Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niby ladna ale jednak

niby jestem ladna, ale ukrywam pewna tajemnice i ciezko z mi z tym

Polecane posty

ech. ale na piersiach tez masz?

Gość heelloł
Ja uważam, że tylko niewydepilowane takie włochy to obciach i problem i nie rozumiem, jak autorka może z takim futrem chodzić. Ale jak to wydepilujesz - problem znika, tyle.

Gość to witaj w klubie
na piersiach nie mam na brzuchu, na brodzie kilka które wyrywam, lekki meszek nad ustami....i mam ciemne wlosy niestety:((((((

mam dni,ze hcce mi sie ryczec,jak patrze na siebie nago. ale czasem sa dni,ze jest nawet niezle,duzo chyba tez zalezy czy sie jest przed okresem czy po. po jakos tak tego nie widac. smaa nie wiem jak to wytlumaczyc. moje wloski to niektore maja grubo 1cm

ja tez depiluje, bikini, rece, brzuch, ale piersi? nie da sie, golic nie bede bo to glupota, a dleipacja odpada w tym miejscu, a jak odrosna mocniejsze? bo na brzuchu np rosna mi ciemniejsze:O

Gość s fuuuuuu
Na piersiach wyrywam pęsetą. Mam też na brodzie i też załatwiam je depilatorem. Naprawdę nie widzę problemu. No może jakby facet chciał, żebym się ogoliła na dole na łyso - to mowy nie ma, dość się namęczę, żeby usunąć to co mam, tam gdzie nie powinno być. Doprowadzam się do normalnego zarostu jak u każdej kobiety i to musi wystarczyć.

Gość s fuuuuuu
Nic ci nie odrośnie mocniejszego, to brednia. Usuwaj pęsetą i tyle. Ile tych włosów masz, cały gąszcz??

Gość s fuuuuuu
Ja też mam ciemne i grube, no mam zarost łonowy na całej wewnętrznej stronie ust. Tyle że dawno go nie widziałam, bo dwa razy w tygodniu przejeżdżam depilatorem. W lecie częściej.

no nie sa to 3 wlosy na krzyz. miedzy piersiami po prostu mam wolosione miejsce, wiec to nie jets tak, ze moge usiasc z penseta i je wyrywac, za duzo roboty. wokol sutkow tez mam pare.

Gość ja jestem blondynką i mam włos
Ale ja nie mogę się depilować woskiem ani depilatorem:( Bo wtedy wszystkie włosy, każdy pojedynczy mały włosek wrasta mi pod skórę:O W zeszłe wakacje wydepilowałam sobie uda, potem wszystko mnie swędziało, potem miałam takie krosty, wszystkie włosy nie chciały mi wyjść spod skóry, męczyłam się 4 miesiące!!!😭 Przy włosach łonowych to samo- wszystko wrasta:( Mam za miękkie włosy chyba. Więc ja golę albo depiluję kremem, pęsetą wyrywam pojedyncze na brzuchu albo np. na udach gdzieś, jak się jakiś jeden pojawi. I nie radzę usuwać włosów, które są mało widoczne. U mnie owłosienie na brzuchu zaczęło się od tego, że jako 13 latka wpadłam na pomysł ogolenia sobie zupełnie jasnych włosów na brzuchu:O No i potem się zaczęło...

Gość takie też są......
jestem po kompleksie. przyzwyczailam sie do tego świnstwa bo je unicestwilam. na twarzy zlikwidowalam elektroliza. pozostalości oczyszczam depilacją woskową u kosmetyczki raz w miesiącu. przedtem rozjaśnialam maścią na bazie wody utlenionej robionej w aptece z przepisu ginekologa. na brzuchu i pachwinach usuwam woskiem sama w domu. moi faceci to akceptowali i żaden mnie nie odtrącil. to ja z nimi zrywalam. mąż nigdy mi nic nie powiedzial tylko daje pieniądze na kosmetyczkę. wszystkim mowi że jego żona dba o siebie. kuracja laserowa jest droga, wielokrotna i nie zawsze skuteczna. mamy dwoje dzieci. corka i syn też maja takie owłosienie. i jeszcze - ja w mlodości przeszłam klinową resekcję jajników. tak się leczylo hirist.... i coś tam.

Gość mam podobnie.........
przy sutkach mam ale mojemu facetowi to nie przeszkadza a na brodzie depilatorem usuwam.

no wlasnie, a jak depilacja pobudzi jednak wzrost tych wlosow? ja na brzuchu tez zauwaylam taka sytuacje:O chce sie pozbyc tych wlosow, ale nie chce przedobrzyc:O

Gość kotekmlotek
mam pytanie do kogos kto usuwa wlosy depilatorem na twarzy. po jakim czasie odrastaja? gdzie dokladnie depilujesz? i jaki masz typ wlosow - grube czy cienkie?

Gość kotekmlotek
ja wyrywam peseta, ale za duzo czasu na to idzie, jest to niedokladny sposob i mam brzydkie zaczerwienienia i kroestki i kropki czerwone po tym. chcialabym depilatorem sporbowac

Gość likaaaaa
witam

Gość likaaaaa
witam autorke. tez mamidentyczny problem. niby jestem blondynke a te wstretne czarne wlosy rosna mi wszedzie tam gdzie nie powinny.. ech.. zaliczylam kilka nieprzyjemnych wizyt u endokrynologow i ginekologow zanim nie trafilam do dr tobiaszewskiej na sienkiewicza. w koncu potraktowala mmnie rzeczowo nie jak hipochondryczke co robi ambaras z kilku wloskow.. stwierdzila zespol policystycznych jajnikow i dalej musialam udac sie do ginekologa. tam sie dowiedzialam ze ta choroba oprocz owlosienia wypadajacych wlosow i paskudnej cery uniemozliwia zajscie w ciaze. no to sie dopiero dowartosciowalam.dostalam tabl i mialam sie zglosic za 3-4 mies do kontroli tyle ze po miesiacu okazalo sie ze jestem w ciazy!!! na szczescie nie wzielam zadnej tabl. lekarz nie stwierdzil ciazy bo byla zbyt wczesna wtedy, a dla mnie to byl cud bo mialam wszystkie objawy pco procz otylosci. a co do facetow - jak kochaja to im te wlosy nie przeszkadzaja, moj maz mi powtarza(a ma wloskow ze chocho) ze skoro mi nie przeszkadza jego futerko , to moje jemu tez nie. dzis juz nie robie z tego tragedii, choc wczesniej przezywalam ten swoj defekt. wstydzilam sie wlozyc dekolt, stroj na plaze, denerwowal mnie wzrok innych utkwiony w te wloski. mam zdrowa sliczna coreczke choc wszystko mowilo ze tak nie bedzie. dlatego glowaa do gory. wiem ci moowie

tego tez sie wlansie obawiam, ze moze wloski sa wynikiem choroby pilic. jajnikow., dobra, zobaczymy;) gratuluje coreczki:), poczatek Twojego opowiadania (dot. miemoznosci zajscia w ciaze) orzerazil mnie..dobrze, ze to falszywy alarm.:)

chyba trzeba będzie się wybrać do lekarza w końcu, ale jakiego? Nigdy nie byłam ani u ginekologa, ani u endokrynologa:O Jestem mocno owłosiona, włoski na piersiach (nie przy sutkach tylko na całej powierzchni) są cienkie, ale ciemne, przez to je widać. Okolice bikini i dalej - nawet nie wspomnę co tam mam:O No i oczywiście ciemne, grube włoski przy sutkach. To straszne, jak to wszystko wydepilować?😭

Gość wujek_stjopa
depilacja laserowa bądz leczenie hormonalne! Najlepiej udać się do lekarza po porade i zaradzic temu leczeniem bądz zabiegami kosmetycznymi.

Gość likaaaaa
ginekolog po zbadaniu jajnikow od razu stwierdzi czy pco jest czy go nie ma. nieregularne mies to jeden z objawow tego paskudztwa.

Gość gerooo
To ja usuwam włosy depilatorem na twarzy. Odrastają tak gdzieś po tygodniu. Mam ciemne włosy na brodzie. Przejeżdżam depilatorem i tyle. Mnie nic nie wrasta. Owszem, czasami robią się krosty, ale ja używam płynów po goleniu, co pomaga. Mam gęste i twarde owłosienie na całych wewnętrznych udach. Depilator u mnei sprawdza się najlepiej. Wczesniej używałam golarki ale miałam po niej więcej podraźniej i nie nawidziłam tego uczucia, jak odrastają. Depilator wyrywa z cebulkami, co powoduje, że odrastają potem dużo wolniej i nierówno, nei wszystkie na raz. Więc odrastanie nei jest tak upierdliwe.

Gość gerooo
Acha, na brodzie mam raczej cieńskie włosy (choć ciemne).

Gość jedna z wielu z tym
Witam :) I ja mam ten sam problem choc może troszkę większy - mimo, ze blondynka to ciemne, gube włosy na brodzie, bokobrody, klatka piersiowa, wokół sutek, od pępka w dół, posladki, hmmm mogłabym tak dlugo wymieniać :o. Jak wszyscy też radzę przede wszystkim wizytę u endokrynologa. Ja niestety usłyszałam, ze taka moja uroda :o. Klatke piersiową polecam woskiem. Jest też olej z krokosza - możesz o tym poczytać ale u mnie nie przyniósł rewelacyjnych skutków - ale to dopiero początki więc kto wie. Facetowi powiedziałam dopiero jak byliśmy ze soba już jakiś czas. Rozumiem Twoje obawy. U mnie na początku było niby ok ale kiedyś zdarzyło mi się usłyszeć, ze boi się czy potrafi być ze mną na zawsze przez te włoski właśnie - nie musze mówic jak się poczułam. Nie zerwalam, nie wiem dlaczego. Jednak wokół siebie mam mnóstwo przykładów, że kobiety z tym problemem naprawde trafiają na fantastycznych facetów. No cóż ja nie jestem tą megaszczęściarą. Wokół sutek nie polecam pensety- słyszałam że to szkodliwe. Ja gole zwykłą golarką. Pensety natomiast używam do twarzy. Niestety po usuwaniu tych wstrętnych włosków czlowiek już na brwi ma ledwo co ochotę ;).

kurde, rzeczywiscie, uslyszec cos takiego, musi byc straszne:O! a myslalas o laserowej depilacji/ o oleju z krokosza kiedys slyszalam, nawet bardzo sie tym interesowalam, ale slyszalam, ze to pic na wode. chyba sporbuje te klatke przejechac depilatorem. kurcze:O wiecie, ciesze sie, ze jest nas wiecej, jednak to zawsze razniej, nie czuje sie wtedy tego odosobnienia..

Gość jedna z wielu z tym
Na depilacje laserową trzeba mieć odłożona kasę póki co nie posiadam takiej sumy. Próbowałam elektrolize ale włoski zaczeły mi wrastać - może kwestia kosmetyczki, nie wiem, w każdym bądź razie byłam na kilkunastu zabiegach, wydałam kase a efektów zero :o. Słyszałam też o diecie- zero słodyczy, codziennie litr herbaty miętowej ale szczerze nie wytrwałam z tym długo. Nowości są co chwilę, zazwyczaj jednak kosztowne. Naprawdę polecam najpierw endokrynologa moze akurat okaże sie że wystarczy u ciebie kuracja hormonalna i tego ci życzę :).

dziekuje, ale i tak mysle, ze kuracja hormonalna nie spowoduje, ze wloski mi wypadna i nie beda rosly.. mam nadzieje, ze ulozy Wam sie dziewczyny wszystko :) co do baczkow, to nie wiem, nie zwracalam na to nigdy uwagi, chyba mam tak naturalnie.skoro nie zauwazylam, to znaczy, ze chyba okej. ja z broda nie mam problemow, mam moe lekki wasik zima go najbardziej widac, ale jeszcze chyba w normie. martwia mnie tylko piersi, no ale nic. 🌼