Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość warszawiankaaaa

Rondo Radosława- Warszawa !! Idiotyzm ludzki!

Polecane posty

Gość warszawiankaaaa

Czy Wy tez macie problem z przejazdem przez to skrzyżowanie trzymając sie przepisów ruchu drogowego? Ludzie jeżdza tam nie wiedząc zupełnie o zasadach tam panujących i takim sposobem dzisiaj Pani jadąca środkowym pasem wjechała we mnie gdy z lewego pasa skręcałam w prawo na drugim zjeździe, ja rozumiem że gdy czlwoiek widzi skrzyżowanie na kształt ronda to mysli, że jeździ sie po nim jak na rondzie ale może lepiej sie upewnić czy aby na pewno tak jest?! Co trzecia osoba niestety wie o panujacych tam zasadach a jest to jedno z dwóch tylko skrzyżowań w polsce tego typu. Co gorsze osoby łamiace przepisy sięgają do wulgaryzmów obstając przy swoim zamiast sięgnąć do lektury. Dzisiaj poprostu ta kobieta wytrąciłamnie z równowagi :) Do osób które przypadkiem trafiły na ten temat i nie wiedzą wjeżdzając w osoby z pierwszeństwem! przesyłam link, apeluje ludzie czytajcie! http://www.rp.pl/artykul/89439.html

Gość przedstawicielka Warszawy
Rzeczywiscie dziwnie to zrobili. Ja dzisiaj stałam z 15 minut w korku na tym rondzie :| Maskara, ludzie zajezdzali sobie drogi itp:|

A już wiem. Rondo Babaki.. tak piszcie. Nawet ja niebyło tam świateł, ja nie miałem problemów.

teraz to jedyna droga z Zoliborza do centrum po zamknieciu Andersa - wiaduktu. sytuacja przejsciowa.

Gość gdzieś czytałam że on
no kochana, ale kto z lewego pasa skręca w prawo, to najpierw musi się upewnić, że środkowym i prawym pasem nikt nie jedzie, bo ma przed tobą pierwszeństwo. To ty zmieniasz pas a nie on to raz, a po drugie na żadnym rondzie nie skręca się z lewego pasa w prawo nie zważając na nic. Od tego jest prawy pas. Twoja wina jak nic. Faktycznie pomalowali tam dziwne pasy trochę mylące, ale to i tak twoja wina ta stłuczka

gdzieś czytałam że on ---> no niezupełnie. U mnie w Bydzi wszyscy jeżdżą tak, że ci zjeżdżający z ronda z lewego pasa mają pierwszeństwo przed jadącymi prawym pasem w ruchu okrężnym. Temat wielokrotnie poruszany w prasie i szanowna policja przychyla się do tego \"zwyczaju\".

Było kiedyś takie powiedzenie, że jak masz do "zrobienia" drzwi, nadkole w aucie to zrób trzy kóleczka na Rondzie Babki, na 100% ktos w Ciebie wjedzie ;) Dla mnie przejezd tam to maaasaakra.

nie było Arkadii - nie było problemów. Zawsze tak jest jak coś, co jest dobre, "polepsza się" zamiast zostawić jak było. Wystarczyło tylko światła dać przed rondem a nie jakieś nowe pasy malować...

Gość warszawiankaaaa
tak dokładnie to jedyna droga z żoliborza gdzieś czytałam że on--> że co przepraszam bardzo?? jadac lewym pasem i skręcajac wedle przepisów na drugim zjezdzie w prawo mam pierwszeństwo z racji tego że ciągla linia wyznacza mi pas ruchu i maj ją po prawej stronie według przepisów osoba jadaca z praej strony tez ma obowiazej zjechac w prawo a że jedzie prosto to już jej niedoinformowanie rondo można objechac tylko i wyłącznie lewym pasem! waśnie takie osoby jak ty powodują tam kolizje no wczoraj to poprostu myślałąm że babe zabije jak sie ograniczona ze mną kłóciła colepsze dowiedzialam się że różnie sytuacje oceniają policjanci jedni sa świetniepoinformowani dla drugich taki uklad skrzyżowania widac sprawia trudności bo nie wiedzą jak rowikłać problem, KURWA MAĆ NO ŻEBY POLICJANT NIE WIEDZIAŁ JAK NALEŻY JECHAC NA YM RONDZIE słyszalam że potrafia wypiać mandat poszkodowanemu i trzeba sie szlajać po sądach Grodzkich by udowodnić racje?!?!! no paranoja ja to rondo bede omijac i jexdzić na okolo bo szkoda samochodu a i pewności później nie mam czy na miejsce przyjedzie mądry policjant czy taki zaraz po szkoleniu młodzik żeby coś udowodnić trzeba miec nagranie z kamery świadków ajjj tam kurwa życie czeka szkoda na to czasu

Gość warszawiankaaaa
po co robili to niby bezkolizyjne skrzyzowanie skoro nie raczyli doinformować ludzi!! są tylko dwa takie skrzyżowania w polsce z tego co słyszałam, prawda jest niestety też, że oznaczenie przed rondem jest daremne,ludziom ono nic nie mówi! nie wiem czy mało skarg wpłynelo do zarządu ruchu drogowego, że oni nic z tym nie robią?? ostatnio rozmawiałamz taryfiarzem i słuchajcie on jest kierowcą od 20 lat i mówi "bo tak to jakiś idiota pasy narysował ale to jest dalej rondo i zasady są takie jak na rondzie" :o no błagam!

Gość warszawiankaaaa
wychodzi na to że najbezpieczniej jest jechac wbrew przepisom ale gdy trafi sie na osobe znajaca przepisy to sie w nia wjedzie i spowoduje kolizje, jazda wbrew przepisom jest bezpieczniejsza na tym skrzyżowaniu bo jeździ 70% osób

Gość warszawiankaaaa
rozpisałam się a tu obowiązki wzywaja mam nadzieje, że rozwiałam czyjeś wątpliwości i choćby jedna osoba więcej pojedzie na tym rondzie wedle przepisów:) pozdrawiam serdecznie

warszawianko - chyba nieco demonizujesz. Jeżdżę tamtędy co najmniej raz w tygodniu i póki co kolizji brak. Wystarczy stosować się do znaków poziomych i znać przepisy ruchu drogowego i nie będzie takich problemów. Rozumiem, że nikt nie ma racji oprócz ciebie, która jest szefem drogówki i wszystko wie najlepiej. Na ogół najlepszą obroną własnych błędów jest atak... Pozdrawiam i życzę bezkolizyjnych skrzyżowań

Gość warszawiankaaaa
wybacz ale nie wiem o co ci chodzi jeżdze wedle przepisów, to co opisujesz jest z nimi sprzeczne, nie uważam się za speca od drogówki jedynie za uważnego kierowcę, takich osób jak ty na tym skrzyżowaniu jest mnóstwo właśnie dlatego jest wśród nich mało kolizji dopóki dopóty nie trafia na osobe która jedzie wedle przepisów także życzę powodzenia obyś nie trafiła/ trafił na mnie skoro brak Ci informacji doinformuj sie z łaski swojej! choćby otwierając link który wkleiłam i daruj sobie głupoty

Gość warszawiankaaaa
haha nie no poprostu tak mnie rozbawila ta osoba wyżej że siedze i sie śmieje, jak można sie wypowiadac w temacie nie przeczytajac nawet dobrze treści tematu, osoba która jezdzi wbrew przepisom pisze że stosuje sie do znaków i jezdzi wedle przepisów hahah no paranoja weż dziewczyno otwórz link przeczytaj dokladnie co jest tam napisane!! wpieprzasz sie komuś na pas za przeproszeniem przecinajać mu tor jazdy i jeszcze na bezczela twierdzisz że znasz sie na przepisach

Gość warszawiankaaaa
a może zacytować Ci co jest tam napisane? potrafisz otworzyć link?

Gość kaxil
Jestem ze śląska i powiem że ciężkie rondo i przy dużym natężeniu ruchu można się wnerwic dodam że ciężkie dlatego że są tu 3 pasy ruchu a dużo kierowców jest przyzwyczajonych do 2