Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotnie wychowujacy tatus

karmienie 7 miesiecznego dziecka

Polecane posty

do tej pory karmilem jedzonkiem ze słoiczków ale doszedłem do wniosku ze lepiej karmic tym co sie przygotuje samemu. mam dostep do zywnosci bezzadnych zanieczyszczen typu nawozy. znalazłem na necie duzo przepisow, zastanawiam sie tylko czy dla smaku mozna dodac malutka szczypte vegety albo soli??

nawozy - mowa o sztucznych jakichs pestycydach czy czymstam, zywnosc jest ekologicznie bez zanieczyszczen :)

Ja dodaje odrobine soli lub do zupki kawalatek kostki rosolowej ale generalnie nie jest to polecane.A napisz gdzie znalazles przepisy,chetnie wyprobuje jakies nowe.

No ja dłużej dawałam słoiczki, ale teraz jak już sama gotuję Małemu to dodaję i szczyptę soli i szczyptę pieprzu:) Dla mnie to jest niewyczuwalne, ale dla dziecka na pewno, bo ma jeszcze nie wyrobione kubku smakowe:)

No powinno sie przyprawiac jedzenia takim maluchom. Ale jak dziecko ma roczek to juz chyba tak pamietam, ze synek mojego kuzyna wcinal flaczki w swieta :)

Gość no cóż ...
lepiej nie przyprawiać takiemu maluchowi solą i wegetą, smak możesz zupki zmienić zieloną pietruszką, koperkiem, żółtkiem. Ale jeśli chcesz już doprawiać, to lepsza jest szczypta soli i pieprzu niż wegety (wegeta ma glutaminian sodu i inne wzmacniacze, które lepiej jak dziecko pozna póżniej ;) )

vegete lepiej sobie odpuscic jak ktos wyzej pisal i jak koniecznie sie chce to doprawic odrobina pieprzu a najlepiej ziolami typu pietruszka, koperek, por tez ladnie dodaje smaku, potem bedzie mozna wiecej poszalec: majeranek, ziola prowansalskie, bazylia...

A propo glutaminianu sodu, to przeczytajcie sobie nowego focusa ekstra :D. A co do jedzenia, ja bym jeszcze nie przyprawiała, szczególnie że takie własnoręcznie robione jedzenie ma naprawdę o niebo lepszy smak, nie jest takie nijakie i mdłe jak ze słoiczka. Ale jak chcesz to lepiej już sól niż Vegete :).