Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna z problemami

straszne, nie wiem co robic...

Polecane posty

Z Arturem chodzilam dwa lata,jest starszy ode mnie o 6 lat. zerwlam z nim. czulam sie osaczona w tym zwiazku... nie moglam nawet sama isc do kolezanki po drugiej stronie ulicy bo on byl tk zazdrosny... ubostwial mnie, na kazdym kroku mowil jaka jestem piekna i planowal nasza wspolna przyszlosc.. sam.. zerwalam po tym, jak pobil mojego kolege, bo twierdzil ze jst medzy nami romans... przepraszal. na nic.zerwalam, on pisal sms, wystawal pod moim blokiem, przysylal kwiaty, sledzil mnie.. w koncu zadzwonil, ze sie zabije jesli nie wroce do niego... odlozylam sluchawke. dzis zadzwonila do mnie jego matka ze artur probowal przedawkowac leki.. odratowano go i lezy w szpitalu... waham sie czy mam go odwiedzic.. jesli to zrobie, pomysli ze mi zalezy ubzdura cos sobie, znowu sie zacznie jego przesladowanie.. ale z drugiej strony to moj byly chlopak...

Gość szusza
Przykre, naprawdę......

Gość moga ciebie
obwiniac za to ze sie targnal na swoje zycie:(

Gość szusza
Jedno jest pewne, nie możesz do niego wrócić bo będzie coraz gorzej.

Gość ojojojojoj
a moze tak bardzo cie kocha ze naprawde nie chcial zebys sama gdzies wychodzila bo bal sie ze moze nadarzy sie okazja i go zostawisz, pomysl gdyby cie nie kochal to by sie nie probowal zabic:( moze naprawde nie potrafi zyc bez ciebie???

Gość to co ....
to co dziewczyna ma się męczyć z psychopatą??? olej go! Masz prawo być szczęśliwa z kim zechcesz, a nie tkwić w chorym związku!

Gość toksyczny zwiazek
ja tez w takim tkwie:( tylko ze ja nie potrafie odejsc.......

a dlaczego maja ja obwiniac? przeciez to chlopak ma ewidentne problemy z psychika. dziewczyno, najpierw ochlon i, jesli poczujesz ze mozesz, to idz do niego. i, przede wszystkim, nie daj sie wrobic w poczucie winy - to nie twoja wina, ze twoj eks jest niezrownowazony psychicznie. jeszcze raz: TO NIE TWOJA WINA! juz raczej mozna jego rodzine obwinic o to, ze wczesniej nie zauwazyla problemu i nie zapobiegla tragedii.

Gość toksyczny zwiazek
i to ja nie widze sensu zycia bez niego wiec mowie ze sie zabije 😠

Gość mysle ze powinnas pojsc
chociazby ze wzgledu na to co bylo miedzy wami. Idz porozmawiajcie o tym ze juz to wszytsko nie wroci ze musi ulozyc sobie zycie na nowo z kims innym kogo na pewno jeszcze pokocha:)

Gość Ju......
Rób jak uważasz. Ja bym go nie odwiedzała. CHociaż raz możesz go odwiedzić i z nim pogadać poważnie. Pociesz go, ale powiedz mu jasno, że to jest ostatni raz, kiedy się widzicie.

15:50 [zgłoś do usunięcia] ojojojojoj a moze tak bardzo cie kocha ze naprawde nie chcial zebys sama gdzies wychodzila bo bal sie ze moze nadarzy sie okazja i go zostawisz, pomysl gdyby cie nie kochal to by sie nie probowal zabic moze naprawde nie potrafi zyc bez ciebie??? no, na pewno... tak bardzo kocha, tak mocno przytula, że aż dusi. to jest dopiero miłość, co?

Gość tak i policja
na pewno pomoze nie wiesz jacy oni sa?? nawet najwieksza tragedie maj w d***e!!!!!!

Gość kasieeeekkkkk
taka jedna z problemami a co jeszcze powiedziala jego matka??

na pewno pomoze nie wiesz jacy oni sa?? nawet najwieksza tragedie maj w d***e!!!!!! myslisz, ze zaszkodza?? hmmmm

Gość kasieeeekkkkk
a myslisz ze pomoga?? raczej nie sadze!

Gość kasieeeekkkkk
przeciez to nie jest przestepstwo ze sie chcial zabic bo ja kocha a ona nie chce z nim byc wiec nie sadze ze oni cos zrobia:(

blagala zebym do niego wrocila, ze to jej jedyny syn, ze zostawil list,ze nie moze beze mnie zyc i przeprasza, ale jak mnie nie moze miec to juz nikogo nie chce miec... plakala... kazala dac mu szanse...

przysylal kwiaty, sledzil mnie.. w koncu zadzwonil, ze sie zabije jesli nie wroce do niego... to JEST przestepstwo

Gość idz znim
porozmawiaj tak bnedzie najlepiej!!!!

Gość idz znim
ile byliscie razem?? dlugi okres??

chwila, bo nie rozumiem. jego matka KAZALA ci do niego wrocic? a jak nie wrocisz to co, mamusia tez sie targnie na swoje zycie? NIE MA milosci, jesli wystepuje szantaz w jakiejkolwiek postaci. a jesli jest szantaz, to jest to PRZESTEPSTWO.

bylismy ze soba 2 lata, ale znalismy sie od liceum..

"Szantaż - to przestępstwo przeciwko wolności polegające na próbie zmuszenia osoby do określonego działania lub zaniechania pod groźbą bezprawną zastosowania przemocy lub ujawnienia pewnych częściowo lub w pełni prawdziwych informacji, których ujawnienie byłoby w opinii szantażującego dużą dolegliwością dla ofiary. Według polskiego prawa karnego na definicję groźby bezprawnej składa się między innymi groźba rozgłoszenia wiadomości uwłaczającej czci zagrożonego lub osoby jemu najbliższej, przy czym nie jest ważne czy sama "wiadomość" jest prawdziwa czy nie. Szantażu nie należy mylić z przestępstwem pomówienia czyli rozpowszechniania nieprawdziwych informacji, które może mieć miejsce także w sytuacji "zemsty" przestępcy na ofierze, która nie spełniła żądań przestępcy. Kodeks karny nie posługuje sie pojęciem szantażu stosuje pojęcie występku "zmuszenia innej osoby do określonego działania", które ma szerszy zakres pojęciowy niż szantaż w tradycyjnym znaczeniu tego słowa gdyż obejmuje też stosowanie przemocy. Art. 191 § 1. kto stosuje przemoc wobec osoby lub groźbę bezprawną w celu zmuszenia innej osoby do określonego działania, zaniechania lub znoszenia, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. Typem kwalifikowanym tego przestępstwa zagrożonym surowszą karą jest próba uzyskania zwrotu wierzytelności (w języku potocznym długu) za pomocą szantażu nawet jeżeli samo roszczenie o zwrot wierzytelności jest zgodne z prawem to ta metoda "odzyskiwania długu" jest nadal przestępstwem. Art. 191 § 2. Jeżeli sprawcą działa w sposób określony w §1. w celu wymuszenia zwrotu wierzytelności podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5." zrodlo: wikipedia a tu specjalnie dla Ciebie: http://www.gwp.pl/product/1108.html 🌻

Gość swieta racja

Gość nie odwiedzaj go
koniec to koniec !On chce Cie wpędzic w poczucie winy . Podstępem chce wymusic na Tobie powrót do niego . Tylko ,że taki układ to nic dobrego .