Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebna mi pomoc

mleko modyfikowane - ile tego schodzi na miesiąc?

Polecane posty

Gość potrzebna mi pomoc

cześć mamy :) potrzebuje takiej informacji do wyliczenia kosztów utrzymania dziecka - niedługo przechodze na mleko modyfikowane ale zanim to nastapi musze wiedziec ile tego mleka potrzeba na miesiac ( do alimentów). możecie mi pomóc? dzieki

ja karmie tylko modyfikowanym, na razie mój syn ma 3 miesiące i schodza mi dwa opakowania tygodniowo Bebilonu.

Srednio 1 opakowanie 900 gramowe synek ma 6 miesiecy. To zalezy ile ma Twoje dziecko bo jesli jest tylko na mleku to schodzi go wiecej.

kurcze, to mi schodzi go bardzo dużo, bo 2 opakowania 400 gram na tydzień, a mały ma dopiero 3 m-ce.

Gość potrzebna mi pomoc
dziękuję dziewczyny od 3 miesiaca bedzoe tylko na mleku modyfikowanym (załóżmy) napiszcie prosze ile kosztuje srednio takie mleko

U nas do roku schodziły 8-9 opakowania mleka Humany. W moim miasteczku te mleko mogłam kupić tylko w aptece za 14-15 zł.Natomiast np w tesco za ok 10 zł.

Gość Moja 9 - miesięczna ...
Potrzebuje tygodniowo 1 opakowanie 900gr Bebilonu. Jeśli miesiąc ma 4 tygodnie to 4*39zł=156zł. Ale np. grudzień ma już 4,5 tyg.

Gość Możesz liczyć
Możesz liczyć 100 zł. na m-c

Gość potrzebna mi pomoc
dziękuję bardzo za pomoc

Gość mloda.mamusia1984
najpierw może spróbuj podać dziecku Bebiko. Jest w miarę tanie, opakowanie kosztuje niecałe 11 zł i uważam, że jest odpowiednie. Zobacz, czy Twojemu dziecku będzie odpowiadać. Po co pować drogi Bebilon. Mojej córeczce Bebiko służy, rozwija się prawidłowo i jest zdrowa. A co do ilości opakowań na miesiąc, to gdy miała 3 mieciące, na tydzień schodziły mi 3 opakowania, czyli jakieś 33 zł. Teraz ma 7 miesięcy i kupuję jedno pudełko tygodniowo, bo ona już mi nie chciała mleka pić. na początku kupowałam jej kaszki i sypałam do Bebiko. teraz kupuje już te na wodę, samo mleko podaję raz dziennie. no i do tego obiadki, deserki a wieczorem przed snem od 3 miesięcy daję jej rzadki budyń do picia na mleku krowim.o gólnie jedzenie dla niej wychodzi mi jakieś 300 zł na miesiąc. przede wszystkim dzięki temu, że obiadki i deserki robię jej sama. na początku kupowałam Gerberki, ale ona woli zupki przygotowane przeze mnie. deserki również. a te przygotowane samemu wychodzą ok. 100 zł taniej niż te kupione.

nie wiem jak u Was ale u mnie opakowanie bebiko, nan czy bebilon w przeliczeniu na te 350 gram wychodzi w takiej samej cenie a w ciagu tygodnia mala wypija 2 opakowania mleka poza tym je obiadki, pije soczki , je kaszki itp

Gość potrzebna mi pomoc
dzieki :)