Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JOVAN

Kobiety, które miały usuniętą macice

Polecane posty

Witam, czy któraś z Pań mogłaby mi powiedzieć, czy po usunieciu macicy wraz z przydatkami po zabiegu jest przepisywana chemioterapia? Moja mama miała 3 tyg usuniętą macicę, CIN II. cZEKAMY teraz na kolejny wynik badania. Z tego co słyszałam, lekarze zalecają chemterapię. Stąd moje pytanie, jeżeli okaże się, że wynik jest dobry czy chemioterapia bądz radioterapia jest konieczna? To są najgorsze 3 tygodnie czekania i niepewnosci. Wie, że kiedy mama będzie musiała się poddać jednemu lub drugiemu załamie sie już totalnie. Konietki kochane jak to jest?Pozdrawiam.

witam,ja po operacji mialam tylko radioterapie.minely juz dwa lata,czuje sie ok

Gość chemia to dar
dzieki chemii minimalizuje się ryzyko nawrotu ja tez sie balam chemii, było strasznie, włosy wypoadały, wymiotowałam, schudlam ale za to teraz juz 8 lat po operacji mam sie znakomicie lekarz mi powtarzal, ze chemia jest darem, nie kazdemu ja przepisuja, to ze moze ja miec twoja mama oznacza, ze jest spora szansa na calkowite wyleczenie, gdyby bylo inaczej lekarze by je nie przepisali. Nie ma sie co zalamywac, to kilka miesiecy, bardo trudnych, ale za to ile lat póżniej w zdrowiu i radości:0 pozdrawiam