Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zgagulaaaa

ZGAGA - jak zwalczyć domowymi sposobami

Polecane posty

Gość Monar
Domowe sposoby raczej niezbyt pomagają przy zgadze. Ja męczyłem się ze zgagą przez parę miesięcy, próbowałem różnych domowych wynalazków, ale dopiero ranigast max mi pomógł. Jak i tobie pomaga, to trzymaj się tego sprawdzonego leku, a nie domowych eksperymentów.

Zgaga jest wynikiem zbyt wysokiego poziomu kwasów w żołądku, dlatego należy go obniżać żeby pozbyć się zgagi. Z tego co wiem, to najlepiej poziom kwasów w żołądku zwalczać proszkiem zasadowym (langsteiner).

Gość maradziara
dopadla mnie zgaga gy bylam w ciazy ale to rozumnie jestem juz 8 miesiecy po ciazy i mam dalej zgage nie wiem co mama robic juz wszystkiego probowalam i nie przechodzi ani mleko ani nic nawet czasmi tabletki nie dzialaja ratunku!!!!!

Gość gość
mi pomoglo zrzucenie 9 kg a teraz probuje kolejne 9. Trzeba jesc max 3/4 250 ml szklanki jedzenia na raz nic ostrego i rzucic kawe Po obiedzie zamiast na fotel trzeba wyjsc na spacer na ok 45 min

Gość gość
Leczyć grzybicę, to zwalczysz ją na stałe.

Gość gość
Nie przechodzi, bo zgaga jest wynikiem zakażenia grzybiczego w przewodzie pokarmowym. Tak samo zaatakować może w trakcie ciąży. Przebadaj koniecznie swoje nowonarodzone dziecko, bo mogłaś ją na nie przenieść.

Gość gość
Tak to prawda, że zgaga jest od grzybicy układu pokarmowego. Już po pierwszym dniu leczenia grzyba zgaga znika.

Gość gość
O, widzę że ktoś potem napisał to samo co ja - że zgaga jest wynikiem grzybicy. Tak po prostu jest. A leki typu ranigast pomogą tylko na chwilę, w rzeczywistości namnażająć grzyby. Czyli więcej sobie tym zaszkodzicie i zaraz będziecie mieć to samo.

Gość gość
soda najlepsza

Gość gość
A wlasnie mi mleko tylko pomaga juz od dluzszego czasu tak pozbywam sie "ataku" zgagi

Gość gość
Mi mleko niestety nie pomaga. Pomaga mi za to Proszek Zasadowy który bardzo szybko neutralizuje kwasy w żołądku i zgaga szybko mija. Skuteczny jest 10/10.

Gość gość
woda ZUBER (do kupienia w hipermarketach), świństwo ale działa rewelacyjnie. sprawdzone na sobie i koleżankach.

Gość gość
Zdajemy sobie sprawę, ze zgaga to przyczyna naszych zakwaszonych organizmów i żeby minęła to trzeba go odkwasić. Ja jestem w ciąży i stosuję systematycznie Proszek Zasadowy. Wiem, że jest bezpieczny, pomógł mi pozbyć się zgagi, a jednocześnie czuję, że ma dobry wpływ na prawidłowe funkcjonowanie mojego organizmu.

Gość gość
Można stosować sodę, można miód, ale to wszystko jest na krótką metę. Na pewno trzeba przejść na dietę lekkostrawną. Nie zaszkodzi, a wręcz pomoże wypicie wieczorem szklanki letniej wody z łyżeczką proszku zasadowego. Na moją mamę działa doskonale. Nie jest to drogi specyfik, a może się również sprawdzić w Waszych przypadkach.

Gość gość
domowymi sposobami podobno najczesciej pomagaja migdaly. jednak jesli one nie pomoga to warto zdecydowac sie na wizyte u doktora. jesli zggaga sie powtarza i jest tak silna ze wrecz nie do wytrzymania to naprawde koniecznie udaj sie do lekarza, moze do dr Kawiorskiego - www.chirurgiakrakow.com.pl

Gość Irinia
Domowych sposobów niestety nie znam, ale jak miałam nawracające problemy ze zgagą to brałam Bioprazol Bio Max. To się bierze jedna tabletkę dziennie i działa przez cała dobę. Zarówna radzi sobie ze zgagą jak i z relfuksem.

Bioprazol bio max znam, sama brałam, bardzo skuteczny. Jeżeli zmiana diety i ograniczenie używek nie działa, może trzeba do lekarza iść i badania zrobić?

Gość gość
gość 2016.01.24 domowymi sposobami podobno najczesciej pomagaja migdaly. jednak jesli one nie pomoga to warto zdecydowac sie na wizyte u doktora. jesli zggaga sie powtarza i jest tak silna ze wrecz nie do wytrzymania to naprawde koniecznie udaj sie do lekarza, moze do dr Kawiorskiego - www.chirurgiakrakow.com.pl Uważam, ze jesli zgaga sie powtarza to koneicznie trzeba isc do lekarza.

Gość nexxuu
mówią, że szklanka mleka pomaga na zgagę... spróbowałem i faktycznie pomogło, ale... na godzine i potem wrocila z jeszcze wieksza sila. Bez dobrych tabletek ze zgaga wygrac nie mozna a od siebie polecam Cholestil Max - nie dosc, ze pomoze wyleczyc zgage to w dodatku ułatwi trawienie ;)

Gość sandra233
ooo o Cholestill Max jeszcze nie słyszałam, mam bardzo często zgagę także taki lek bardzo by mi pomógł. Jeszcze takie pytanie on jest bez recepty??