Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Mika2345

zmiana stylu -prosze o rady

Polecane posty

Go艣膰 Mika2345

Witam! przez 17 lat porusza艂m si臋 wy艂膮cznie w adasiach, a p贸藕niej by艂y tylko trampy (ahh moje kochane !) i glany.. ostatnio dosz艂am do wniosku, 偶e czas dorosn膮膰 i zacz膮膰 wygl膮da膰 jak.. cz艂owiek;) a przynajmniej czasami... 90% zawarto艣ci mojej szafy to ciuchy metalowo-sportowo-wojskowe;) I tu mam problem;) chcia艂abym zmienic ciuchy na bardziej eleganckie.. powiedzcie jaki fason sp贸dnicy wybra膰 i jakie buty do tego.... jestem do艣膰 niska i szczup艂a i prosze og贸lnie o rady jak dobra膰 zwyczajne ciuchu (lub co do nich) by dobrze wygl膮da膰 dodam, 偶e nienawidze kolorowych ubra艅 wi臋c w gre wchodzi: czarny, szary, czerwony, filoetowy, ciemna ziele艅 i granat;)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
kolory kt贸re lubisz s膮 bardzo modne:) mia艂am do niedawna podobny problem. No i stwierdzi艂am, 偶e czas co艣 z tym zrobi膰. Na pocz膮tku mojej przygody by艂o pare wpadek zakupowych. Nowa rzecz okazywa艂a si臋 niewypa艂em i trafia艂a na dno szafy, bo nie pasowa艂a do reszty.... No ale poogl膮da艂am sobie r贸偶ne programy o modzie, gazety. Podpatrzy艂am co z czym 艂膮czy膰 i uwa偶am, 偶e wygl膮dam nienajgorzej. Bardzo wa偶na jest 艣wiadomo艣膰 w艂asnego cia艂a i jego proporcji. Teraz ka偶dy m贸j zakup jest przemy艣lany i wyobra偶am sobie, jak dana rzecz wsp贸艂gra艂aby z reszt膮 mojej garderoby. Powodzenia! na pewno Ci si臋 uda :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasia2020
Kupuj膮c musisz zada膰 sobie trzy pytania: 1. Do czego to b臋dzie pasowa膰 z mojej garderoby? (np. wyci膮gasz czerwon膮 eleganck膮 bluzk臋 i wymy艣li艂a艣, ze idealnie pasuje do twoich ciemnych jeans贸w i czarnych te偶 do艣膰 elegackich rurek). 2. Czy ja b臋d臋 w tym dobrze wygl膮da膰?(czasami przed przymiark膮 lub zakupem widzisz, 偶e np. ten dekold jest o wiele za du偶y, albo nie podobaj膮 Ci si臋 zako艅czenia r臋kaw贸w, a dekold tak - nie kupuj). 3. Kupuj ubrania w takich kolorach, kt贸rych si臋 nie boisz, kt贸re lubisz:) Jaki nosisz rozmiar? Poszukam jaki艣 fajnych ubra艅 i powlejam linki :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mika2345
thx za odpwiedzi:) staram sie my艣le膰 co kupuje albo jak juz kupie to wymy艣le膰 z czym 艂膮czy膰 ale np buty to kompletna pora偶ka;) zwykle nic mi sie nie podoba... a jak juz jakie艣 to jak patrze na obcas to odrazu odk艂adam;) bluzki ok "S" (zale偶y od rozmiar贸wek producent贸w) spodnie 36-38

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasia2020
Co do ubra艅 na Tw贸j wiek to mo偶e wybierz si臋 do Hausa, Diversa, Deepa, Butik, Orsay, New Yorker, Puma, napewno H&M.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mika2345
aaa ale tam mi sie wi臋kszo艣膰 nie podoba;/ albo przera偶a mnie cena.. zreszt膮 nienawidze masowego ubierania si臋... kupujesz co艣 wychodzisz ze sklepu i widzisz 5 dziewczyn maj膮cych to samo.. bleh ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasia2020
Lumpeksy? Allegro? Sklepy internetowe?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mika2345
yhym to owszem, dlatego prosze o pomys艂y 艂膮czenia ubra艅;) no i propozycje na jakies fajne kiecki bo ost jak ogl膮da艂am nic mi sie nie podoba艂o:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasia2020
Jakiej kiecki szukasz? Na okre艣lon膮 uroczysto艣膰, randk臋, letni膮 czy co?

Udost臋pnij ten post

kole偶anko, mamy taki sam rozmiar :D jeszcze mi powiedz, 偶e masz ok. 163 cm wzrostu :p No to ja Ci podam kilka moich przyk艂adowych ubra艅 na co dzie艅: 1) Czarne rurki, czarne zamszowe p艂askie kozaki z zaokr膮glonymi czubkami i marszczon膮 holewk膮, czarna bluzka z r臋kawami 3/4 no i na to br膮zowa tunika bez r臋kaw贸w, odcinana pod biustemi rozszerzaj膮ca si臋. Si臋ga ok. po艂owy ty艂ka. Czasem kozaki zamszowe zamieniam na botki br膮zowe na obcasie. O takie: http://www.bata.pl/artykul/72394 2) Czarne lub jeansowe ciemne rurki, buty takie jak wy偶ej, czarny cieniutki golf z bia艂ymi groszkami z r臋kawami 3/4, do tego jaki艣 pasek w kolorze zale偶nie od but贸w. Czasami na to jak jest zimno gruby szary golf z kr贸tkim r臋kawem o d艂ugo艣ci do po艂owy ty艂ka. 3) Jeansy zwyk艂e proste cygaretki bez kieszeni z ty艂u, botki br膮zowe ale ju偶 pod spodniami ( w tamtych przypadkach na wierzchu) br膮zowa lub szara tunika i pod tunik膮 bia艂a albo czarna bluzka z d艂ugim r臋kawem. 4) Bardziej na luzie- czarne lub szare p艂askie trampki typu cropp, diverse, rurki, koszulka, np. moja ulubiona w garfielda albo z wielorybami ;p i na to szara bluza z kapturem. Je艣li chodzi o tak膮 pogod臋 jak teraz, na spacer, do miasta zak艂adam na wierzch szary ciemny p艂aszczyk wi膮zany wysoko w talii, baaardzo gruby i d艂ugi szalik w r贸偶ne odcienie br膮zu kt贸rego czasem nie przewi膮zuj臋 wok贸艂 szyi- majta si臋 lu藕no albo jest tylko przerzucony przez rami臋, do tego br膮zowa du偶a czapa tylu krasnal. Mam nadziej臋, 偶e da艂am Ci chocia偶 troszk臋 inspiracji :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to tak jak ja
Zmieni艂am boj贸wki, glany, czarne swetry na d偶insy - dzwony albo zwyk艂e z kilkoma 膰wiekami przy kieszeniach, bluzki obcis艂e, czarne, w poziome paski, hippisowskie tuniki, sk贸rzane, zamszowe kurteczki, etniczna bi偶uteria, sk贸rzane torby, buty na koturnie... Albo czarne sp贸dnice do kolan, do ziemi, wiktoria艅skie bluzeczki ze st贸jk膮, gorsety, aksamitne 偶akieciki, trzewiki. Oczywi艣cie bez przegi臋膰. Ale najlepiej poszukaj w艂asnego stylu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasia2020
bardzo fajny zestaw Kasia, ale ja pozmienia艂abym w nim troch臋 kolorki :) np. zamiast br膮zowych wysokich but贸w- kr贸tkie czarne botki. Fajnie by wsp贸艂gra艂y z t膮 czarn膮 torb膮. I je艣li czarny sweterek/tunika- korale bia艂e albo kremowe :) Ale wiem wiem, to tylko przyk艂adowy zestaw

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasia2020
Dobrze my艣lisz, mog艂y by by膰 korale kremowe, ecru :)

Udost臋pnij ten post

apropo rurek- bo s膮 bardzo wygodne i pasuj膮ce do wielu zestaw贸w: 艣wietne modele ma LEE. Dzisiaj w sklepie nie mog艂am si臋 napatrze膰 na now膮 kolekcj臋. Szczeg贸lnie takie do kostek z kr贸tkimi zamkami po bokach nogawek, bez kieszeni z ty艂u. I w og贸le ten ty艂 by艂 tak wyprofilowany.... MASAKRA! Ubra艂am je i powiem wam, 偶e jeszcze nigdy nie mia艂am na sobie tak wygodnych spodni. No i cena te偶 adekwatna: ok 380 z艂........;/ Ale je艣li b臋d膮 na allegro albo gdziekolwiek ta艅sze to na pewno si臋 skusz臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mika2345
wilekie dzi臋ki dziewczyny:) to teraz tak: kasia2020 -powiedzmy tak szukam kilku r贸偶nych kiecek;) na r贸偶ne okazje -nigdy ich nie nosi艂am bo wydawa艂y mi si臋 taakie niepraktyczne;p;p -wi臋c posiadam jedynie kr贸tk膮, czarn膮 prost膮 mini i d艂ug膮 gotyck膮 do kostek;) i chcia艂abym kupi膰 jak膮s na co dzie艅 (my艣le o jakiej艣 w stylu hipi, ale jak narazie nie spotka艂am nic ciekawego) i jakiej艣 na bardziej wyszukane okazje-i na t膮 niemam wog贸le pomys艂u (tzn na kr贸j) ha艂aba艂akrasnal-tak mam ok 163 wzrostu;) niewiem ile dok艂adnie ale jako艣 tak:D:D propozycja nr 3 bardzo mi sie spodoba艂a;) apropos spaceru-mam czarny p艂aszczyk i r贸wnie偶 baaardzo gruby i d艂ugi szalik ale... czarny;D i czape krasnala:D:D to tak jak ja - powiedzmy tak.. szukam inspiracji i porad bo sw贸j styl to ja ju偶 mam i niekt贸rych rzeczy nie za艂o偶e i juz;) a ciuchy kt贸re wymieni艂a艣 akurat le偶膮 w kr臋gu moich zainteresowa艅 i s膮 na li艣cie "zakupowej" xD i jeszcze 2 pytania:) do czego gorsety i jakie -bo strasznie mi sie podobaj膮:D i jak dobra膰 sukiene do figury tzn na co zwaraca膰 uwag臋, 偶eby nie wygladac jak klops;p pozdr :):):)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasia2020
Wed艂ug mnie gorset powinien 艂adnie podkre艣la膰 piersi oraz tali臋, a brzuch powinien wydawa膰 si臋 p艂aski :D Chcesz jeszcze jeden zestaw? Mam pomys艂 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasia2020
Mo偶e co艣 takiego, na co dzie艅: http://www.allegro.pl/item511134720_tunika_sukienka_japan_style_zima_2009.html do tego jaki艣 d艂ugi srebrny wisiorek, srebrna widoczna bransoletka lub zegarek, na nogi rajstopki pasuj膮ce pod kolor sukienki, na biora pasek cienki lub w tali du偶y, gruby pasek jaki艣 偶akiet mo偶esz ubra膰 i na nogi proste botki, takie na cholewce pomarszczone

Udost臋pnij ten post

no , to skoro ju偶 wiemy 偶e jeste艣my niemal identycznych wymiar贸w, powiem Ci w czym mi jest dobrze i w czym si臋 dobrze czuj臋. Sukienki- typu rockabilly, pinup. Czyli mocno dopasowane w talii i rozszerzaj膮ce si臋 na dole, si臋gaj膮ce nieco poni偶ej kolan. Do tego buciki peep toe. No mniej wi臋cej co艣 takiego: http://www.swakdesigns.com/images/PRODUCT/medium/Vivian.jpg Mo偶esz tak偶e za艂o偶y膰 np. sp贸dnic臋 o艂贸wkow膮, do niej jak膮艣 bia艂膮 bluzeczk臋 ze st贸jk膮 i na to czarny gorset. R贸wnie偶 zestawienie, kt贸re lubi臋 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasia2020
Nie podoba mi si臋 taki zestaw. Jak dla mnie za du偶o czerwonego. Taki misz-masz, troch臋 nieprzemy艣lany. Ale mimo to, jestem ciekawa, jak to by wsp贸艂gra艂o razem, bo mog臋 si臋 myli膰 :) Jak dla mnie- czarny + bia艂y rz膮dzi. Ponadczasowe zestawienie, pasuj膮ce do stroj贸w eleganckich i na luzie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasia2020
Jak mi kto艣 zaproponowa艂 takie co艣 to my艣la艂am, 偶e b臋d臋 wygl膮da膰 glupio, mimo to po jakim艣 czasie spr贸bowa艂am te wszystkie ubrania na siebie ubra膰 i wygl膮da to naprawd臋 bardzo ciekawie ,a czerwieni nawet nie jest za du偶o :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mika2345
dzis zakupi艂am takie buty... wpad艂y mi w oko w tamtym tygodniu i wreszcie zdecydowa艂am sie je kupic;) wklejam bo chce wiedziec co Wy na nie;) http://www.sendspace.com/file/iaj0fc podoba mi sie wizja gorsetu i te cos (tzn sukienka:D) z linku od kasi2020 ha艂aba艂akrasnal-偶ebym mog艂a rozszyfrowac nazwy typ贸w sukienek musia艂am pogrzebac na allegro xD strasznie podobaj膮 mi sie te kiece ale boje sie, 偶e mog艂abym w tym g艂upio wygl膮da膰;): http://www.allegro.pl/item504222743_sliczna_mini_sukienka_koronki_japan_style_s_m.html http://www.allegro.pl/item507698773_przesliczna_sukienka_japan_style.html http://www.allegro.pl/item510146689_japan_style_czarna_sukienka_karnawal_09.html pozdr:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to tak jak ja
Z w艂asnym stylem mia艂am na my艣li, ze sama musisz okre艣li膰 czy sp贸dnice, sukienki, rurki, dzwony, stonowany punk, gothic, hippie itp. :) Bo, 偶e masz w艂asny styl to nie w膮tpi臋 - tylko w艂a艣nie zbyt w艂asny (czy mo偶e raczej zbyt alternatywny ;)) Sukienki s膮 super, zawsze mi si臋 takie podoba艂y ale do mojej figury beznadziejne (mam ma艂y biust ale w膮sk膮 tali臋 wi臋c wybieram dopasowane do bioder). Buty mi si臋 nie otwieraj膮 wi臋c nie skomentuj臋. A co do gorset贸w (w zasadzie wol臋 p贸艂-gorsety ko艅cz膮ce si臋 pod biustem) to nosz臋 je na bluzki koszulowe albo zwyk艂e z d艂ugim r臋kawem i do sp贸dnic, tylko nie wygl膮da to zbyt.. "normalnie". A moja znajoma fajnie po艂膮czy艂a czarny gorsecik z czerwonym golfem i ciemnoszarymi spodniami - nawet do pracy mog艂aby tak i艣膰.

Udost臋pnij ten post

buciczki bardzo fajne :) do czarnych rurek by艂yby super. Z sukienek najbardziej podoba mi si臋 ostatnia bo mam niemal偶e tak膮 sam膮 :D tylko d贸艂 jest bez tej koronki czy czego艣tam ozdobnego.

Udost臋pnij ten post

Mika, te nazwy typ贸w sukienek to nie s膮 typowe nazwy okre艣laj膮ce kr贸j, fason. To s膮 nazwy styli (styl贸w?) w jakich ubierali si臋 ludzie za czas贸w Elvisa. Tym samym nazwa muzyki- rockabilly. Czyli rock n' roll itp

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mika2345
ha艂aba艂arasnal-ahaaaaaaaa!!:D:D reszta za chwilke;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mika2345
to powiedzcie mi jaka kieca do jakiej figury bo sie nie po艂apie sama;) nieiwem jak膮 mam figure;) wi臋c ew Wam podam wymiary albo cus w艂a艣nie kupi艂am taki dziwny kolor z my艣l膮 o czarnych rurkach, nie chcia艂am czarnych butow bo by si臋 zlewa艂o zabardzo

Udost臋pnij ten post

ja nosz臋 kiecki takie w艂a艣nie jak poda艂a艣 w linku. W stylu tej ostatniej. Nigdy po艂膮czenie sukienka+p艂askie buty. Zawsze jaki艣 obcas, jako 偶e jestem do艣膰 niska i mam kr贸tkie nogi. Na lato lubi臋 szmizjerki, czyli sukienki zapinane z g贸ry na d贸艂 na guziki z jakim艣 paskiem w talii. Generalnie albo mocno podkre艣lona talia, albo sukienka odcinana pod biustem. No ale skoro piszesz 偶e masz rozmiar na g贸rze 36 a na dole 36-38, to jeste艣 w miar臋 proporcjonalna, tak wi臋c mo偶esz ubiera膰 to, w czym Ci wygodnie. Je艣li stwierdzisz patrz膮c na siebie w lustrze, 偶e wygl膮dasz dobrze, to tak w艂a艣nie wygl膮dasz i ju偶! W艂asne oko jest najbardziej krytyczne. Ja nie ufam w tej kwestii nikomu tak jak sobie. No i jeszcze troszk臋 mojemu osobistemu styli艣cie, czyli ch艂opakowi.

Udost臋pnij ten post