Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość To nie moje pierwsze

Novynette- pomozcie!

Polecane posty

Zmieniam wlasnie pigulki z Yasmi na Novynette. Ale tak sie spieszylam u lekarza ze zapomnial mi powiedziec kiedy mam wziasc pierwsza tabletke Novynette. Do tej pory stosowalalam Yasmin. No ale do rzeczy. Wlasnie jestem w trakcie przerwy 7 dniwej po Yasmin. Dzis jest 3 dzien przerwy. Novynette kupilam dopiero dzisiaj i w ulotce jest napisane ze jesli zmieniam pigulki to nie powinnam robic tej przerwy. I co teraz? kiedy mam wziasc pierwsza nowa pigulke skoro jestem wlasnie w trakcie przerwy?

Nikt z Was nie wie?

Gość anka156
hmmmm jedyne co moge Ci poradzic to ze przerwa jest nie wskazana jezeli zmieniasz z wyzej dawkowanych na nizej, wowczas moze byc zachwiane zabezpieczenie(ja tak zmienialam i niestety robilam przerwe ale zabezpieczalam sie kolo 7 dni), chociaz moj gin twierdzi ze antykoncepcja byla zachowana-ja wolalam nie ryzykowac bo naczytalam sie roznych opinii, slyszalam tez o zaczeciu nowego opakowania w 1 dniu krwawienia:/, natomiast jezeli zmieniasz z nizej na wyzej to mozesz robic normalna przerwe, ale wejdz na forum wizaż tam jest duzo o tych zmianach lekow tak jak sie zapytasz napewno ktos ci doradzi:)

Dzieki za odpowiedz. Choc w koncu zadzwonilam do lekarza i powiedzial zeby normalnie po 7- dniowej przerwie zaczac brac.