Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agulsiaaa

co to za badania?

Polecane posty

Gość agulsiaaa

witam, poszlam do gina z pytaniem,,, chcialam zeby dal mi skierowanie na jakies badanie w kierunku zajscia w ciaze,,, staram sie z mezem od pol roku i nic... :( on powiedzial ze skoro mam regularne cykle to nic konkretnego nie moze zlecic.. jedynie mam sie pojawic w 3 lub 4 dniu cyklu i zbada mi TSH i CH - ale co to jest? potem mam sie pojawic w 7 dniu cyklu i bedzie obserwowal jajeczko.. rozumiecie cos z tego?

raczej fsh i lh (hormony płciowe, odpowiadają za krańcowy wzrost pęcherzyków i ich pękanie)powinien też zalecić badanie nasienia partnera (i zrób to zanim dasz sobie wykonać badania na poziom hormonw bo u mężczyzny to badanie szybkie, nieinwazyjne i tanie - tanie w stosunku do tego ile Ty wydasz, żeby zbbadać siebie).a swoją drogą nie dowiesz się czy możesz zajść póki nie spróbujesz, około 10% par cierpi na niezdiagnozowaną niepłodność, daruj siobie i starajcie się bez żadnych badań, statystycznie 90% zdrowych par zachodzi do roku intensywnych starań w dni płodne, co cykl (to nie takie hej hop, że raz i zaskoczysz, choć też się zdarza)