Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marnamama

rozregulowane cykle po porodzie

Polecane posty

Gość marnamama

moje maleństwo ma 1.5 l. dostałam @ pół roku temu i mam b. nieregularny tzn.26dni-37nawet, nie stosuję żadnych hormonów i wogóle innych leków też nie biorę. Czy to normalne? obserwóję swoje ciało wiem kiedy mam dni płodne i niepł. ale interesuje mnie czy wy poierwsze @też miałyście tak nieregularne?

Gość cykle 26-37 dni
NIE SĄ NIEREGULARNE jeśli rozbieżnośćmiędzy najkrótszym a najdłuższym byłaby większa niż 20 dni, to wtedy mówimy o cyklach nieregularnych ja całe życie mam cykle 26-35 dni i nie ma wtym nic nieprawidłowego

Gość marnamama
może tak, ale zawsze miałam b. regularne tzn z dokładnością do 2 dni, a teraz taka rozbieżność ?:((:P

Gość a czym są speszone
ni masz się czemu dziwić, przecież ciąża i poród to niezła burza hormonalna w twoim ciele. Być może już zawsze będziesz miała takie rozbieżności w miesiączkowaniu

Gość ginio powinien przepisać
jakieś hormony

Ja jestem przeszło 3 lata po porodzie.Okres dostałam po 2,5 roku od porodu.A jeszcze wszystko się nie unormowało.Raz mam krwawienie,raz plamienie,wcześniej cykle miałam 26.Teraz to już w ogóle nie znam mojego organizmu.Dodam że biorę pigułki anty.

princpolo pierwszy okres po 2,5 roku??? wow jak Ty to zrobilas??? :) ja po 1 porodzie tez mialam rozbieznosci , normalnie przed ciaza co 27-28 a po porodzie co 36 :-/ z czasem sie skracaly tak ze jak zaszlam w 2 ciaze cykle mialam juz co 24-25 dni :-o a teraz od razu po porodzie mam rowno co 30 dni i niech juz tak zostanie heh

Gość marnamama
b. chciałabym mieć regularne cykle ale nie chcę hormonów:(( EVI b.zgrabny miałaś brzuszek w ciąży! i nie duży:))

MASZ regularne cyklea to, że chciałabyś bardziej regularne, to:1. możesz chcieć ;)2. MUSISZ czekać, pół roku po porodzie to mało dla gospodarki hormonalnej3. jak na siłe to nie da się bez hormonówale.. hormony muszą być brane z głową a nie przepisane na pałę bo zamiast sobie pomóc, to rozpieprzysz gospodarkę hormonalnąwybierz się do dobrego endokrynologa, ale radziłabym poczekać bo prawdopodobnie usłyszysz to, co w punkcie 1 i 2

Evi_ -----To już siła wyższa :) Owszem na początku się cieszyłam tym bardziej że w czasie tych dni zawsze zdychałam itd.Ale później to już nie jest tak kolorowo :( Nie wiesz co się z Tobą dzieje a to już nie jest fajne. Ba,ile razy zadaje sobie pytanie ,,czy będę mogła być jeszcze kiedyś w ciąży"? Ja do tej pory się lecze by ten okres był :(

Evi_ super wyglądałaś w ciąży! :D Boże ja to miałam Big brzuch :P Ludzie się pytali czy nie mam trojaczków aż sama zgłupiałam czy czasem gin się nie pomylił :D Ps.synek to prawdziwy przystojniak :D