Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasikakika

depilacja cipki, pytanko mam.

Polecane posty

Gość depil
wez sie nie depiluj przynajmniej teraz, chyba ze chcesz miec szczote xD

wiesz co Ci powiem...mam lipe bo osobiscie jakies kremy na mnie nie działały lub powodowały uczulenia;/ trymery np brauna ponoc sa dobre drogie i boooli ale usuwa na długo.Maszynka tradycyjnie to 1 dzien i odrosty są kłujące, włoski czasem wzrastaja i krostki też sie pojawiają.Dobrze potem posmarować oliwką.

Gość rosita
ja wyrywam sobie pincetą, raz na 2 - 3 tygodnie. Podrażnień nie mam.

Gość rosita
włoski rosną mi coraz wolniej bo są coraz słabsze. Depiluję się tak już parę ładnych lat, na początku to był koszmar ale do wszystkiego idzie się przyzwyczaić

Gość rosita
przytrzymujesz palcem i nie czuć bólu, wolę to niż depilator. Ktoś bardziej wrażliwy może kupić w aptece maść znieczulającą.

Gość vrtgtrtr
ja depilowalam okolo 10 razy a teraz od 2 lat talcze z wrastajacymi wlosami,mam blizny i przebarwienia....jesli ktos ma tak jak ja ze nawet po golarce wyskakuja krostki to polecam trymer - golarke elektryczna - przycina wlosy do skóry do tego masuje tez skore przez co wlosy nie wrastaja, dla mnie to jedyna opcja, mam wtedy uda i pike i w ogole bikini jak tarkę,ale wole to niz rany,krosty i blizny.

Gość kasikakika
tak, tylko moze zle sformulowalam pytanie. Chodzi mi o takie kremy do depilacji, nie golarki, ani depilatory. rosita ja tez swojego czasu uzywalam pesety, efekt byl swietny ale to bylo dosc meczace i zajmujace czas, dlatego potem przeszlam na golenie a kremow do depilacji jeszcze nie stosowalam i chce sprobowac. Tak wiec jak w temacie: co ile dni, czy wrastaja, czy podraznienia i ceny. Z gory dziekuje za odpowiedzi

Gość kasikakika
takie kremu co rozpuszczaja wloski

Gość vrtgtrtr
ja mam taki sam efekt co po golarce,czylipol dnia,podraznien nie ma,chyba ze jestes uczulona na krem. to to samo co golarka bo usuwa wystajaca czesc wlosa,ale mniej inwazyjne :) aha i zalezy jakie masz wlosy ja mam grube i mocne i rzadko usuwalo mi wszytsko,czasami np wlosy byly "przerwane" w polowie a reszta zostawala, jak dla mnie za duzo kasy trzeba wywalac, chyba ze jestes szczesliwa posiadaczka wlosow odrastajacych co 2 tyg :)

Gość kasikakika
no niestety, Bo kurcze, takie golenie zwykle to tez mi nie bardzo odpowiada. Gole na wodzie z mydlem, bo pianki mi nic nie pomagaja, tylko podrazniaja jeszcze bardziiej. Ale czasem i tak zostaja krostki i zaciecia a wiadomo, to dosc nieestetyczne... a kremem sie nie zatne :) dziekuje za odpowiedz, moze jeszcze ktos z jakimis doswiadzeniami???

Gość cytrussss
na mnie np zadne kremy nie dizałaj a jak juz jakiś działa to niewypadaja wszystkie włoski i muszę poprawiać golarką. Czasem sa jakieś krostki czasem niema. Musisz poprostu sama spróbowac...na zasadzie prób i błędów inaczej nie znajdziesz właściwej dla siebie metody depilacji

a ja od kilku miesięcy chodzę do kosmetyczki na taką depilację woskiem i powiem wam mimo pierwszego wstydu jestem bardzo zadowolona w tej chwili chodzę raz na miesiąc i płacąc 20 zł mam spokój na długo , a że chodzę do tej samej kosmetyczki wstyd również już mi nie dokucza.

Gość kasikakika
20 zl??? to malo jak raz na miesiac... A co konkretnie depilujesz???pipke czy tylko okolice bikini???

Gość gość
czytałem i nie wierze gdzie wy kobiety się uchowały?jest masa kremów do depilacji dla skóry normalnej,wrażliwej nadwrażliwej .Poza tym po depilacji używa się balsamu po depilacji który eliminuje wszelkie niepożadane skutki.Najwazniejsze to się wykąpać z dodatkiem płynu do kapieli a najlepszy jest o zapachu wanili.Sam sprawdziłem bo moja Królowa nie lubi pluć kłakami a lizanko ogolonej to sam miód.

Gość gość
Zakup depilator, rozwiązuje wszystkie problemy-sama uzywam panasonicowego