Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kikakak

seks przerywany

Polecane posty

Gość kikakak

jestem ciekawa czy sa tu kobiety ktore zaszly w ciaze w dniach plodnych ale stosujac stosunek przerywany.

Gość cala paczka w torebce
ja znam kilka par, które kochają się w ten sposób od kilku lat nie zważając na dzień cyklu i żadna z nich jak na razie nie wpadła. Nie sądze, aby każda z tych par miała kłopoty z płodnością... Ale powszechnie się uwaza, ze jest to bardzo nieskuteczna metoda, więc ja wolę nie ryzykować

Gość mikuszkamiki
ja mam taka kolezanke ona od 17 roku zycia stosuje seks przetwany (dzis ma 25 lat) i nie ma jeszcze dzieci, chociaz ostatnio mowila ze moze w przyszlym roku sie postaraja ;) dodam ze kompletnie nie wie kiedy ma dni plodne (wiem bo czasem rozmawialysmy o tym ich szczesciu ze jeszcze nie zaszla) mowila ze dla nich nie ma dni plodnych i nieplodnych, kochaja sie kiedy maja ochote z tym ze nie do konca my np stosowalismy stosunek przerywany zaraz jak mi sie okres konczyl i co? zaszlam w ciaze po 3 miesiacach, urodzilam corke do tego obserwowalam sluz i wiem ze owulacje mialam prawie zawsze 16 dnia cyklu a stosunek przerywany byl zawsze najpozniej w 12 dniu no i te wczesniejsze oczywiscie.... jak widac roznie z tym bywa ;)

Gość no to wcale nie dziwota
że zaszłaś skoro kochałaś się w 12 dniu cklu, przy owulacji w 16! Przecież 4 dni dla plemników przeżyć w drogach rodnych kobiety to pryszcz!

Gość a ja stosowałam z mężem
tą metodę od kiedy sie znamy (14 lat) martwiliśmy się nawet ze moze jesteśmy bezpłodni, ale w tym roku postanowiliśmy mieć dzieko i za pierwszym razem od razu się udało :):):):)

Gość ojojojojjjjj
nie działa - mimo teoretycznych dni niepłodnych i uważania jest ciąża... 6 tydzień...

Gość blebleble2
my z mężem "stosujemy" przerywany od 8 lat nie zdażyła nam sie wpadka mamy 1 dziecko planowane i drugie w drodze-w druga ciąże ee udalo mi sie zajść za pierwszym razem

Gość skorzystam z okazji
i zapytam, może dla was to głupie, ale zawsze mnie nurtowało - gdzie wtedy kończy facet? i czy jestescie w stanie dojsc? czy facetom to nie przeszkadza, ze nie mogą w was skonczyc, tylko musza na zewnatrz? czy to nie jest dla nich dyskomfort?

ja stosowalam stosunek przerywany zawsze w dni nie plodne, ostatnio jednak wspolzylismy w ten sposob w moje dni płodne ( bol jajnikow, przezroczysty ciagnacy sie sluz.. chyba owulke mialam nawet) powtorzylismy stosunek 2gi raz, po kilku godzinach. Do tej pory nie zaszlam w ciaze. Moj facet twierdzi ze w tym miesiacu szanse na ciaze sa, chociaz jak twierdzi wyszedł w pore. Ponoc cos czuł ze 3 razy, nie wiem jak mam to interpretowac :) zobaczymy co z tego wyjdzie :) piersi na nastepny dzien mnie okropnie zaczely bolec, ale ja tak zawsze mam i tak do miesiaczki :) zobaczymy czy miesiaczka przyjdzie czy nie :)

Gość blebleble2
mojemu mężowi to w ogóle nie przeszkadza sam zaproponował taki sposób nie chce bym brała tabletki ponieważ żle je tolerowałama znam dziewczyne która pomiomo zażywania tabl zaszła w ciąże więc nigdy nie ma 100% pewności jeżeli chodzi o antykoncepcje Jeżeli chodzi o satysfakcje z seksu jest ogromna dla obu stron

Gość uygftdysw5
Seks przerywany JEST GRZECHEM.W oczach Boga jest to antykoncepcja wiec NIE ZAPOMINAJCIE SIE WYSPOWIADAC Z TEGO GRZECHU.UKRYCIE TEGO FAKTU JEST SWIETOKRADZTWEM!! W dodatku tylko stosunek kiedy nasienie jest pozostanwione w kobiecie jest dozwolone.POCZYTAJCIE SE O NATURALNYCH METODACH PLANOWANIA RODZINY!! POLECAM!

uygftdysw5: Nie każdy jest wierzący i warto mieć to na uwadze. Przez takie wypowiedzi jak Twoja, skutecznie wszystkich ZNIECHĘCISZ do poznania NPR.Ja stosuję przerywany od kilku lat, ale nastawiona jestem na zawodność takiego postepowania. Tylko w dni przed niepłodnością bezwzględną wyznaczoną wg zasad (obecnie w cyklu poporodowym stosuję, na przykład, bo owulacji jeszcze nie miałam). Ew. ciąża tragedią nie będzie choć wolałabym, by jeszcze trochę nam się upiekło ;)Córkę urodziłam po 5 miesiącach realnego współżycia.

Gość do uygftdysw5
znalazła się świętodająca

Gość u mnie sie sprawdza
od 10 lat. Wiem kiedy mam dni płodne, kiedy nie. W tych dniach staram się uważać, ale nie zawsze to nwychodzi.

Gość nam się udawało ale tylko
8 miesięcy:P moja siostra z mężem stosują go już 3,5 roku i nie zaszła, wieć widocznie nie na wszystkich to działa:P