Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madziulkaaa1

schudnąć w ciąży

Polecane posty

Gość madziulkaaa1

Witam wszystkich,zakladam nowy temat.Mamm 170 waze 85kg i jestem dopiero w 9tygodniu ciazy.Pod koniec ciąży chyba bede wydladala jak zapastnik sumo,kiedy moj facet jest ode mnie szczuplejszy.źle się z tym czuje,zawsze wazylam max 65kg,ten napad jedzenia mnie dobił ... Chcialam zapytac czy moznna stosowac jakas diete w ciazy np zrezygnowac z weglowodanow.Wiem ze jedyną aktywnoscia są spacery,chciallam jeszcze zapytac czy moe codziennie przez 1h jezdzic na rowerze stacjonarnym,oczywiscie nie szkodząc malenstwu?

Gość madziulkaaa1
nikt mi nie odpowie ?

Gość hysssla
ale to w ciągu 9 tyg przytyłas 20 kg??? Bo nie rozumiem;) Czy na krótko przed ciaza przytylas? Pociesze Cie ze jezeli masz za wysokie BMI najprawdopodobniej przytyjesz w ciazy neiduzo 8-10 kg max. odczas gdy 50 kg kruszynki tyja po 20-25 kg.

Gość madziulkaaa1
na początku jeszcze chyba przed przytylampilam jak najeta cole light po 2 litry dziennie,a to reddsy,a to cos slodkiego no i wszystko łączylam,jak zaszlam w ciaze jadlam czesto i hm malo a mimo to waze te przeklete 85 kg..chyba sie zaniedbalam odkad zlapalam faceta.Wczesniej bardziej staralam sie zeby dobrze wygladac...

Oczywiscie ze w ciazy mozna zastosowac diete, ale trzeba to robic z glowa i najlepiej pod okiem dietetyka. Nie zapominaj o witaminach i mineralach potrzebnych dziecku. Z cwiczen to zalezy jak sie czujesz i jak sie rozwija ciaza. Ja bym polecala spacery, ewentualnie basen ( jesli nie masz jakis zakazen pochwy, bo w ciazy niestety czesciej sie to zdarza). Ja w ciazy stosowalam diete niskoweglowadonowa bo mialam cukrzyce ciazowa. Przybralam przez cala ciaze 8 kg, po porodzie bylo mnie 2 kg mniej niz przed ciaza.

Gość madziulkaaa1
ja mam niestety paciorkowca wiec basen odpada,witamin niestety nie biore jedynie kwas foliowy,ale chyba lepiej zainwestowac te 44 zł na witaminy niz borykać sie z nadwagą.Dodam,że biore luteine bo na poczatku mialam bóle,obecnie czuje się dobrze,mam nadzieje ze schudne przed swietami bo mam duze porzakdki do robienia i wogole jest to czas ciaglego biegania .