to lekarz stwierdził mam 50-letniej otyłej kobiety ;/, ale staram się być dobrej myśli.. przynajmniej wiem co mnie psuło:P ) z tego co wiem to chyba się niestety jeszcze nie zdarzyło żeby ktoś napisał, że przeszedł kurację po której włoski zniknęły :/ bardzo dobrze rozumiem co czujesz.. ja całkiem nie dawno przechodziłam przez pierwszą wizytę u lekarza i opowiadanie mu o tym wstydliwym problemie po raz pierwszy ;/ tak, że chętnie wspomogę \'duchowo\' ;) wizytę u lekarza też przyspieszył u mnie chłopak z którym zaczęłam się spotykać :P do ektoplazma: zazdroszczę faceta ;) ja bym mojemu się chyba nie umiała do czegoś takiego przyznać... ale może dlatego, że jesteśmy ze sobą jeszcze krótko..