Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mdm

Budownictwo czy prawo?

Polecane posty

Mam dylemat. co myslicie ktory kierunek jest lepszy pod wzgledem pracy po nim>?

Gość alan dylan oskar
budownictwo

dlaczego lepsze? mam rozrzut bo jestem w kl z polskim hista i wosem ale mysle o polibudzie ......... albo najpierw zaczne prawo a pozniej jakos polibude ale nie wiem czy chce stud prawo a boje sie ze sobie nie poradz ena polbudzie...... !

Gość normalnie porazka
teraz budownictwo jest na topie ale na twoim miejscu bym sie zastanowila bo w polsce zawsze jest boom na cos a potem przesyt na rynku...

przede wszystkim musisz wybrać to co ci bardziej odpowiada.... ani jedno ani drugie nie jest lekkie.... ja jestem po polibudzie, więc dla mnie wybór byłby oczywisty ;) ale nie po budownictwie... co nie znaczy, że mam źle w życiu ;)

jestem w kl humanistycznej (2 kl) ale nie wiem czy mnie interesuje kucie na pamiec kodeksow itd , jesli chodzi o budownictwo to musialabym pojsc najpierw na SKP

SKP we Wro czyli 1 rok bez kierunku a pozniej wybiera sie i sie studiuje od 2 normalnie jaby sie 1 rok studiowalo na tym kierunku, ciezko wyrbac, :P jeszcze mam czas ale musze sie decydowac.....

na polibude ida bardziej ludzie z mat fizow.. chociaz to nie oznacza ze ktos z humana nie moze, u mnie w szkolebyl koles byl w mat fizie i poszedl na prawo, a ja nie wiem ! nie jestem rewelacyjna z fizy i matmy ale sobie radze,

ktoś napisał, że będzie przesyt rynku jeśli chodzi o budownictwo.... nie sądzę... nie znam nikogo, kto byłby po budownictwie i nie mial teraz pracy... mój tata jest wyjatkiem, bo przeszedł na emeryture ;)

ja z chemii w liceum byłam niemalże zagrozona...ledwo trója co semestr... poszłam na inżynierię środowiska i się chemii nauczyłam... ja planowałam iść na anglistykę... ale juz nie pamiętam czemu zdanie zmieniłam... nie żałuję w każdym razie :)

wiem, poszlam do tej kl bo myslalam o Hist jako o przedm ktory lubie itd, w sumie mi nie przeszkadza< tak naprawde chcialabym byc dziennikarka ( i poszlam do tej kl bo jest polski ale sie przeliczylam ;/ ) ale co mi z dziennikarstwa, prawo to kierunek po ktorym moge sie spelnic w roli osoby ktora moze pomagac innym, a po budow jest praca i kasa, chcialabym polaczyc kilka rzeczy, nie wiem co wybrac, ciezka decyzja,

aha o właśnie bo nie dokończyłam myśli... na polibudzie trzeba się uczyć to fakt... nie jest lekko, też fakt... ale nie jest nie do przejścia :) wystarczy samozaparcie dużo samozaparcia :)

w moim LO mam matme 3 h tyg i tak przez 3 lata, teraz jestem w 2 kl. poziom nie jest najgorszy, a jesli chodzi o fize to macie racje, w 1 kl mialam 2 h a teraz tylko 1 h. musialabym pojsc na korki i niezle kuc z fizy, bo z matma mysle ze bym sobie poradzila.

obydwa kierunki to ciezka praca, ale prawo to kucie a budow to logika i praca

czasami też kucie, jak dostaniesz jakieś dyrektywy do wyuczenia ;) ale zdecydowana większość to nauka logiczna jak dla mnie;) z małymi wyjątkami rzeczy, których nie byłam w stanie ogarnąć, ale nie były przedmiotem mojej specjalizacji, więc mam prawo o nich wiedzieć, ale nie musze wiedziec wszystkiego ;)

jesli ktos studiuje/studiowal prawo lub budownictwo to prosze o opis ;P

jesli ktos studiuje/studiowal prawo lub budownictwo to prosze o opis ;P