Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poszukujaca_25

Do majacych lub planujących podwójne nazwisko...

Polecane posty

Gość dziiiiwneee
hahahahhha a jak wyjdzież za mąz autorko to co zrobisz? skoro mozna mieć tylko 2 nazwiska? co bedzie z trzecim? nie no po prostu chore!!!!!

Gość poszukujaca_25
Czytaj uwaznie...juz jestem mężatką. Nawet pisałam na tym forum jako przyszła panna młoda...nawet fruwaja gdzies tutaj fotki ze slubu.

Gość dziiiiwneee
wiec ile masz tych nazwisk? hihihi

Gość poszukujaca_25
Na razie jedno, takie jakie mam od urodzenia.

Gość dziiiiwneee
to nie przejelas nazwiska męża?

Gość poszukujaca_25
Nie, nie ma przeciez takiego obowiazku.

Gość nie na temat
pawlikowska była marią ciemnoto.

Gość dziiiiwneee
no ja wem ze nie masz. ale roche to dziwne. ze nie chcialas nazwiska meza a chcesz panieńskie matki! dlaczego tak właściwie?

Gość przyjełam nazwisko męża
Ja odkąd przyjęłam nazwisko męża to też mam problem z mieszczeniem sie w rubryczki (21 liter razem z imieniem) bo zawsze miałam wysokie rozstrzelone pismo. Ale mam koleżankę która miała swoje krótkie nazwisko i dołączyła sobie długie nazwisko męża i teraz łącznie z imieniem ma 26 liter i już po samym ślubie stwierdziła że po co jej to było ani niczego nie dokonała pod swoim nazwiskiem ani nic. Teraz na uczelni to i tak jak ja czytają na listach to wszyscy wyczytują stare nazwisko a nowe czasem ktoś tam przebąknie od niechcenia czasem bo im się nie chce. Ale ciebie autorko to juz całkiem nie rozumiem. Jeszcze jakbyś się zastanawiała nad przyjęciem nazwiska męża i mieć takiego długaśnego tasiemca, bo teraz niby mąż powinien byc dla ciebie najważniejszy a nie rodzice, ale po co ci panieńskie nazwisko matki - chcesz być modna? i do tego oryginalna bo wszyscy maja nazwisko swoje i męża a ty będziesz miała swoje i po dziadkach (no chyba że się nazywają tak jak ktoś już wspomniał Radziwił czy Kaczyńscy czy jakoś tak).

Gość jak sie czegos
nie rozumie to najlepiej to wyśmiać? Szczerze, ja też nie rozumiem autorki (przyjęłam nazwisko męża), ale pewnie ma swoje powody. I nic mi do tego. W innych krajach to normalne mieć nazwisko po obojgu rodzicach i jakoś z tym żyją.. OT - jedyne, czego naprawdę nie byłam w stanie zrozumieć to kobiety, która zachowała nazwisko panieńskie "Smaczny" i dodała męzą "Gil" :D

Gość dziiiwneee
ale tu jest Polska!

Gość ale jeśli
prawo POLSKIE na to pozwala to jaki masz problem?

Gość dziiiwneee
nie mam problemu to chyba wy macie bo to jest chore i smieszne zeby nie przyjac nazwiska meza ale za to pchac sie do panieńskiego matki! no chyba ze autorka naprawde ma jakis sensowny powod. moze wytlomvzy?????????

Gość otóż nie mam
problemu - nawet wyżej napisałam - ja przyjęłam nazwisko męża. Ale uważam , że jeśli autorka chce zrobici inaczej to JEJ sprawa i po co ma się Tobie tłumaczyć?

Gość dziiiwneee
nie wiem czy zauważyłaś ale autorka zalozyla temat na forum z prośba o rade. wiec chyba po to zeby ludzie pisali swoje opinie! jakby nie chciala sie tym dzielic to trzymałaby to dla siebie!!!

Gość otóż nie mam
Tak, zauażyłam ,że prosi o opinię - czy nie będzie mieć problemu z ilością liter.. A nie czy to rozumiemy czy nie..