Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

trąbka

Przeczytałam w gazecie że...

Polecane posty

1/4 kobiet ma zagrożoną ciążę. To prawda? bo moim zdaniem chyba przesadzone...

jesli się weźmie pod uwagę że każda ciąża po poronieniu jest teoretycznie zagrożona to wcale to nie jest przesadzone

no ja raz tez poronilam ale bardzo bardzo wczesnie, wiec tez bede miala ciaze zagrozona?

Gość sdaofiopdifsdf
a to wszystko wasza wina głupie baby!!!!!!!!!!! Najpierw się odchudzacie, nie chcecie jeść, nosicie bluzki z gołym brzuchem, ziębicie nery i jajniki, a potem ło la boga! ciąża zagrożona i nie wiedzą czemu.

zadnej z tych rzeczy nie robie, poza tym nie pale fajek, nie biore hormonow, nigdy nie mialam zadnych powaznych chorob a gdy lekarz ogladal moja owulacje na USG to stwierdzil ze jest ksiazkowa i nic tylko sie rozmnazac... no coz...

Gość bluzki z gołym brzuchem
:D ten tekst mnie rozwalił:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

ja 2x bylam w ciazy i z pierwsza mialam sporo problemow, ale nie od poczatku , bo pierwsze skierowanie do szpitala dostalam \"dopiero\" w 14 tygodniu ciazy za to druga (nie liczac plamien do 27 tygodnia) przebiegala ksiazkowo i naprawde czulam sie i fizycznie i psychicznie swietnie ;) a pomyslec ze moja mama w kazdej ciazy do samego konca pracowala, zadnych skurczy, plamien itp zero lezenia w szpitalu oprocz porodu oczywscie ;)

Gość jak patrze na znajome to
na 2 porody mniej wiecej przypada jedno poronienie.

Ja dbalam o siebie nie pale, nie pije, nigdy nie chodzilam z brzuchem na wierzchu itd....ale pracowalam nieby ciaza nie choroba ale w moim przypadku praca niewskazana.

To chyba przez to jedzenie i kosmetyki teraz. Nie da sie przed tym uchronic. :(

Jedna ciaza na szesc konczy sie poronieniem. W uk nawet nie robia nic zeby podtrzymac ciaze do 13 tyg. mowia ze trzy poronienia sa jeszcze w normie. Ja mam dwa za soba pcos co mi daje wiecej szans na poronienie bo 1/3 . Trzeci raz w ciazy po 2 latach staran i dadza mi tak poronic.

Hm......... Dołączę chyba do statystyk........ Ciąża bliźniacza, wspomagana, zagrożona od pierwszych tygodni. Poród przedwczesny w 27 tc. Nie kwalifikuję się pod kryteria \"to wasza wina\" podane powyżej. Dlaczego w dzisiejszych czasach jest tak duży (znacznie większy niż jeszcze kilka lat temu) odsetek ciąż zagrożonych/poronień/niepłodności/bezpłodności/porodów przedwczesnych? Otóż...................obecnie \"leci półka\" pokolenia Czarnobyla.........niestety. To samo twierdzą specjaliści...........