Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szyszka23

jak wyslac?

Polecane posty

Gość szyszka23

witam ;D Jest maly problem, musze wysłać misia pocztą polską :D, ale nie wiem co i jak. mam misia, wsadzan go do wiekszej koperty (bo nie jest on za duży) i co dalej?????

Gość idziesz na pocztę
z druczkiem na przesyłki polecone do okienka i wysyłasz

Gość nie w kopercie
musiasz misia wsadzić do paczki (opakowanie musi być sztywne) zapakować w papier i obwiązać sznurkiem (do kupienia na poczcie). w kopercie nie wyślesz.

23 to wiek......? :o musisz napisać w prawym dolnym rogu adresata, podejść do okienka i wysłać np. priorytetem w tym celu mówisz Pani/Panu , że takowy priorytet chcesz wysłać . List jest ważony, płacisz i wychodzisz. koniec. o czymś zapomniałam...?

Gość szyszka23
a czemu nie w kopercie? :D jaacie aż siara nie umieć wysłać ;>

Gość szyszka23
to przypadkowe liczby ;]

Gość nie w kopercie
takie przepisy, żeby się zawartość nie uszkodziła i lepiej kup ten papier na poczcie u mnie się o to czepiali.

Gość szyszka23
a ile taki papier kosztuje? :D

możesz wysłać w kopercie są specjalne zabezpieczone od środka mozesz wysłac nawet zwyklym listem:)

Gość szyszka23
nie no pluszakowi w kopercie sie chyba nic nie stanie ;D ale on nie jest duzy, taki mniejszy :)

dokładnie są specjalne koperty, i to dosyć pokaźnie, jak pluszak nie jest wielki spokojnie go upchasz w niej i wyślesz.

Gość szyszka23
dzieki za podpowiedzi :D mam nadzieje ze sie uda

Gość nie w kopercie
nie pamiętam ile kosztuje taki papier. racja pluszakowi raczej się nic w kopercie nie stanie, ale przepisy to przzepisy, opakowanie musi być sztywne. najlepiej idź na poczte i się dopytaj, może ci pozwolą wysłać w kopercie :)

Gość pocztexx
na poczcie kupisz kopertę powietrzną(bąbelkową) o formacie odpowiednim do wielkosci pluszaka i wyslesz wg uznania, albo paczką albo listem. Za list zapłacisz pewnie więcej, gdyż będzie to gabaryt B, opłata wyższa. Paczka jest pewniejsza.

Gość PatrycjaOOOO
Można też obyc się bez tego całego pakowania. Spróbuj skorzystać z pomocy innych, którzy i tak jada do danego miasta. Znajdziesz ich na fb abo na portalach społecznościowych, istnieja takie stricte do do przesylania paczek, np. giveyourbox. ;)