Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dgtbgtyuyt

Wrastajace wlosy...masakra

Polecane posty

Gość dgtbgtyuyt

Jak sobie z tym radzicie? uzywam depilatora i te cholerne wlosy wractaja-robia sie stany zapalne i krosty.Jak temu zapobiec??

Gość aguna
mam tak samo i szukalam juz wszedzie i probowalam wszytskiego ale niestety nie ma na to sposobu, przykro mi... tez mam ten problem

Gość dgtbgtyuyt
prosze o dalsze porady

Gość nieświeży nick
Ja mam taki patent: depiluję do momentu, kiedy mam bardzo delikatne włoski i połowy depilator nie łapie ;) Wtedy golę parę razy pod rząd :) Poza tym peelingi ;]

Gość dgtbgtyuyt
???

Gość gienowefa
ja solbie stosuje uryne na nogi i to wierzcie lub nie pomaga

ja wydepilowalam sobie krzyz (tak tak tam tez mam wlsoki), po czym wygladalam jakbym dostala uczulenia-pol plecow mialam w krostkach od wrastajacych wloskow. wzielam peeling drobnoziarnisty, szorstka gabke i zaczelam szorowac (bez krwi oczywiscie)- na drugi dzien byla znaczna poprawa i plecy doszly do normy

t, taki urok debilatora... ja miałam wiecznie krostki, wrastające włoski, stany zapalne. Dopiero, gdy zrezygnowałam z tego cudu techniki - nogi doszły do siebie... maszynka i kremy do deilacji - może trzeba częściej, ale przynajmniej już nie wstydzę się założyć spódnicy...

Gość mikaera
Depilatora uzywam juz 10 lat i z roku na rok jest gorzej wczesniej to blizn nie mialam ,a teraz szkoda gadac ,czasami mam wrazenie ,ze tylko ja mam z tym problem,a jak gole maszyna to juz wieczorem mam klujace wlosy :( Szok nic nie pomaga :((((

Gość a jakie to ma znaczenie
ja oddałam depilator koleżance,też mi włosy wrastały i na łydkach miałam rany,po wyciąganiu włosów igłą :O nie pomagał pilling,ani masaż szorstką rękawicą,teraz latem chodzę na woskowanie (nie wiem,czemu po tym nie wrastają,to przecież bardzo podobne do usuwania depilatorem),a zimą raz na tydzień krem do depilacji widać depilator nie jest dla wszystkich,muszę spytać koleżank,czy nadal używa,bo na początku bardzo sobie chwaliła i nic jej nie wrastało

Gość nanko528
Poczytajcie sobie o kremie Keranorm, ja akurat stosuje go na coś innego ale na wzrastające włosy tez podobno dobry

Gość podziekuje
Ja Tez odstawilam depilator,no coz tez walczylam z wrastajacymi wlosami!!! Jeszcze mam blizny na nogach,a minelo 2 lata,ale nogi wygladaja duzo lepiej ,mecze sie z maszynka ,ale przed latem wybiore sie na depilacje laserem,zobaczymy co z tego bedzie :) Pozdrawiam wszystkich z podobnym problemem

Gość mi wrastały jak dzikie
używam depilatora od 9 lat chyba, na początku było super, potem zaczęłam wyciągać te włosy, miałam takie rany, że mama zabrała mi depilator i długo stosowałam inne metody - wosk, maszynka, kremy. Ale na wosk wydawałam majątek, bo strasznie mi szybko odrastały, maszynką musiałam golić tak często, że zniszczyłam sobie skórę, kremy - szkoda słów - połowa włosów zostawała na nogach. Wróciłam do depilatora, ale używam peelingu często i wrastają dużo mniej niż kiedyś - teraz zdarza się jeden-dwa wrośnięte włosy, anie jak kiedyś cała łydka :o

Gość lailka
Ja stosuje peelingi ,masaze i wszystko na raz ,a i tak nie pomagaja,co ja bym dala,zeby wymyslili jakis cudowny srodek na to,bo mam coraz wiecej wrosnietych wlosow na nogach,wygladam oblesnie :((

Gość KREM
Podobno jest jakis krem na wrastajace wlosy jakis nowy,nawet ostatnio reklamowany..

Gość midusia
Najlepszy sposób to laser.Zrobiłam 7 zabiegów mam gładkie łydki i zapomniałam co to wrastające paskudne włosy.Robiłam zabiegi w Poznaniu i jestem szczęśliwa że mogę latem założyć spódniczkę.Teraz robię neodermę na małe blizny po tych paskudach.Fajna sprawa mimo ceny,ale warto.

Gość 22211
ile cie ten laser już kosztował i same łydki robiłas?

Gość yypoo
No wlasnie ile kosztuje taki zabieg,bo tez mysle o tym powaznie!!

Gość julitatt
Ja rozstalam sie z depilatorem na zawsze i mimo,ze mam wlosy okropne na nogach to mecze sie z maszynka,mialam juz tak powrastane wlosy,ze masakra!!!!!

Gość jakie tuneliki
Ja uzywam depilatora już 16 lat.Rzadko jiedy zdaży mi się wrastający włosek.Nigdy po depilacji nie nakładam rzadnego balsamu,kremu,nic.Najpierw myję nogi normalnie żelem do kąpieli i szorstkiej gąbki.Maziam się balsamem po ok 10,12 godz. dopiero.Trochę swędzi,ale wyczytałam,że tak trzeba robić.

Gość jakie tuneliki
żadnego :) coś mi na mózg padło.

Gość Depiluje
kazde miejsce :wargi , broda policzki . uszy , armpit, lydki , uda, brzuch, plecy, palce.Gwarantuje , ze juz nic , nigdy w tym miejscu nie wyrosnie, nie ma szans. Bikini extra, gwarancja do konca zycia...Maly kontrakt pokryje wsztkie koszty. Dr K. PS g @ t people need special consulting prior cutting anything out.

Gość iczi
Wlos musi byc uciety na wysokosci skory.Wyrwany ponizej poziomu skory zakreca sie i masz problema.Nie ulegajcie presji reklam depilatow. Tylko maszynka do golenia , a poza tym to przyjemne chociaz troche przydlugie

Gość wiki23
Ja tez mam problem z wrastajace wlosy masakra,a po tym jeszcze blizny,ale juz nie wiem sama co robic probowalam wszystkiego,a moze macie jakies nowe sposoby pomozcie BLAGAM!!!!!

Gość zaszokowana 778
Wiosna zbliza sie szybkimi krokami,a ja przez ten depilator mam takie rany po wrastajacych wlosach,ze masakra!!!!!! Czy jest szansa na podleczenie nog,czy ktos sobie z tym poradzil,blagam pomozcie!!!

zacznij robic depilacje pasta cukrowa: Przepis na pastę cukrową: - 1 szklanka cukru - szklanki wody - szklanki soku z cytryny Składniki wymieszaj i podgrzewaj przez ok. 30 minut co jakiś czas mieszając. Pasta powinna przypominać wyglądem płynny karmel. Pozostaw pastę do wystygnięcia. Przed każdym kolejnym użyciem należy podgrzać pastę, aby uzyskać płynną konsystencję. Nie nakładaj gorącej pasty na skórę. Odczekaj kilka minut aż odrobinę przestygnie. Sposób użycia: Niewielką ilość pasty rozgnieć w palcach i nałóż na skórę. Wygładź pastę ręką tak, aby lepiej przylepiła się do skóry. Po chwili oderwij pastę zdecydowanym ruchem w kierunku pod włos. Porcję pasty możesz użyć kilkakrotnie. Pastę można także stosować podobnie jak wosk na ciepło przyklejając do nałożonej na skórę warstwy bawełniane paski, a następnie odrywając w kierunku pod włos. nie beda sie wrastaly:)

a co do tych krostek, ja takich problemow nie mam, a tez uzywam depilatora elektrycznego, smaruje nogi po kazdej depilacji emulsja ziai: http://www.splendore.pl/Maslo_Kakaowe_Emulsja_do_twarzy_i_ciala_5_oleum_cacao___200ml_p4614.html a jak cos sie dziwnym trafem zrobi uzywam peelingu :) po nim skora jest swietnie gladka :) http://www.splendore.pl/Sopot_Spa_Peeling_myjacy_z_mikrogranulkami_200ml_p4673.html

Gość zaszokowana 778
Dziekuje juz dzisiaj zrobie sobie taka paste :) Mam pytanie do tych paskow samej je zrobic ??? Czy gdzies mozna kupic? Pozdrawiam

Gość watpie w to !!!
Pasta cukrowa tu nie pomoze jest poprostu za slaba!!! Kup sobie porzadny peeling ,z Vichy jest drogi,ale bardzo dobry i wydajny i gabka do zwalczania skorki pomaranczowej i to powinno bardziej pomoc ! Powodzenia