Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uygftdysw56e45r7o8tpy

Ile z was TAK NAPRAWDE uczy swoje dziecko paciorka i znaku krzyza???????????????

Polecane posty

Gość uygftdysw56e45r7o8tpy

Bo z tego co tu widze to najwazniejsze sa kupki,wozki,ubranka,pieluchy a nie BOG ktory DAL ZYCIE WASZYM DZIECIOM. Za pasem Boze Narodzenie ,moglbyscie sie nie ograniczac do pezentow ale uczyc dzieci GLEBSZYCH WARTOSCI.Tak to ejst ze potem im starsze tym gorzej,tylko patrza zeby dostac gore prezentow :O a przeciez nie o to chodzi drogie MATKI POLKI. :O

Gość antykatoliczka
to co jak nauczysz dziecko "paciorka" to przestanie kupke robić?, człowieku weź lepiej zmów paciorek i do spania bo bredzisz!

Gość Kamilalalala
ja nie bede uczyc moich dzieci takich bzdur swoja droga, myslalam ze to ja rodze, a nie Bóg hehe

Gość antykatoliczka
kamila chociaż jedna rozsądna!

Gość uygftdysw5
KAMLIKO ...heh ZAL MI CIE ! ale wiesz..Big i tak Cie kocha i..pewnego dni znajdzie do Ciebie droge...czasami moze to byc nawet choroba czyjac w Twojej rodzinie lub nawet Twoja a wiesz po co? PO TO ZEBYS NIE TRAKTOWALA WIARY JAKO BZDURE.Wspolczuje Twojemu dziecku ze skazujesz je z gory na brak Boga!.Mam nadzieje ze je chociarz ochrzscilas :O. Ps.Pomodle sie dzis za Ciebie kobietu bo bladzisz!!:(

a co to jest paciorek? czy to z tej samej parafijki, co kościołek, bozia i może jeszcze księżyk? i czy autor/ka chcąc być konsekwentnym, nie powinna napisać \"znaczku krzyżyka\"? ;P

Gość Kamilalalala
no to ja dziekuje za takiego boga co mi chorobe zsyla, zbeym w niego uwierzyla :O fajnego boga macie :O

Gość antykatoliczka
uygftdysw5 może lepiej słownik ortograficzny byś zaczęła czytać- dziecku też by się przydało!

Gość Kamilalalala
a ja dzieci jeszcze nie mam, ale nie zamierzam chrzcić myślenie, nauka - tego bede uczyc moje dziecko, a nie jakich bzdur ale zaprowadze je do kosciola katolickiego i tam paru innych, i powiem : tu ludzie wierza w to i to i z tego powodu robia to i to, tutaj robia to i to bo wierza w to i to, itd... samo wybierze czy woli mysleć czy wierzyć

Gość uygftdysw5
oj nie zrozumialas mnie KOBIETO.... :( zreszta ...zyjcie jak chcecie! za 4 lata kometa uderzy w ziemie poczytajcie soebie o PLANECIE X !! zginie masa ludzi i szansa ze wyprzezyjacie jest marna! BOG PROSI ZEBY SIE NAWRACAC!! :(

gratuluje przemyślanego tematu :O a paciorek dajemy zamiast wieczornego mleka, niech od małego wie, ze nie samym jedzeniem sie zyje :P

Gość antykatoliczka
uygftdysw5 według waszego kościoła wszelkie wróżby i horoskopy - wiara w nie to grzech! Oj grzeszysz kobieto, grzeszysz! Smierdzi mi to wszystko katolicką hipokryzją!

moim zdaniem trzeba dzieciom pokazać Boga. I to nie półśrodkami, jako krewnego świętego Mikołaja. Bo to jest właśnie święto Boga a nie czerwonego zioma z Laponii. ja uczę dzieci się modlić, a może ja uczę się od nich, nie wiem.

Gość żona misia koralgola
Ja ostatnio założyłam temat, że pokłóciłam się z teściową o paciorek. Oczywiście zostałam zjechana od stóp do głów. :D Dla mnie paciorki, znaki krzyża i ameny nie są żadną głębszą wartością. Nie zamierzam bełtać tym w głowie mojemu dziecku. Przynajmniej póki nie pójdzie do szkoły. Jak mężowi będzie zależało to będzie go katechizmował. A teraz wara od Małego ze zdrowaśkami.

Gość Kamilalalala
to naucz sie konstruowac zdania w ten sposob, zeby oddawaly sens twoich mysli, a nie, ze ktos nie rozumie planeta x? koniec swiata? i tak kazdy kiedys umrze, co za roznica czy walnie we mnie meteoryt, ufoludki mnie zjedza czy pierdolnie ciezarowka jutro, nie wierze w boga ani w to, ze po smierci pojde do nieba albo piekla w zaleznosci od tego czy bede mowic paciorek wieczorami albo ze mnie matka boska z czysca wyciagnie w pierwsza sobote po smierci po bede szkaplerz nosic wstyd, ze XXI wiek a ludzie jeszcze wierza w takie bzdury

cindrella I Ty się uważasz za katoliczkę? Święto Boga? Może mi jeszcze powiesz, że świętujesz dzień w którym Jezus się narodził... :D Poczytaj kobieto... to się może dowiesz, że to co bierzesz za Święto Boga jest zapożyczeniem ze Święta Pogańskiego... Twój Jezus nawet nie urodził się w grudniu... :O

żono misia koralgola uważam się za chrześcijankę. a 25 grudnia bede swietowac ŚWIĘTA BOŻEGO NARODZENIA. i mam gdzieś dyrdymały o pogańskich wstawkach w naszej religii. Wierzę w Boga i mam nadzieję że Tobie to nie przeszkadza :)

Gość kasia1520
ja uczę mojego synka modlitw ,czytamy Pismo święte chodzimy do kościoła Chce by jak najlepiej poznał Boga by był dobrym człowiekiem I naprawdę żal mi takich ludzi którzy mają taki zły stosunek do wiaryjak w/w ale to jest indywidualny wybór każdego człowieka i szanuję to.

Gość Kamilalalala
kasiu a mi zal takich wierzacych jak ty (naiwniakow), ale szanuje to bo to twoj wybor :O

Oczywiście, ze nieee. :) Tylko tak się zastanawiam... dinozaury były przed Adamem i Ewą czy po? :D :D :D A jak chcesz świętować ŚWIĘTA BOŻEGO NARODZENIA to radzę przenieść świętowanie na październik bo wtedy przyszedł na świat Jezus. ;)

Gość Kamilalalala
bo nie chcialam napisac, ze glupota:O

Pieprzysz... Jak nie wierze w boga to nie będę mojemu dziecku wpajała fałszywej wiary. Samo jak będzie świadome to dokona wyboru. proste.

sama świętuj w pażdzierniku :) mam nadzieje ze tych 26 grudnia nie swietujesz... to są święta chrześcijańskie, w naszej tradycji akurat 26grudzień. gdyby były przeniesione na 21 marca to świętowałabym je właśnie wtedy. data nie ma tu wiele do rzeczy, ważniejsze są ich wartosci.

Ale to głupota. Robisz to co każe Ci kościół a nie historia Jezusa. W takim razie Twoja wiara to nic innego jak kult kościoła a nie Boga czy syna Bożego. Jezus Chrystus urodził się w październiku. Poza tym nie zmartwychwstał. Znaleziono grobowiec jego rodziny. Szczątki Jezusa, jego brata Jakuba, ojca, matki i syna Jezusa. Bo tego pewnie też nie wiesz... ale Jezus był żonaty. Tylko kościołowi nie pasowała żona do wizerunku proroka więc zrobili z niej prostytutkę. :D :D :D

Gość zono misia kolargola
a masz jakies naukowe dowoy na to co napisalas powyzej? ale naukowe nie pseudo-naukowe?

Gość 112233
a Ty masz jakieś dowody na to, że to co mówi żona misia to nie prawda, ale dowody, a nie historyjki opowiadane przez księży??

Gość zono misia kolargola
a czy ja cos stwierdzilam zeby to udowadniac? ja tylko chce dowodu na to co zona powiedziala bo jakos zadnego procz beletrystyki nie znalazlam. po prostu chce wiedziec, dziwi cie to???

Gość owszem chcrescijanie powinni
tego uczyc, ale nie wszyscy sa ludzmi wierzacymi w Boga. Wazne, zeby kazdy rodzic uczyl dziecko dobra, wartosci moralnych. No i okazywal swoja troske i milosc ( przez owe kupki i pieluchy tez)