Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alkoholizm

Alkoholizm-czy to moj problem

Polecane posty

Gość Alkoholizm

mam takie pytanie. Pracuje bardzo dlugo wychodze przed 6 wracam po 17 Jest to praca fizyczna nieraz musze po pracy jeszcze pojechac do hurtowni wiec wracam po 20 godzinie. Moj problem polega na tym ze za kilka dni skoncze 27 lat jestem sama jest mi z tym niebardzo dobrze mieszkam w malej miejscowosci wiec ciezko kogos znajsc tak od razu od pewnego czasu zaczelam podpijac wracam do domu gotuje obiadek i zeby zapomniec o kolejnym samotnym iweczorze biore piwko okolo 9 padam juz po kolejnym rano wstaje i ta sama rutyna i tak tydzien za tygodniem w sobote potrafie wypic w ciagu dnia i 6 czy juz jestem alkoholoczka ??

Gość tajemnica;)
Wygląda na to, że pijesz z braku innego zajęcia-znajdź sobie jakieś nowe hobby, czy poczytaj ,zamiast rozglądać się za butelką-wiem, to łatwo powiedzieć, ale niech alkohol, nie będzie Twoim jedynym sposobem spędzania wolnego czasu! Polecam Ci książki Pilcha "Pod Mocnym Anołem" i "Rehab" Osiatyńskiego Udaj się do jakiegoś psychologa,współpracującego z AA lub DDA. Może w takiej grupie, odnajdziesz odpowiedzi na dręczące Cię pytania. Naprawdę, postaraj się ograniczyć lub wyeliminować alkohol! Nie pozwól, aby dopiero,jakieś tragiczne wydarzenie, otworzyło Ci oczy na zgubne działanie tego trunku! I nie pozwól, żeby przejął nad Tobą kontrolę! I aby tylko jego działanie, umożliwiało dobrą zabawę. Tylko tyle, ale wierzę, że uda Ci się uniknąć pułapki ,zadbaj o swój Rozwój Osobisty i zrozum, że nie tędy droga. Powodzenia!