Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Armani code

Odwiedziny duszpasterskie

Polecane posty

Gość Armani code

Za chwilę mam tzw. Kolęda i ciekawa jestem czy ksiądz będzie miał jakieś pretensje o to że nie mamy ślubu kościelnego tylko cywilny...

Gość mhmmmmmmhmmmmmmmm
koleda jest po swietach ;/ cos krecisz

ja nie mam żadnego ślubu (znaczy mam ale nie z panem z którym mieszkam) i inspekcji też nie przyjmuje. co do pytania w temacie, to ksiądz jako duszpasterz na wizycie duszpasterskiej ma wręcz obowiązek mieć "pretensje" do pary żyjącej bez ślubu kościelnego.

Gość lolka ta od bolka
w niektorych rejionach polski kolędy sa wczesniej, wiec nie uogólniajacie.

Gość GUGUGUGUGU
duszpasterz czyli ten który dusi pasterzy:)

Gość spinka motylka
od lat wiadomo, że nie przyjmuję księdza ale szok bo pochodzę z bardzo pobożnej i wierzącej rodziny :-O

Gość Armani code
był i wyszedł obrażony.Nie dał nawet dla dziecka pamiątki ale tez nie wziął ofiary. Rzucił że mam najpierw uregulować swoje małżeństwo to potem mam dawać ofiarę. Miał pretensję że nie ma samego zainteresowanego jak sie wyraził o moim mężu a jak powiedziałam że jest w pracy to pokręcił tylko głową. Pytał czy chodzimy w ogóle do Kościoła bo nas nigdy nawet nie widział jak powiedziałam że chodzimy to nie uwierzył i powiedział że mam nie myśleć że jestem osobą wierzącą tylko dlatego że chodzę do Kościoła. Że za 5 lat moja córka pójdzie do komunii a on jej nie dopuści jeśli dalej nie będziemy mieć ślubu kościelnego. Daremny ten ksiądz.Na drugi rok nie wpuszczam.

Gość 111111
mieliscie juz kolede

Gość czarny bezzz
miałabym to w nosie jak człowiek idzie z wizytą to przynosi ze sobą butelkę wina albo jakieś ciacho czy upominek, umawia się na godzinę a tutaj przyłazi, czekać trzeba 2 godziny i jeszcze mu kopertę dać za 5 minut wizyty

Gość 111111
u mnie chodzą zazwyczaj od 14 do 19, cały dzień trzeba ustawiać pod nich, i wszystkie stare baby wychodzą na klatkę żeby patrzec kto nie wpuści

Gość czarny bezzz
moja sąsiadka już godzinę przed podanym czasem nawiedzenia wystaje by przyjąć księdza jako pierwsza a ksiądz ma zawsze obsuwę, jak to kolęda w blokach i tak sterczy 3-4 godziny

Gość czarny bezzz
moja siostra nie miała ślubu kościelnego i nie przyjmowała księdza, teraz już mają, ale też nie przyjmują ja na studiach nie przyjmowałam

Gość 111111
ja od czasu kiedy ksiądz nie podał mi ręki poniewaz nie miałam zeszytu z religi, a było to kupe lat temu, nie wpuszczam zraziłam się

Gość 111111
mam ogólnie pecha do ksiezy, u spowiedzi też zostałam okrzyczana, ksiądz nawet nie silił się by mówic cicho