Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciężarna

ból pęcherza/podbrzusza w ciąży

Polecane posty

Gość ciężarna

witam! jestem w 6 miesiacu ciazy i od jakiegos czasu po kazdej nocnej wizycie w toalecie odczuwam mocny pol w podbrzuszu, tak jakby w pecherzu, oddaje mocz dosc czesto i bezbolesnie ale po tym mam bole przez jakies 10 min! co to moze byc? martiwe sie:( możecie pomoc??? :(

koniecnie do lekarza. W ciąży czesto są zapalenia dróg moczowych, nieleczone są groźne!!!!

Gość ciężarna
byłam u lekarza pare dni temu ale..mieszkam w irlandii i ta kompetencja tutejszych lekarzy ktorzy sa od wszystkiego czyli do niczego mnie przeraza!!! kazala mi pic sok z zurawiny i to wszystko, ale to nie pomaga :(

Gość tez ciężarna
Ja mam to samo od początku ciązy. Robiłam badanie moczu, osadu, posiew i wszystko super, a po wizycie w toalecie wszystko mnie boli z 10-15 minut :( Tylko, ze ja jestem dopiero w 9 tygodniu. W nocy wstaję z 4 razy! :(

Gość ciężarna
no a mi wkoncu zbadali mocz i okazuje sie ze mam jakas infekcje nerek!!! co wy na to? czy ktoras z was przechodzila problemy z nerkami w ciazy? prosze pomozcie :(

Gość ciężarna
dostalam tabletki na to, ale zero zmian :(

Gość ciężarna
może macie jakies babcine, domowe sposoby?????

Babciny sposób (od pewnej babci ze Szkocji hihi) - herbata koniecznie z sokiem malinowym (ewentualnie żurawinowym lub wiśniowym). Soku może być niewiele, ale herbata musi być w miarę słodka. I należy to pić gorące (aż do dna), jak tylko się wypije to trzeba wstawić wodę na nową herbatę i pić póki ciepłe. Nie wolno dopuścić, żeby herbata ostygła! Jeśli ostygnie - szybko przygotować nową (zimnej nie pić). Dodatkowo można zażyć środek przeciwbólowy, jeśli ból jest nie do wytrzymania. Sposób wymaga nieco wytrwałości - ja potrafiłam wypić ok 20 herbat dziennie, ale herbata z sokiem ma właściwości przeczyszczająco-antybakteryjne, więc naprawdę działa :D Oczywiście jeśli przez kilka dni coś takiego nie pomoże - marsz do lekarza! No i z drugiej strony w ciąży duża ilość płynów pomaga na zaparcia :) Nie wiem tylko czy w ciąży wskazane jest picie tak dużej ilości herbat, ale może pomogłoby zastosowanie herbaty malinowej?