Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Artigiana

NIEMOWLE 3 MC a ZWIEKSZONA POTRZEBA SNU

Polecane posty

Witajcie mamy. Mam pytanie do Was. Otóż wszędzie jest napisane że niemowle w wieku 3 miesięcy śpi już coraz mniej tymczasem moja 3 miesieczna córa ostatnio śpi więcej. Wyglada to mniej więcej tak. O 21;00 ostatnie karmienie. Spi do 3;00 czasami i do 5;00, je i śpi dalej do 8;00-8;30.Je i do 11;00 czyli do następnego posiłku śpi mniej więcej pół godziny. Potem je o 14;00 i o 17;00. I od tej 11;00 do 17;00 śpi niemal cały czas. Przy karmieniach ma przerwę w śnie taką ok 40 min do godziny. Czyli wstaje ok 17;00, do 21;00 ostatniego karmienia je jeszcze raz, i do tej pory nie spała praktycznie wcale. Parenaście dni temu zaczęło się to zmieniać. W ciagu tych 4 godzin przerwy potrzebuje mniej więcej 40 min do godziny drzemki. Czasami ten czas rozkłada sobie na dwa spania po paręnaście minut. Po prostu zaczyna się robić marudna i płakać ze zmęczenia. czy to powinno mnie martwić że ona tyle sypia czy nie? Dodam że nie zauważyłam by cokolwiek odbiegało od normy, je ładnie, rozwija się prawidłowo.

ja bym sie cieszyla :) moj syn tez byl spiochem, pamietam ze spal 2x dzinnie po 3 godziny, a moja corka-4 miesiace : 18-idzie spac, spi cala noc, tzn do 6-tej rano, wtedy butla i spi dalej do 8-mej o 9-tej butla i do godz 10 bawimy sie -czyli 2 godziny po spaniu kolo 10-tej idzie spac i przewaznie spi do 12-tej, ale czasami spi tylko godzinke, jak sie obudzi to dostaje mleko i tak znowu zabawy do 14-tej wtedy znowu spanie do 16-tej, pozniej jedzenie, zabawa, kapiel, jedzenie, o 18-tej spanie na noc

Gość ada1122
Moja córcia w spanku jest o wiele lepsza :) Zasypia koło 22 a wstaje czasem o 7 lub 10. i to najczęściej to ja ją budzę, bo pokarmu w piersiach full:). Ale za to w dzień śpi mniej po pól godz do godziny po 3 - 4 razy. Gdy nie śpi jest bardzo żywiołowa macha rączkami nóżkami gada i z tego chyba wynika jej zapotrzebowanie na długi sen. A na noc to się wręcz obżera. Śmiejemy się z mężem że tankuje paliwo na noc. Na pewno to się jeszcze pozmienia ale jak na razie nie narzekam:) bo tez mogę się porządnie wyspać. Ma trzy miesiące a waży 6,800 i wzrost 62, więc długa drzemka raczej jej służy.

Gość cieszcie się że Wasze dzieci ś
pią mój synek ma prawie 6 miesięcy i śpi tyle co kot napłakał:O jestem tym wykończona na początku prawie wcale nie spał, bo jedynie drzemał przy piersi i to mu wystarczało na zregenerowanie sił w nocy ciągle budził się na jedzenie, a ja byłam wciąż nieprzytomna, bo oczywiście noce miałam nieprzespane, a w dzień nie było kiedy odespać:O około 3 miesiąca, gdy potrzeba ssania zmniejszyła się i już tak na piersi nie wisiał ucinał sobie dwie drzemki w ciągu dnia około 30 minutowe i byłam cała szczęśliwa, że coś wreszcie śpi wczoraj na przykład spał w dzień tylko godzinę:O jak pośpi 2 godziny to jest sukces wieczorem zasypia około 20.30-21 i śpi do 5, a jak pośpimy do 7 (tak jak dziś) to jestem naprawdę zadowolona zupełnie nie rozumiem jak tak małe dziecko może mieć tak niewielką potrzebę snu?:O przecież on śpi jak dorosły człowiek:O

Gość zolzaa
ciesz sie zamiast doszukiwac sie problemu:)

Gość ciesz sie
moja corka odkad skonczyla wlasnie 3 mc przesypiala 8 h w nocy a w dzien spala 3 - 4 po poł godz . a jak skonczyla juz 4 mc spala juz 10 h w ciagu nocy a w dzien 2- 3 razy po około poł godz . a teraz ma 7 mc spi 11 h a w dzien ze 2 razy po godz ( ale jest juz bardzo aktywna i ruchliwa , ciagle raczkuje i wstaje w łozeczku )

Ależ ja się bardzo ciesze a nie narzekam i nie doszukuję problemów tylko mnie zaskoczyło że z takiego kiepsakwego spania nagle zrobiła się spiochem. Teraz ma 4 miesiące i śpi od 22;00 do 7;30 a w dzień od 3 do 5 godzin w 3 drzemkach.