Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała cytrynkaa

Przerwa a brak krwawienia ???????????????

Polecane posty

Gość mała cytrynkaa

Witam! Od miesiąca łykam pigułki cyprest . Teraz zrobiłam siedmiodniową przerwę. Niestety jest już piąty dzień a krwawienia jak nie było tak nie ma. Jakie mogą być przyczyny takiej sytuacji ? Czytałam gdzieś coś o torbielu ale nie wiem ile w tym prawdy...Jeśli będzie możliwość to pójdę do lekarza jednak mam obawy że teraz przed świętami nawet z prywatnym będzie ciężko :o

Gość anka156
to jest piaty dzien, krwawienie moze wystapic nawet 7 dnia! jezeli nie dostaniesz to zrob test, podobno moze byc taka sytuacja ze krwawienie sie moze nie pojawic i nie musi oznaczac ciazy! A zapomnialas o jakiejs tabletcce, mialas jakies biegunki, wymioty, a moze stosowalas jakis lek co obniza skutecznosc?

Gość mała cytrynkaa
wzięłam każdą , nie było wymiotów ... dokuczały mi dolegliwości takie jak : ból głowy,ból piersi,plamienia,a pod koniec ból brzucha... teraz podczas przerwy widzę tylko cienkie nitki bardzo ciemnej krwi...

Gość mała cytrynkaa
PS ciąże to ja raczej wykluczam bardziej boje się torbiela lub jakichś niepożądane zmiany w środku :(

Gość to normalne
niedługo dostanisz okresu..tak Twoj organizm zareagował na hormon:-)

Gość mała cytrynkaa
*torbieli

Gość anka156
tez mi sie wydaje ze dostaniesz, a jak nie to tez sie nie stersuj tylko zrob test i jak wyjdzie negatywny lykaj nastepne opakowanie, mysle ze to moze byc "skutek uboczny"-ewentualnie jak nie dostaniesz! Organizm musi sie przyzwycziac! ja dostaje raczej na 5 dzien, raz rano raz wieczorem, kiedy dostalam nawet 6 dnia! Wiec spokojnie bedzie dobrze:) trzymaj sie :) p.s. nie denerwuj sie

Gość mała cytrynkaa
dziękuję :) niestety z tym spokojem to trochę trudno ... jak już słysze słowo choroba albo lekarz to mam ciarki na plecach.

Gość anka156
ale to Twoje 1 opakowanie, wiec luz, wiem ze latwo powiedziec zeby sie nie denerwowac, sama przezywam za kazdym razem stres jak mam 7 dni przerwy:), teraz tez koncze za dwa dni i juz tez sie zaczynam denerwowac:) dla uspokojenia Twojego powiem Ci ze ja ost. mialam straszny bol prawego jajnika! nogi nie moglam podniesc tak mnie bolala, wiec poszlam do lekarza i okazalo sie wszystko jest ok, a ten bol to raczej mialam spowodowany nadejsciem krwawienia. zobaczymy jak tym razem bedzie!

Gość mała cytrynkaa
a jeśli nie wystąpi to po 7 dniach mam rozpocząć to drugie opakowanie czy iść do lekarza ?? o ile będzie taka możliwość przed świętami :/

Gość anka156
zrob test, jak wyjdzie negatywnie to zacznij kolejne opakowanie, ale jak uda Ci sie do lekarza dostac to jeszcze lepiej, ale jak nie to moze zadzwon do niej i powiedz co i jak, ale mysle ze nie masz co sie denerwowac, przy 1 opakowaniu tak moze byc, a tak z ciekawosci jakie bierzesz tabletki?

Gość mała cytrynkaa
biore cyprest

Gość anka156
nie znam ich;/ nie denerwuj sie zobaczysz ze krwawienie przyjdzie, tym bardziej ze pisalas wczesniej ze boli Cie jajnik, a co tego ze obawiasz sie torbieli to stosujac antykoncepcje hormonalna powinnas co jakis czas robic badania tak dla pewnosci, ale nie sadze zebys po 1 opakowaniu miala jakies torbiele

Gość anka156
daj znac co i jak u Ciebie:) a ja trzymam kciuki zeby krwawienie wystapiło:) czasem może byc też taka sytuacja że możesz nawet nie mieć objawów że się zbliża wieć głowa do góry i trzymam kciuki!

Gość anka156
cyprest maja duza dawke hormonow wiec moze troche minac az spadna Ci hormony