Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sammanghulea

co o tym myślicie?

Polecane posty

Gość sammanghulea

mam zamiar zastosować taką dietę: dzień 1- kefir (ok. 3- 4 dużych opakowań) dzień 2- to samo dzień 3- twarożek wiejski (4- 5 kubków) dzień 4- to samo dzień 5- kefir, twarożek wiejski, maślanka, owoce do tego kawa z mlekiem co o tym myślicie?

Gość zes zgłupła doszczętnie

Gość wsssszystko
przytyjesz wiecej niz schudniesz

Gość sammanghulea
Na 700 kcal raczej nie przytyje..

Gość finladen
a w 6 dzien mega sraka ze nawet stoperan nie da rady

Gość loloslaw
ale jak po 5 dniach na 700 kcal będziesz opierdzielała 4000 kcal (a gwarantuję, że będziesz), to przytyjesz

a nie lepiej jeśc wszystko tylko nie przekraczać 1200 kcal? na to samo ci wyjdzie a przynajmniej nie będziesz jadła w kołko tego samego :P

to cos jak ta dieta 10-ciodniowa...jesli pracujesz lub sie uczysz to to nie dla ciebie..do tego trzeba miec urlop...glowa boli tak strasznie,ze sie skupic nie da...i zimno...

Gość sammanghulea
Po miesiącu na 1000 kcal zleciało mi tylko 2 kg ;/. Na pewno nie rzucę się na jedzenie, kiedyś po jednym dniu obżarstwa zrobiłam sobie 3 dni 500- 600 kcal i nie miałam takiego problemu. Wczoraj zjadłam 4 twarożki wiejskie, dziś dzień kefiru ;)

Gość co ty * wiesz o odchudzaniu
Jakoś dziwnie jadłaś te 1000 kcal, bo ja w ciągu dwóch miesięcy straciłam 15 kg. Ale spoko, oszukuj się dalej.

Gość sammanghulea
Nie chcesz to nie wierz. W sumie chciałam zrzucić 5- 6 kg i myślałam że uda mi się to zrobić w 2 miesiące dietą 1000 kcal. Ale jak po miesiącu zobaczyłam -2kg to postanowiłam podejśćdo tego bardziej radykalnie. Na 1000 kcal jadłam mniej więcej tak: 1. owsianka lub kanapki z chlebem żytnim 2. owoce lub jogurt lub wafle ryżowe 3. ryż z mięsem lub ryż z warzywami lub ryba i sałatka, czasem zdarzały się np 2 naleśniki 4. owoc lub jogurt lub wafle ryżowe 5. serek wiejski lub twarożek wiejski Na początku ważyłam 59 kg/ 160 cm wzrostu, teraz jest 56,5.

Ja też się nie dziwię - prawie same węglowodany wciągałaś. Gówno nie dieta.

ee no same wegle to nie .Serek wiejski ma dużo białka.Jednak dieta w całokształcie jest monodietą i jak wcześniejsze opinie zawidniały - mozesz spodziewać sie efektu jojo. Nie lepiej jak juz wielokrotnie tu radzono od ogólnego zapotrzebowania odjąc ok 300 kcal i tak jeść dłuzszy czas + aktywność fizyczna i sie chudnie w oczach i cala reszta ciała tez chudnie :) polecam przemyslec...jednak jako oczyszczanie jelit -to byc moze jest dobre na 3 max 5 dni

No proszę Cię - serek wiejski! śniadanie - węglowodany II śniadanie - węglowodany obiad - węglowodany, lub czasami ryba i sałatka, czyli całkowity brak węglowodanów w najważniejszym posiłku w ciągu dnia - jakieś nieporozumienie podwieczorek - węglowodany kolacja - białko Przy takiej ilości węglowodanów serek wiejski niewiele pomaga. Poza tym, biorąc pod uwagę jakość i składniki posiłków, to albo sammanghulea męczyła się z nieustającym uczuciem głodu albo pochłaniała znacznie więcej niż 1000 kcal. I wszystkich dookoła próbuje oszukać, że redukując 50% swojego zapotrzebowania kalorycznego przez miesiąc schudła z bólem 2 kg. Bzdura i tyle. Ale i tak zrobisz, jak zechcesz a za 3 miesiące założysz kolejny topic - tym razem zrzucam wagę z 70kg. Nie bez satysfakcji chętnie zajrzę i poczytam.

Gość sammanghulea
Co w takim razie robić żeby schudnąć? Co jeść?

musisz kolezanko zrozumiec, ze schudniesz skutecznie dopiero jesli zmienisz styl zycia i odzywania, a nie jesli przez tydzien doprowadzisz sie do nerwicy zywiac wylacznie twarozkiem. To dieta dobra na szybka utrate kg, ktore jednak jeszcze szybciej wroca, bo w koncu nie wytrzymasz. Dobry sposob odzywiania nie moze polegac na tym, ze jesz ciagle to samo i na dodatek jestes non stop glodna!

aha, jesli jechalas na diecie 1000kcal (ale rzetelnie!) i naprawde schudlas tylko 2kg, znaczy to ze jakis element Twojego stalego jadlospisu podszywa sie tylko pod niskokaloryczny, tudziez Tobie sie tak wydaje :). Ja swego czasu rowniez miescilam sie w 1000, ba 900 kcal! I codziennie stajac na wadze nie mialam pewnosci czy bedzie ubytek, czesto zreszta im mniej mi sie wydawalo ze zjadlam, tym wieksze bylo rozczarowanie na wadze. Zdrajca okazal sie serek topiony, ktorym w swojej naiwnosci smarowalam Wase zeby choc troche zwilgotnic. Teraz juz wiem ze to Judasz jeden i od dwoch miesiecy nie dotykam nawet ;)