Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ukradlimidiadem

wszystko o YASMINELLE

Polecane posty

Gość krasnoludek454
isana- Twój poziom jest poniżej krytyki więc skarbie, pozwól,ze nie zniżę się do Twojego poziomu. Tylko słówko o sianiu paniki- jesteś przykładem osoby,której trzeba mówc- na bank nie jesteś w ciązy,a o 10 tabletkach możesz zapomniec i jest cacy. hihi. lepsze pierdoły niż prawda? dziecino, idź do książek.

Gość krasnoludek454
"nie mialam glowy o pujsciu do gina po recepte. schrzanilam sobie dawkowanie" więcej pisac chyba nie trzeba.

Gość Nanami
Nic tutaj innego nie ma tylko 'przekrzykiwanie się'. To miejsce jest po to, aby zadawać sobie pytania i pomagać sobie na nie odpowiadać. To ja się was zapytam po ile tak kupujecie Yasminelle?? Ja do tej pory kupowałam po 42,20 zł ale dzisiaj odkryłam inne miejsce gdzie są po 35,50 zł *__* Cudownie~!

Gość krasnoludek454
nanami- ja kupuję zwykle po ok.44zł, ostatnio dostałam po 30 (ale to była jakas promcja, bo wiele leków było w tym dniu tańszych)

Gość krasnoludek454
a może po prostu staniały.. hmm..

Gość do isany srany
isana polmozgu cofnij sie do przedszkola!!!!!!!!! mloda polozna, krasnoludek i pare innych osob nie sieja paniki tylko pisze prawde!!!! tobie natomiast brakuje ktorejs klepki skoro chcesz slyszec to,na co masz w danym momencie ochote!!!!!!! ze tez takie gowniary biora sie za antykoncpecje!!!!! o_0

Gość polac mlodej poloznej
🌼

Gość ninka666
a ty mloda polozna tez nie udawaj takiej cierpliwej i wszechwiedzacej. bo nie raz robisz z siebie jakies gory i pouczasz innych, ze sa glupkowaci itp. taka z ciebie czasem zolza...

Gość Sunsh1ne
Witam dziewczynki :) Bez nerwów, to forum jest po to aby wymieniać między soba informacje... a nie jechac na siebie z wyrzutami. Mój kochany pojechał wczesnie rano do apteki.. o 7 wzielam tabletke, wiec wydłuzylam sobie przerwe o 9h, ale zmiescilam sie w 12, poza tym przyjełam druga tabletke juz o stalej porze i tak zamierzam, zabezpieczac sie bede dodatkowo, bo po co sie stresowac, ale mysle ze dobrze zrobilam i czytajac ulotke tylko sie utwierdzilam. A odnośnie migren to dłuzsza historia....

Gość krasnoludek454
sunsh1ne- dobrze zrobiłaś. zabezpieczaj się dodatkowo (jeśli wtedy będziesz spokojniejsza) i będzie ok. pozdrawiam:)

A co do ceny tabletek.Taniej mozna kupowac w aptekach internetowych.Ja wszelkie leki i dermo kosmetyki zamawiam na www.doz.pl i odbieram w aptece.Wychodzi znacznie taniej.

Gość bocobybylogdyby
:) heh niezły start nowego forum, taki dynamiczny ;) co do wpisu o tym ze krwawienie zazwyczaj pojawia sie miedzy 2 a 4 dniem, to krasnoludek454 ma rację że lepiej takich rzeczy przewrazliwionym dziewczynom na tym forum nie pisać. Jedna dostanie krwawienie 1 a nie daj Boze 7 dnia i pomyśli że jest w ciąży albo co gorsza w ciazy bliźniaczej ;) A na poważnie to nie ma się co kłócić, sama nieraz odpowiadałam na pytania na poprzednim forum i cierpliwość to rzecz konieczna. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i mam nadzieję że na tym etapie zakończą się sprzeczki. p.s. zgadzam się że młodej położnej trzeba polać! I to podwójnie ;) odwala kawał dobrej roboty i jakby jej brakło z nami niejedna z nas umarłaby ze strachu.

Gość krasnoludek454
też pod tym polaniem młodej położnej się podpisuję. ;)

Gość Sunsh1ne
Moje drogie... biore te tabletki juz od lipca, na poczatku bylo siwtnie, teraz w sumie tez jest, o ile... nie boli mnie glowa. Nauczylam sie juz omijac bol, troche poczytalam na ten temat i porady z forum wcielajac w zycie uzyskalam troche spokoju... Otoz migrena, jest stanem strasznym... drazni swiatlo, dzwiek, jaki kolwiek zapach... nic tego nie poprzedza, po prostu budzisz sie i jest, czasem zlapie w srodku dnia, rownie byla. ale rzeczywiscie migreny rozpoczely mi sie kiedy zaczelam brac tabletki, w zasadzie po wzieciu 2 blistra... najczesciej w przerwie, wyczytalam ze jest to spowodowane obnizeniem hormonów. wy tez tak macie? jak sobie radzicie z tym?

Gość krasnoludek454
młoda położna- hmm zainteresowała mnie w sumie ta opcja kupna leków w internetowej aptece, a czy te leki są na pewno przechowywane w odpowiednich warunkach?

Gość krasnoludek454
sunsah1ne- ja bólu głowy nie mam (odpukac).. pobolewa mnie natomiast od jakiegoś czasu lewy jajnik i w najbliższym czasie wybieram się na USG dopochwowe.. Mam jednak nadzieję,że to tylko "urok" tabletek..

Gość krasnoludek454
może Wy macie z tym jakieś doświadczenia?(ból jajnika)

No dobra bo sie czerwienie :-) Co do apteki.To jest normalna siec aptek,tylko zamawiasz bezposrednio w hurtowni i Twoje zamowienie razem z reszta lekow jest dostarczane do apteki.Dlatego tak kupuje.Bo na pewno nie zdecydowalabym sie zamowic lekow z dostawa kurierska,wtedy transport pozstawal by wiele do zyczenia.

Gość krasnoludek454
poczytam Was rano,bo teraz lecę spac. dobranoc

Gość bocobybylogdyby
krasnoludek454 z tego co ja wiem, to te leki odbiera się w aptece, z reszta jak inaczej otrzymasz lek na recepte.... poza tym u mnie w miescie istnieja 3 bardzo tanie apteki gdzie kazdy lek jest o 10-15% tanszy, a nieraz i o wiele wiecej. na kroplach do oczu była różnica około 40 zł. Trzeba sie tylko rozejrzec, popytać A Yasmin i Yasminelle sa niestety drogie i bardzo tanio też się ich nie dostanie, chociaż by sie bardzo starało

Gość krasnoludek454
młoda położna- a ja sobie myślałam,że to właśnie może kurier rozwozi.. eh,no cóż o tej godzinie u mnie cięzko z myśleniem;D.. ale skoro tak to muszę nad tym pomyślec, fajna sprawa. dobranoc

Gość krasnoludek454
bocobybylogdyby- no, niestety za przyjemności trzeba płacic. Na takich lekach nie warto oszczędzac,ale skoro są dobrze przechowywane i łatwo dostępne także przez internet,a do tego tańsze..hmm dobra,rozgadałam się

Gość Sunsh1ne
A mojemu kochanemu sie dzisiaj udalo kupic za 35zl, mi ostatnio w sieci super pharm, czy jak tam to sie pisze, tez udalo sie tak kupic i jeszcze talon na 10 zl dostalam i sobie szampon kupiłam :P fajna promocja ale nie wiem czy w stalej ofercie...

Gość mała12.02.1990
hej biore yasminelle juz 9 miesiecy ale od 3 ostatnich okres dostaje dopiero w 6 dniu po odstawieniu tabsow a na ulotce pisze ze powinien pojawic sie dwa trzy dni po odstawieniu. czy to normalne ze ja dostaje go dopiero po 6???

Gość Sunsh1ne
Kochana każda kobieta jest inna, ba kazdy organizm jest inny i nie ma reguły. Ja dostalam ostatnio pierwszego dnia i co... tez sie w regule 2-4 dnia nie zmiescilam... nie panikuj, przeczytaj wczesniejsze wypowiedzi na ten temat

sunshine ja też tak z tymi migrenami miałam, czasem daje rade, ale czasem wezme ibuprom max bo nie znosze bólu. lewy jajnik własnie mnie zaczał pobolewać od paru tygodni. wczoraj jak mnie mój chłopak masował po brzuszku znalazł jakaś kuleczke nad jajnikiem... aż sie boje co to jest ;?

Gość Sunsh1ne
u mnie to jest chyba gorzej, wywnioskowalam z twojej wypowiedzi. mianowicie poprstu kiedy zlapie mnie migrena, to od rana wymioty, jezli nie mam czym to zolcia, nie ma szans zeby zjesc cokolwiek, zadna tabletka nie dziala... ale nauczylam sie wykrywac kiedy boli, zawsze jest to bol pulsujacy z jednej strony glowy, zaczyna sie delikatnie i wtedy wlasnie musze wziasc tabletke, solpadeine lub aspiryne na migrenowe bole glowy bayera, rozpuszczalne sa wiec szybciej dzialaja...

Gość lela18
krasnoludek454 - '' lela- aha, i co do tej "niemożności" zakupienia tabletek. Jak dla mnie argument śmieszny. Trzeba było przed świętami zaopatrzyc się w pigułki. traktujesz je jak cukierki chyba. '' wyjechałam za granice, bo moja kuzynka umarła. nie będziesz się czepiała teraz? wyjazd był szybki, więc nie myślałam, żeby lecieć do ginekologa, bo miałam czas i 5 tabletek do końca. powinno Ciebie to nie obchodzić i TWOJE TEKSTY SĄ ZBĘDNE, że powinnam zaopatrzyć sie w tabletki. od razu wyjeżdzalam, nie myślac o tym, ze tak mi sie wyjazd przedłuzy. zreszta nieistotne dziewczynko. czepiasz się najgorszego gówna. żegnam i nie mam ochoty z Tobą dyskutować, z innymi owszem.

Gość lela18
honey_001 leć do ginekologa, każdy guzek i kuleczkę należy przebadać, jesli niepokoi.