Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolka jolka jolka jolka jolka

Po ilu dniach od pierwszego zazycia tabletki anty można się kochac bez ogranicze

Polecane posty

Jutro zaczynam pierwsze w zyciu opakowanie tabsów (yasminelle) i jestem ciekawa po jakim czasie zaczynają działać ?? dziewczyny powiedzcie tez czy dobrez zrozumiałam gine ..mam brać tabsy przez 21 dni codziennie o stałej porze a potem robię tydzień przerwy i znowu zaczynam brać ??

Mam jeszcze jedno pyanko :) przypuśćmy że bede brala tabsy przez 3 lata.....a później zechce je odstawić zeby zajść w ciąze...zajdę bez problemów czy mogą być pewne przeszkody ??

po 7 dniach mozesz szalec. tak dobrze zrozumialas. przez 21 dni masz brac o stałej porze(tyle wogóle jest tabletek w blistrze) po 21dniach robisz 7 dni przerwy - w tym czasie powinnas dostac krwawienie z odstawienia. no i ósmego dnia znowu zaczynasz opakowanie tabletek. akurat ten osmy dzien wypadnie na dzien tygodnia w ktorym wzielas pierwsza tabletke :)

A gdybym dostała wymiotów i biegunki po tych tabsach tzn ze nie moge ich przyjmować prawda ??

Aha i jeszcze jedno wie ktoś może co to za badania ?? AST, ACT, BILIRUBI...to ostatnie badanie mam na skierowaiu napisanie dość niewyraźnie wiec mogłam źle napisac ta nazwe..i po co mi gna kazała wykonac te badania skoro juz mi dała recepte na tabsy ?? Później musze jej dostarxczyc wyniki prawda?? bo nic o tym nie wspominała...dodatkowo mam zrobić jeszcze morfologię :) wydaje mi sie ze powinna najpierw zlecić mi badania a potem dopiero przepisac tabsy na podstawie własnie tych badań. Jak uważacie ??

no to jak jakies silne to taczej skutki uboczne by byly... a poza tym tabletka troszke czasu sie wchlania, wiec istnieje mozliwosc ze mogla sie nie wchłonosc, zaszalejesz z chłopem a tu niespodziewanka w postaci szkraba bedzie:)

z tego co wiem to te yasminelle nie sa sile raczej zawartość hormonów jest mała ale ponoć tak samo skuteczna

nie wiem co to za badania, nie jestem juz lekarzem :P ale jak milekarz przepisywal tablety to nie mialam zadnych badan(choc mowi sie ze powinny) biore Cyprst juz od pół roku i mnie nie zawiódł, a nawet zdarzało mi sie zapomniec o tabletce i brałąm ja z baaaaaaaardzo duzym opoznieniem. no ale skoro Cie skierowala, to mysle ze powinnas odwiedzic ja ponownie z tymi wynikami

dostałaś skierowanie na badania, tzw. próby wątrobowe-aspat, alat i bilirubina.Robi się je po to,poonieważ tabsy obciążają wątrobę i trzeba sprawdzić czy w ogóle nie maprzeciwwskazań, żebyś je brała.

Gdyby wymioty i biegunka nie wystapiły do 7 dni od pierwszej zazytej tabletki tzn ze moge je brać i sie nie martwić o skutki uboczne??

Gość fhjghkgd
a jeśli sie bierze pierwszą tabletke z kolejnego już opakowania to też trzeba ileś odczekać aż ona zacznie działac? ile?

W takim razie zamiast brać tabsy powinnam najpierw sie zbadac ?? i chyba tak zrobie ;)

fhjghkgd - tydzien czasu:)

Łoj pomyliło mie sie:P z tego co wiem to jak zaczynasz brac koeljne opakowanie to i tak działaja te tabsy bo juz jedno opakowanie wziełas

generalnie tak, jeśli wyniki bedą w normie, to widac nawet bez wizyty u lekarza, to zacznij brać tabsy-ale pamiętaj od 1 dnia okresu.

to ja fhjghkgd zrobilam sobie pseudonim stały juz brałam dużo opakowań ale właśnie tak sie zastanawiam bo mi wyjdzie że pierwsza tabletke z kolejnego wezme w sylwestra :P wiec czy musze czekac np pare godzin aż ona sie rozpuści i wchlonie czy nie?

Pamietam :) akurat okres mi wypadnie na jutro :) dzis juz mnie bolą piersi i pobolewa brzusio...zawsze mam obfite miesiaczki i bardzo bolesne wiec powinny teraz sie wyregulowac prawda ?? pozatym małe problemy tradzikiem wiec na to tez mi pomoga, przynajmniej gina tak mówiła:)

Jesli tabletkę z kolejnego opakowania weźmie się 8 dnia o stałej porze tak jak wcześniejsze to nic nie trzeba odczekiwać!!!

Wiecie co:P podoba mi sie opakowanie yasminelle :D moze to głupie ale fajne jest :P

Gość Likaa
Cześć !!! mam pytanie. Zawsze biorę tabletki o godz 21.00 Jednak dzisiaj zapomnialam i wziełam o północy. Jaka jest skutecznosc tych tabletek, jeżelichcialabym sie jutro wieczorem kochac? czy lepiej uzyc dodatkowo prezerwatywy? Czekam na odpowiedz. pozdrawiam!!!

Nic si nie martw :) tabletka napewno nie przestanie działac...opóźnienie w braniu do 12 godzin nie szkodzi jednak juz po 12 godzinach tabletka mogłaby stracic dzialanie...ale Tobie t nie grozi wiec spoko majonez ;)

Gość Likaa
Dzięki wielkie za odpowiedź:)

Gość krasnoludek454
jeśli tabletka wzięta jest 1-ego dnia miesiączki możesz kochac się już od pierwszej tabletki.