Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uygftdysw56e45r7o8tpy

Ile z was TAK NAPRAWDE uczy swoje dziecko paciorka i znaku krzyza???????????????

Polecane posty

Gość zono misia kolargola
istnieja tez dyskusje nt czy jezus byl gejem albo czy mial trzy zony (mormoni w to wierza) z tego co mi wiadomo to nie zostalo udowodnione naukowo czy Jezus zone mial czy nie mial dlatego jestem ciekawa czy ktos ma jakis artykul na ten temat

Gość aannuullkkaa
tu bluźnierstwa lecą, a za 2 dni będą miały wolny dzień z powodu Bożego Narodzenia. I pewnie choinka postrojona, prezenty kupione, Wigilia huczna będzie... i tylko nie wiadomo z jakiego powodu cała ta feta, prawda? Ja w Boga wierzę. Bo bez sensu byłoby życie bez wiary. Życzę wam pokoju w sercu w te Święta i spokoju sumienia. Bo nie wierzę, że go nie macie.

Gość Marta1233454
pamiętam jak byłam mała babcia i rodzice uczyli mnie jak sie Żegnac, Aniele Boży,Ojcze Nasz i Zdrowaś Mario.reszte nauczylam sie w szkole na lekcji religii :)

Gość zono misia kolargola
nie bluznierstwa tylko ironia bo twierdzenie ze jezus mial zone jest tak samo bezpodstawne jak to ze byl gejem...jedyna prawda o jego zyciu jest w bibli a tej wiekszosc tu dyskutujacych nie czytala ja rowniez wierze w Boga i tak wychowuje swoje dzieci nie znaczy to jednak ze bede nawracala innych, kazdy ma prawo do wlasnych pogladow. wiare katolicka nie jest jedyna na swiecie a ateisci rowniez istnieja. moim zdaniem najwazniejsze to byc dobrym czlowiekiem i kierowac sie w zyciu miloscia. co do 'paciorka' - modlitwa to nie tylko klepanie gotowych modlitw, to rozmowa z bogiem a to mozna robic wlasnymi slowami. dzieci nalezy uczyc prawdy o bogu , milosci do niego i ludzi, dobrych czynow a nie formulek co do obchodzenia swiat - jedni obchodza je bo wierza w boga a inni bo taka jest tradycja. kazdy ma prawo do obchodzenia swiat jak chce, a choinka nie jest symbolem bozym tylko tradycja wlasnie. pochodzi z niemiec i wziela sie ze swieta adama i ewy (miala symbolizowac rajskie drzewo). nie ma nic wspolnego z wiara w boga

Gość żona misia koralgola
"nie bluznierstwa tylko ironia bo twierdzenie ze jezus mial zone jest tak samo bezpodstawne jak to ze byl gejem..." Czyli ksiądz ironizuje na ambonie mówiąc o niepokalanym poczęciu czy zmartwychwstaniu... Bo to dopiero bezpodstawne bzdury na resorach. :D Odsyłam do filmu "Zaginiony Grobowiec Jezusa". Jak ktoś ogląda czasem Discovery i inne programy naukowe zamiast słuchać radia Maryja, toby mógł spojrzec na świat z szerszej perspektywy a nie na tyle ile mu ksiądz pozwoli. :O Autorzy filmu twierdzą, że w Jerozolimie w latach 80-tych, podczas wykopalisk odnaleziono grób Jezusa i jego rodziny. W grobie znajdowały się urny (ossuaria z Talpiot). Według twórców filmu spoczywały w nich szczątki: Jesusa syna Józefa (Jeszua bar Josef), Marii (Miriam), Marii Magdaleny (Mariamene e Mara), Mateusza (Matitjahu), Józefa (Jose) oraz Judy syna Jezusa i Marii Magdaleny (Jehuda bar Jeszua). Wiecie w co ja wierze? Że istniał Jezus. Był pewnie kimś w rodzaju proroka lub przywódcy uciśnionej przez Rzymian ludności... ale nie było w nim nic boskiego. Zapisał się w historii i umysłach ludzkich jako ktoś kto przeciwstawił się władzy i ktoś tworząc katolicyzm wykorzystał jego osobę do swoich celów. Nadał mu kilka boskich cech, przypisał kilka cudów, wymyślił mu wroga- diabła, by zastraszyć niedouczoną tłuszczę i voila... chrześcijaństwo gotowe!

Gość do zony misia korlagola
Zal mi Cie ..oj zal ! :O Ale ja sie nie dziwie ze masz TAKIE CHORE POGLADY-widocznie Twoi rodzicie nie przekazali Ci prawedziwej wiary. Jestes dowodem na to ze LUDZIE NIE LUBIA PRAWDY I NEI CHCA JEJ PRZYJAC.Powiedz mi ,sluchalas keidys radia Maryja? NIE SADZE! A oceniasz innych az Ci sie uszy trzesa.Gdybys przez rok sluchala tego radia zmeinialabys swoje pomylone poglady na plus ale Ty nie chcesz bo POWTARZASZ ZA INNYMI ZE MOCHERY TO,MOCHERY TAMTO.. :O ehhh ZAL!! Radio Maryja jest wspanialym dzielem i wiele audycji o wychowaniu dzieci tez jest wartych uwagi-zaznaczam ze dzis wieczorem jest ta autycja po 22 :) dzieki nim doceniam jak wielkiem darem jest poczekanie z sexem do slubu,jak wazne jest aby najwazniejszy w zyciu byl Bog! :) I WIECIE CO??!! BÓG WAS KOCHA! Nawet kiedy na Niego bluzgacie ! ON UMARL NA KRZYZU TEZ ZA TAKICH JAK WY CO NIM GARDZA I NIE WIERZA W NIEGO!! Jego milosc nie ma konca !! :)Pozdraiwam!

Gość ja nie mogeco za czub
do autora TOPIKU: tak idiotycznego czlowieka nie widzialam dawno! Bog daje dzieci:i co,bzyka i zapładnia Cię tez? Wez sie puknij w ten pusty dekiel co nosisz na szyi i lecz sie na nogi bo na łeb za pozno!!! Pomijajac fakt ze....to indywidualna sprawa kazdego rodzica i gowno CI do tego co i jak i czy w ogole robi! Ps.co za marna i tania prowokacja,chyba jestes bezdomnym ze...nie przygotowujesz swiat ktore......sa pamiatka narodzin BOGA Buhahahahahahaha :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Gość żona misia koralgola
Tak, tak... A za 4 lata spadnie na nas kometa. :O I.... 1. Nigdy nie nazwałam nikogo MOHEREM! 2. Radio Maryja i kult Rydzyka to komuna, sekta!!! Nawet TWÓJ papież go potępił ale po fanatykach to spłynęło... Tak się obnoszą ze swoją wiarą a nad papieża przedkładają kogoś kto nawet nie jest KSIĘDZEM!!!! Bo Rydzyk nie jest księdzem tylko jakimś mnichem do którego żaden zakon się nie przyznaje... :O Ja na Boga nie bluzgam. Bluzgam na kościół i pierdoły jakie wpierają ludziom. Niepokalane poczęcia, zmartwychwstania, wieczne potępienie :O I ludzie jeszcze im na tace dają, żeby słuchać takich bzdur... Nawet jeśli jest KTOŚ tam na górze to nawet w 1/100 nie ma nic wspólnego z bajkami opowiadanymi w kościele... Zapytam jeszcze raz... Gdzie w Biblii dinozaury?!? Abel był neandertalczykiem ? :D

Gość a ja ja ja ja ja ja jaaaaaaaa
ale po co WY odpisujecie psycholowi? Przeciez o to chodzi aby Wam cisnienie pierdolami podniesc, a teraz siedzi i zaciesza do monitora :classic_cool: