Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość suedee

ciąża i bardzo ciepła kąpiel

Polecane posty

Gość suedee

Witam, jestem w 5 tygodniu ciąży. wczoraj wzięłam bardzo ciepłą kąpiel (nie wiedziałam, ze nie można), niezbyt długą, ale po niej odczuwałam skurcze w podbrzuszu (takie uczucie twardnienia brzucha). nie były bardzo silne, ale wyraźnie je odczuwałam, wzięłam pół nospy i zasnęłam. czy to mogło zaszkodzić dziecku? czy ciąża może zakończyć się poronieniem? już jedną poroniłam i chyba jestem teraz przewrażliwiona.

Poszłabym do lekarza.Myślę,że nic się nie stało skoro nie miałaś krwawienia ale warto sprawdzić.

Gość suedee
taki właśnie mam zamiar, tyle że mój lekarz dzisiaj nie przyjmuje. poczekać do poniedziałku? czy iśc do innego? dodam, że dzisiaj czuję się bardzo dobrze.

Ja osobiście wolałabym się upewnić,że z dzieckiem wszystko ok.Jeśli pójdziesz dziś to będziesz miała spokojny weekend, a tak to zawsze gdzieś tam będziesz się zastanawiać czy aby na pewno ok?

Nie wolno zarzywać gorących kąpieli podczas ciąży, ponieważ pod wpływem ciepła rozszerza się macica i może dojść do poronienia. Jeżeli odczuwałaś jakieś bóle po tej kąpieli to idź do lekarza niech sprawdzi czy wszystko ok.Pozdrawiam i trzymam kciuki żeby było wszystko ok.