Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość scarlet1988

blagam pomożcie!!!!!!!!

Polecane posty

Gość scarlet1988

biore juz 10 miesiecy yasminelle. niby wszystko ok, ale teraz zaczely mnie pobolewac piersi i chce mi sie siku ciągle. prawie miesiac temu kochalam sie z chloapkiem, w gumce, ale potem po wytrysku, wytarl sie itd wszedl we mnie na kilka minut jeszcze. robilam najpierw 1 test ciazowy 17 dni po stosunku, potem 25 dni po i oba negatywne.....przeczytalam gdzies ze moze byc tak ze testy i tak nie wykryja ciazy, ah no i dodam ze mialam krwawienie z odstawienia. nie smiejcie sie ani nie krzyczcie...poprostu sie boje :(

Gość eddesa
moglabys sie martwic o ciaze gdybys nie brala tabletek, ale bierzesz wiec sie nie martw juz, nie schizuj, szczerze niepotrzebnie robilas testy, zaufaj tabletkom, poza tym te plemniki by nie przezyly wiec naprawde przestan schizowac, nie ma zadnej ciazy

Gość jojojjjojjo
to raczej skutek uboczny tabsów - rzuć to świństwo - a pozatym po co się trujesz tabsami jak i tak używasz gumek? paranoja

Gość argghh
dziewczyno, przeczytaj, co napisałaś! skoro bierzesz tabsy regularnie i miałaś miesiączkę, to nie wiem, czego się boisz? ani po co Wam jeszcze gumka? idź na spacer i wyluzuj

Gość scarlet1988
coz..ja poprostu bardzo nie chcialabym miec teraz dziecka..no i boje sie zaufac tabletkom..czy wy im ufacie?

Gość eddesa
tak my im ufamy a jesli tak bardzo nie chcesz miec dziecka i tak schizujesz, to zastanow sie powaznie czy jest sens uprawiac sex? moze zaprzestajcie tego, bo od takich schizow nabawisz sie jakis chorobsk, wrzodow albo nerwicy

Gość gwiazdka_71
Jezeli regularnie bierzesz tabletki i na dodatek uzywasz gumek, a przy tym chlopak po wszystiim "się wyciera" to mysle, ze nie ma najmniejszych powodow do obaw ;* Zwlaszcza, ze testy wyszly negatywne Jezeli nadal Cie to niepokoik, 20 dni po potencjalym zapoldnieniu zrob test- wtedy wynik jest najpewniejszy i praktycznie nie ma szans, by sie pomylil)

Gość alfabetagama
ja mam odentyczna syt.jak ty:) tz.tylko ze ja zapomnialam ost.tabletki z blistra. i wyobraz sobie ze zrobilam juz 4 testy taka mam paranoje.nie doszukuj sie objawow na sile./postaraj wyluzowac. ja na nast.okres czekam tak 28.12.to bedzie najlepszy prezent;p

Gość eddesa
alfabetagama czyli potem sobie zrobilas przerwe o 1 dzien dluzsza?

Gość alfabetagama
tz.nie.bo ost.tabletke wzielam w sobote.(powinnam w niedziele,ale zapomnialam) i w kolejna sobote zaczelam npwe opakowanie.podobno przerwa przy zapomnieniu tabletki z 3tyg. nie powinna przekroczyc 7dni.

Gość eddesa
no to jezeli przerwa nie trwala wiecj niz 7 dni to jestes nadal zabezpieczona, nie ma sie czym martiwc

Gość alfabetagama
najgorzej to traktowac jakies odchylenia jako domniemany objaw.no ale 4 testy mowia raczej same za siebie.tym bardziej ze wykonane w odp.czasie. ale czasem jak czytam tu na forum o tych okresach w ciazy,zaklamanych testach to jest takie nakrecanie innych. pozdrawiam:)

Gość scarlet1988
alfabetagama nie masz sie czym martwic, nie przedluzalas przerwy przeciez! :* wiecie dziewczyny, ja zrezygnowalam ze wspolzycia po tym ostatnim razie..panicznie sie boje...praktycznie zawsze tak bylo ale teraz przerodzilo siee to w paranoje, a wszystko dlatego ze kiedys kiedys wpadlam i myslalam brac escapelle...chu=yba jakis uraz mi zostal :( Kocham swojego chlopaka jestesmy razem juz rok, naprawde to nie sa jakies szczeniackie zabawy, chcemy juz byc ze soba do konca, kochamy sie bardzo, juz mamy odlozone na mieszkanko i jade na studia do miasta gdzie on mieszka, tak bysmy mieszkali sobie juz razem:) a seks jak wszystkie wiemy jest cudowny. tylko ze po nim tak bardzo sie boje, wciaz doszukuje sie ciazy:((

Gość slimaczek jego.
ja tez biore tabletki Yashmin z chlopakiem jestem ponad rok z nim mialam swoj pierwszy raz dla nas obojgu byl pierwszy ja ufam tabletko kochamy sie do konca bez zabezpieczenia dodatkowego. krwawienie z odstawienia mam zawsze na czas wiec nie schizuj a to sikanie to objaw tego ze dlugo bierzesz tabletki, ja tez mam ze chce mi sie siku czesto zwlaszcza przed wystapieniem wlasnie krwawienia z odstawienia i to normalnie mi potem mija. Dzis wlasnie jest moj 3 dzien przerwy i dostalam jak zawsze regularnie krwawienie wiec nie przejmuj sie i zaufaj tabletko ja biore regularnie juz rok i im ufam pozdrawiam

Gość alfabetagama
no i tak sobie to calyu czas powtarzam;) ja rozumiem doskonale,sama pisze w tym roku licencjata i tez uwazam ze to by bylo za szybko dziecko.nie mam pracy,nie moge nic znalezc,chce isc jeszcze na mgr, a jak wiadomo z dzidzia ciezej. wydaje mi sei ze trzeba ufac tabsom,bo one jednak sa ok.a juz z gumka to calkiem

Gość scarlet1988
wiecie dziewczyny macie racje....powinnam wyluzowac...bo paddne niedlugo z nerwow. poprostu jest mi samej ciezko, facet w czestochowie ja w kielcach..czuje sie sama:( a ciazy nie chce, nie poradzilabym sobie z nia teraz. chyba musze sie udac do seksuologa:| jestem panikara, boje sie wielu rzeczy, chce miec zawsze pewnosc. ciezko mi z tym i przepraszam ze was mecze tymi schizami,ale nie mam sie z kim tym podzielic:(

Gość ojjjjjjjjj
dziewczyny prosze Was nie piszcie "ufam tabletkom w pełni",żadna metoda nie jest 100% pewna i dziwie się tym którzy krytykują te kobiety ktore używaja jednoczesnie tabletki i gumki. Ja takie rozumiem bo one chca być pewne że nie będa mialy dzidziusia. Zawsze myślalam ze jedna metoda wystarczy do pewnego momentu. Otóż znam przypadek (dokładnie to moja szefowa) ktora brała tabletki regularnie, nie chorowała nie miała podwyższonej temeratury itd. ufała im bezgranicznie no i teraz ma synka 5 letniego. Kiedy dowiedziala sie ze jest w ciazy- to byl straszny szok, a na pytanie jak do tego moglo dojsc pani doktor odpowiedzila ze i tak moze sie zdarzyc:)

Gość scarlet1988
jojojjjojjo tak masz racje dlatego mam taka schize. poprostu bardzo nie chce dziecka

Gość alfabetagama
nie ty jedna ze schizami scarlet:) ja zawsze kocham sie dodatkowo z gumka.no ake glupia musialam sie kochac bez niej wtedy kiedy nie wzielam ost.tab;etki;p

Gość scarlet1988
alfabetagama jak ja dobrze znam to uczucie :D mam nadzieje ze bedzie u nas wszystko oki!

Gość scarlet1988
up!

Gość cieślar
po co to podnosisz czeogo jeszcze chcesz sie dowiedzie?? czy moze ma ci ktos napisac 100000 razy NIE JESTES W CIAZY??????

Gość alfabetagama
oby oby:) od tego zalezy moje podsumowanie starego roku;p

Gość scarlet1988
alfabetagma, a od tego zalezy czy bede miala udane swieta ;) powinnam dostac krwawienia w piatek. dzis 2 dzien przerwy

Gość Alicja42
Rozumiem Twój niepokój, sama do wczoraj byłam w podobnej sytuacji. Testy wychodziły negatywne, a ja nadal nie miałam okresu i pozostawał tylko strach, że jednak jestem w ciąży. Ale wszystko się zakończyło tylko na nim, na strachu, okres w końcu dostałam. Twój stres ma dodatkowy wpływ na to, że nie masz okresu, więc przestań się denerwować, a wszystko się ułoży. Co do tabletek, to nie dają one 100% gwarancji, jestem tego przykładem, zaszłam w ciąże zażywając je regularnie przez prawie 2 lata. Pozdrawiam...

Gość taka jedna20
hej scarlet:D Powiem Ci że naprawde naprawde nie masz sie czym martwic!!! Rok temu wydałam chyba ze 150 zł w ciagu miesiaca na testy ciazowe-zadnemu nie ufalam i mialam objawy ciąży z trzeciego miesiaca Teraz smiac mi sie chce..powiem Ci tak: jesli nie ufasz tabletkom to po co je kupujesz? nie uwazasz ze to strata pieniedzy? Poprostu musisz im zaufac i tyle, cieszyc sie skesem!!! Mi bardzo często zdarzało sie zapominac o tabletkach:) i brałam je po kilka kilkanascie godzin pozniej a w ciazy nie jestem;) jesli stosujecie dodatko wo prezerwatywe to nic nie moze sie stac!, nawet gdyby pękła.. Ja zrezygnowalam z tabletek i biore teraz nuvaring:D Ekstra jest:) nie musze pamietac o tabletkach:D Wydaje mi sie że ten niewielki procent kobiet które zachodzą w ciaze biorąc tabletki jest spowodowany albo braniem innych tabletek np. antybiotyków lub poprostu biorą je bardzo bardzo nieregularnie! pozdrawiam

Gość scarlet1988
hmmmm...wiesz nie ufam im, dlatego dodatkowo jest gumka, ja poprostu nardzo bardzo nie chce dziecka.

Gość alfabetagama
ja znow mam stracha,bo wydaje mi sie ze na prawej piersi wyszly mi zyly.jejkuuuu oszaleje;/ pecherz mam juz prawie zdrowy.och:(