Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Trzaskacz

Czy wchodząc do spożywczego

Polecane posty

Gość Trzaskacz

trzeba mówić dzień dobry ??

Gość Trzaskacz
Ale czy jak się wchodzi - laska mnie opierdzieliła że nie powiedziałem

Gość dobre to
Jak wchodzę do jakiegoś małego spożywczaka, że praktycznie od razu staję nos w nos ze sprzedawcą, to mówię. W supermarkecie zawsze mówię dzien dobry kasjerce, z którą lubimy sobie przygadać.

To świadczy tylko o Tobie. A w zasadzie czym zasłuzyła sobie Pani ze spozywczaka żeby Jej nie mówić dzień dobry?? Chciałbyś żeby ktoś wchodząc do Twojego biura olał Cie i np. zaczął przegladć Twoje papiery?? Pomijajac to wszytsko to szanujmy te nasz małe spozuwczaki bo one w dobie tych marketów to lekko nie mają. I poniżać ich dodakowo -np. nie mówić \"dzień dobry\" naprawde nie trzeba:(

Gość jak się gdzieś wchodzi
to wypada sie przywitać.

Gość ale często ...
się też zdarza , że panie ekspedientki nie odpowiadają :(

Gość Trzaskacz
to był nieznajomy spożywczak - w Karpaczu

Lojalna Jola---> ja mowię dzień dobry w lokalnych spożywczakach, ale nie powiesz mi, ze mają źle w dobie hipermarketów. U mnie na osiedlu nie robię zakupów wogóle bo ceny z centrum są o wiele niższe. Przykładowo winogrona w Biedronce, którą mam po drodze i lubię z niej owoce kosztują ok. 5-6 zł a ile u mnie na osiedlu? 12!!!!! I ludzie kupują! TO samo latem z pomidorami, ogórkami itp. Jak raz musiałam lecieć w weekend po podpaski Alwyas to zapłaciłam chyba 11 zł za małą paczkę podczas gdy w Rossmannie kosztują koło 8 duża paka. A moje mleczko i tonik z Nivea za ktore płacę średnio 13 zł kosztuje u mnie 19! Kto to kupuje? Nie przesadzajmy. Facet u mnie na rynku najpierw miał jeden sklep, pozniej wziąl drugi i teraz 3. Źle im jest? Nie sądzę.

Gość dobre to
Jak nieznajomy w Karpaczu, to tym bardziej wypada. W "swoim" osiedlowym wyrabiasz opinię tylko sobie, w Karpaczu pani ekspedientka po twoim wyjściu powie " ci turyści to..." :p

Gość dobre to
Pariss>>>nie wzięłaś czegoś pod uwagę. Osiedlowe spożywczaki muszą zawyżać ceny, bo inaczej na miesięczny czynsz by nie zarobiły. Tym bardziej, że jak piszesz, mieszkasz w centrum. Nie wiem jak u ciebie w mieście, ale u mnie w centrum ceny wynajmu szaleją.