Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sieśka ===== = = = = =

plusy małżeństwa

Polecane posty

Gość Podstawienie Ojlera
:-) Ewa podąża we właściwym kierunku, na mój gust. Ona się wyemancypowała z czegoś takiego, jak małżeństwo. :-) Od dawna się upieram, żeby związek był normowany przepisami prawa handlowego i był niczym innym, jak spółką z ograniczoną odpowiedzialnością. :-)

Gość adaskost
Z doświadczenia powiem, że małżeństwo to tylko i wyłącznie minusy,....nawet sex..taniej i przyjemniej by mnie wyniosł jakbym 2 razy w tygodniu na dziwki chodził ..niestety taka prawda

Gość Podstawienie Ojlera
Takie rozwiązanie odzwierciedla ducha nowoczesnych czasów. Zwłaszcza, że tuż za progiem życia społecznego przestępują z nogi na nogę pomysły uprawy życia (oraz seksu - ma się rozumieć), nie we dwoje, ale w troje, w trzech, w trzy, we czworo... Gdyby związek małżeński był oparty o formułę spółki, nie byłoby żadnych problemów, żeby składał się z dowolnej liczby - a proszę bardzo - partnerów, czy - trzymając się handlowej terminologii - wspólników. :-) Ewa! Domagam się Twojego poparcia dla mojej światłej idei. Choćby moralnego. :-) Jak widać oboje idziemy w awangardzie postępu. A nawet w szpicy awangardy. :-)

Ewa, a mam takie pytanie - jakie nazwisko będzie nosić Wasze dziecko i dlaczego partnera? Twoje stwierdzenie, że Twój facet się nie oświadczy bo tak ustaliliście trochę mnie rozbawiło :) Teraz się nie oświadczy, ale może za 5 lat mu odbije i co wtedy? ;)

Gość adaskost
czesc ewa 33 no właśnie co wtedy jak jednak to zrobi?

kolejna dyskusja z rodzaju: - wole sledzie, jako mozesz lubic wegorze!! - wegorze?? w zyciu! sledzie sa duzo lepsze! na 100% ;-)

Gość Podstawienie Ojlera
Wypraszam sobie! Moje stanowisko jest rzeczowe, pełne konkretnych rozwiązań, których zastosowanie wyeliminuje całe mnóstwo problemów życiowych!

Gość szczęśliwa mężatka bardzo +
o cokolwiek by nie spytać ile ludzi - tyle opinii (plusów/minusów) ja jestem bardzo szczęśliwa mężatką i choć na początku wiele rzeczy mi się nie podobało to po części udało mi się zmienić złe nawyki męża :) jak trzeba to ugotuje, posprząta a nawet uprasuje sobie koszulę... poza tym jak już wyżej wspomniano - czuję się bezpiecznie, czuje bliskość, jedność, już mnie nie przedstawia - to moja dziewczyna, czy tam narzeczona tylko żona :) kiedy śpię z nim w hotelu nie czuje się dziwnie jak bierzemy dwójke z jednym łóżkiem (panie w recepcji czasem dziwnie patrzyły) :P niby małe rzeczy a cieszą :) mogłabym tak wymieniać w nieskończoność :)

Gość szczęśliwa mężatka bardzo +
ideałów takich 100000000% nigdy nie będzie, czy w małżeństwie czy bez niego :) pranie, prasowanie - czy single tego nie robią?? chyba że wożą do mamusi ;)

Gość Podstawienie Ojlera
Mylisz się, koleżanko. Ja jestem ideałem. :-)

niestety, ale nie daję poparcia zdecydowanie jestem za jednym i do tego stałym partnerem

ustaliliśmy również na początku związku, że dzieci z tego nie będzie :) więc temat nazwiska dziecka też jest nieobecny a co w razie, jak facetowi odbije i zechce się ze mną żenić? nie wiem, będę sie zastanawiac, jesli mu odbije, nie lubię martwić się na zapas :)

Gość Podstawienie Ojlera
Wolno Ci, Ewa. Zważ jednak na to, że moja propozycja nie jest w opozycji do Twojego oczekiwania bycia z pojedynczym partnerem. Formuła umowy spółki jest tak szeroka, że w jej ramach nie tylko może funkcjonować dowolna grupa osób, ale może to być, jak w Waszym przypadku, jedynie dwoje osób. :-) Dodam dla niezorientowanych, że spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością można założyć ze sobą samym. :-)

Gość Podstawienie Ojlera
Do czasy, Ewa. No, chyba że się zupełnie nie bzykacie. :-) Nie słyszałaś nigdy o wypadkach przy pracy?

Ewa, ustalenia to jedno a wypadki przy pracy to drugie. Jedyną skuteczną metodą antykoncepcyjną jest brak seksu :) Poza tym teraz zrobiłaś takie założenia, poczekaj aż Ciebie dopadnie instynkt macierzyński :classic_cool: Nie chodzi o martwienie się na zapas tylko o bycie przygotowanym na różne sytuacje, to są zupełnie odmienne kwestie.

jeśli dla Ciebie sex to praca... ;) dla mnie przyjemność, którą mam jakieś 15 lat, nie zaliczając wpadki, myśle, że kolejne 10 na oko, czyli do menopauzy, też nie zaliczę

myślisz, że na starość mnie napadnie instynkt macierzyński? nie sądzę....

Gość jestem za małżeństwem
wpadki przy pracy to jedno, ale też nie bierzecie pod uwagę że jej facet któregoś dnia może stwierdzić że chce normalnej rodziny, żony i dziecka.....i może pójść do innej, która bez udziwnień się na to wszystko zgodzi.... nie wiem ile wy macie lat, ale zakładanie że za lat 10 czy 15 nie zmienicie zdania jest trochę naiwne co do małżeństwa jedynym minusem jest to że jestem skazana dożywotnio na rodzinę męża, to raczej jedyna rzecz, która mi przeszkadza, mamy 5 lat stażu wydawałoby się że można mieć na rodzinę wpływ, hmmmm nie zawsze, a niestety na randki chodzi się z partnerem a nie z jego rodziną, więc to jak się układa po ślubie często wychodzi dopiero po ceremonii

Ewa, nie wiem czy Cię dopadnie czy nie, ale widzę, że nie jesteś na to przygotowana :) Bo nawet nie wiesz jakie nazwisko będzie nosić dziecko :)

mój facet mial żonę, ma też dzieci, widocznie małzeństwo nie byłao aż taką wielką wartością, skoro z niego zrezygnował

jasne, dziecko to jest kurde, nie wiadomo skąd, każdemu może się przytrafić i zaplanowac się nie da haloooo, mamy XXI wiek :)

Gość jestem za małżeństwem
owszem istnieją metody antykoncepcji.... ale im dłużej czytam to forum to wygląda na to że dla 3/4 kobiet antykoncepcja jest ponad zdolności ich pojmowania, albo nie wiedzą jak brać tabletki, albo ciągle o nich zapominają... albo stosują stosunek przerywany i uparcie twierdzą że to w 100 % pewna metoda bo żadna z ich koleżanek w ten sposób nie zaszła albo hicior: stosują prezerwatywę dopiero od połowy stosunku jak facet jest już bardzo podniecony..... to autentyk, wczoraj był taki topic... no i jeszcze jest grupa u której wiecznie pękaja gumki.....nie mam pojęcia jak je zakładają bo mnie coś takiego się nie zdarzyło ani razu w ciągu 10 lat

Gość Podstawienie Ojlera
??? Kobieta stosująca prezerwatywę? Jak? Pierwsze słyszę, że istnieją prezerwatywy dla pań...

"albo hicior: stosują prezerwatywę dopiero od połowy stosunku jak facet jest już bardzo podniecony..... to autentyk, wczoraj był taki topic..." POKAŻ!! :D

może nie należę do większości? :) wiem, na czym polega działanie pigułek antykoncepcyjnych, wiem, jak dziala organizm ludzki wraz z jego gospodarka hormonalną i wiem, jak nalezy stosować taką antykoncepcję i stosuję skutecznie