Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ukradlimidiadem

wszystko o YASMINELLE

Polecane posty

Gość Sunsh1ne
Czy jest możliwość bycia w ciązy, jezeli pomiedzy blistrami w przerwie normnalnie pojawilo sie krwawienie?

Gość Nanami
Oh, mnie to pytanie też ciągle nurtuje także chciałabym się dowiedzieć też o tym.

Gość migotkaaaaa
mloda polozno - mowisz,ze jesli jest obfite krwawienei to nie ma mow o ciazy... a jesli po zaczeciu brania tabletek krwawienie jest bardziej skape...

migotkaaaaa ---- zatrzymanie okresu czy krwawienia nie swiadczy o ciazy,tak samo jak jego \'obfitosc\'.A biorac tabletki krwawienie moze byc mniej obfite a z czasem wrecz skape.

Gość migotkaaaaa
ni wlasnie dlatego twoja teoria o obfitym okresie jakos mi nie pasuje

migotkaaaaa --- jak ktos ma obfity okres -krwawienie to nie moze byc w ciazy....A tak w ogole nie rozpoznaje sie ciazy badz wyklucza na podstawie okresu czy krwawienia z odstawienia.Moze byc obfite,moze byc skape i nie podejrzewa sie z tego powodu od razu ciazy.

Gość migotkaaaaa
no wlasnie ,bo chyba zasady wtedy sie troche zmieniaja-przy braniu tabletek. wiadomo,ze podczas brania anty okres,a raczej krwawienie z odstawienia jest zupelnie inne-jkaby wymuszone przez organizm. wiele dziewczyn panikuje z tego powodu, ze krwawienie maja bardzo skape, albo czasami sie nie pojawi i boja sie, ze sa w ciazy. pojawia sie wiele pytan jak rozpoznac ewentualna ciaze podczas brania tabletek. mnie tez to nurtuje

migotkaaaaa --- jak rozpoznac? Za pomoca testu i lekarza..Biorac tabletki tak jakby oszukujesz swoj oragnizm ,ze jestes w ciazy.Wiec i dolegliwosci beda podobne.

Gość sdsdaFAERWERFDS
polopiryna S wpływa na yasminelle?

Gość cdfsdfs
Witajcie jest cos co mnie niepokoi Zaczelam brac yasminelle w pierwszy dzien okresu(pierwsza stycznosc z tab.) normalnie okres mam 5 dni a moj trwa juz 7 i nie wyglada na to zeby byl to koniec.. Czy to normalne ze sie przedluza na poczatku? Wiem ze to niewiele 2dni ale nigdy nie mialam takiego okresu;/ Odpiszcie blagam!

Gość Nanami
Polopiryna S nie wpływa na anty. Właśnie, najpewniejszy jest test lub lekarz.A takie pytanie, ginekolog potrafi sam rozpoznać czy kobieta jest w ciąży? Nawet jeżeli się mu nie powie, że jest takie podejrzenie i po jakim czasie od zapłodnienia to rozpozna?

cdfsdfs --- tak ,to jest normalne,co zreszta jest napisane w ulotce. Nanami ---- jak to jak rozpozna? Jest cos takiego jak aparat USG,prawda.Jak juz sie zagniezdzi zarodek to cos zobaczy i skieruje na poziom bhcg.

Gość Nanami
Ale mi chodzi o coś takiego: jeżeli kobieta nie wie, że jest w ciąży to czy lekarz przy zwykłym badaniu ginekologicznym jest w stanie stwierdzić ciążę.

Gość Nanami
A mam jeszcze pytanie co do testów ciążowych. Wiem, że tabletki anty podobno nie fałszują wyniku, ale czasem zdarza się, że test poakzuje błędny wynik. Dlaczego tak się dzieje? Jest to spowodowane 'popsutym' testem czy też zbyt wczesnym użyciem testu od czasu zapłodnienia?

Gość Genie
Nanami Wiesz,ze odpowiedz na to pytanie znajdziesz w necie? google.pl

Gość Genie
Samodzielnosc przydaje sie w zyciu...

do młodej położnej... mam pytanie, czy te krwawienia, o których wspominały dziewczyny... jak to jest ?? mam za sobą pierwszy tydzień brania Yasminell... zaczęłam z pierwszym dniem okresu... no i normalnie powinny mi ustać, a tu co chwila.... takie delikatne, raz krwiste, raz brązowe, ciemne... nie jest to obfite, ale mało komfortowe... nie czuję się swobodnie w trakcie seksu... kiedyś brałam Mercilon i nie miałam takich objawów, fakt brałam tylko przez 3 miesiące, jako kurację na torbiele w jajnikach, i potem odstawiłam... teraz zaczęłam antykoncepcję hormonalną, i jestem zdziwiona tymi objawami... i co to tak przez całe 3 pierwsze blistry??? fuck!!

Drogie Kobietki! Zażywam już 2 opakowanie Yasminelle. Po pierwszym dostałam krwawienie już w drugim dniu-czyli jak pisze na opakowaniu prawidłowo. Więc normalnie zaczęłam zażywać drugie. 2 razy zdarzyło mi się zjeść tabletkę nie o tej porze, o której powinnam- ale była to przerwa krótsza niż 12 h-około 8...I teraz czekam już 3 dzień na krwawienie i nic:( Strasznie się denerwuję i boje:( Proszę doradźcie, czy istnieje szansa, że jestem w ciąży?:((( Chciałam dodać, że pierwszy raz w życiu stosuję taki rodzaj zabezpieczenia.

Gość DEJV
ja sie dolanczam do pytanie Sami91:) bo tak sie sklada ze to jest moja Ukochana:* czy jest mozliwe ze sobie wpadlismy??

Gość Sunsh1ne
Witam, Moje drogie... odstawiłam tebletki, moje mogreny były nie do przejścia... i dałam sobie spokój, ale boje sie skutków ubocznych :( Jak teraz bedzie wyglądał mój cykl itd?? bralam te tabletki 6 miesiecy, czy moze są jakieś przy których nie było by migren, bo z tego co słyszałam te sa najsłabsze hormonalnie????

Gość Dame
Nie sądzę byście wpadli jeżeli po przyjęciu tabletki nie wystąpiły do ok.4h wymioty ani biegunka i stosowaliście wszelkie zasady ulotki;) Możliwe jest przyjęcie tabletki do 12h, a więc się zmieściliście. Krwawienie może pojawić się nawet w 7 dniu odstawienia. Także spokojnie, jeżeli nadal się krwawienie nie pojawiło, to czekajcie wytrwale:)

Gość pytająca poniewczasie
młoda położno, liczyłam troszkę na Twoją odpowiedź (napisaną na innym topiku o yasminelle) ale jej nie otrzymałam. mam pewne wątpliwości: biorę yasminelle i ostatnio troche chorowałam i brałam przez sobotę-niedzielę gripex a byłam w czasie tygodnia bez tabletki w niedzielę wzięłam tabletkę, tego dnia, co powinnam, choć z 2-godzinnym opóźnieniem a wcześniej kochałam się z facetem i on kończył kilkakrotnie we mnie... w dodatku po godzinie bardzo rzadko się załatwiłam i później z rana też (choć gdzieś czytałam, że tego nie można jeszcze mianować biegunką) myślisz, że te 2 czynniki mogły obniżyć skuteczność tabletek i spowodować, że zajdę (zaszłam)???? no i może jeszzce jedna sprawa: tak czytam w różnych miejscach o działaniu tabletek ale jakoś ciężko jest mi pojąć jak to jest że one mnie rzekomo zabezpieczają także podczas tych 7 dni przerwy - przecież normalnie wystarczy spóźnienie 1 dzień żeby zajść a tu 7 bez tabletki :O jakoś nadal boję się współżyć w te 7 dni, w niedzielę zaryzykowała, na troche przez rozpoczęciem kolejnego opakowania ale nie bez stresu... :S

pytająca poniewczasie --- nie mogly obnizyc ich dzialania.W 7 dniowej przerwie zabezpiecza sie rozpoczecia nastepnego blistra 8 dnia.Owulacji przeciez nie masz przez caly cykl, prawda?

Nie wiem gdzie pisać więc jeszcze raz: dzisiaj dostałam krwawienie z odstawienia.. (tek jak zawsze regularnie) dziwi mnie tylko to że moje krwawienie jest coraz mniej obfite i bardzo ciemne z duża ilościa \'śluzu\'. Wiem że krwawienie po tabletkach jest inne ale dotychczas miałam bardzo obfite \'jasno-krwiste miesiaczki\'.. nie wiem czy powinnam sie martwić bo bóle menstruacyjne mam takie jak zwykle.. powiedzcie mi czy takie ciemne brązowe krwawienia to normalne?

Gość ws
ilubczyk - przez pierwszy miesiac najczesciej... coz takie sa uroki poczatkow... :)

Gość Sunsh1ne
Witam, Moje drogie... odstawiłam tebletki, moje mogreny były nie do przejścia... i dałam sobie spokój, ale boje sie skutków ubocznych Jak teraz bedzie wyglądał mój cykl itd?? bralam te tabletki 6 miesiecy, czy moze są jakieś przy których nie było by migren, bo z tego co słyszałam te sa najsłabsze hormonalnie????

Sunsh1ne ---- mniej nie zawsze znaczy lepiej.Jeden oragnizm potrzebuje wiekszej dawki,inny mniejszej.Jedna kobieta bedzie potzrebowala wiekszej dawki progesteronu a inna estradiolu.Pozatym patrzy sie jeszcze na rodzaj hormonow.....Dlatego tez nie powinno sie dobierac tabletek na chybil trafil,tylko wczesniej nalezy zbadac poziom progesteronu i estradiolu.To badanie pozwala lepiej dobrac tabletki.A osobom,ktore maja sklonnosc do migren hormony generalne nie sa polecane.

Gość jedno pytanie
witajcie kobietki. jestem przy 3 opakowaniu Yasminelle i od jakiegoś czasu mam na jednym ramieniu taką sporą czerwoną plamę mniej-więcej od łokcia do pach. to może nie tyle jedna plama co kilka mniejszych które tworzą całość skóra oprócz zaczerwienienia jest tam taka jakby przesuszona i szorstka na początku myślałam, że to skutek zimy bo mam bardzo wrażliwą skórę i zimą zaczerwienienia i przesuszenia są u mnie częste choć stosuje dobre, lekkie balsamy po kąpieli teraz jednak widzę że to zaczerwienie się rozrasta i pojawiają się malutkie plamki również na drugim ramieniu. zastanawiam się czy to aby nie uczulenie na tabletki, bo jest w ulotce mowa o reakcjach alergicznych a innego źródła się nie dopatrzyłam... czy któraś z Was tak miała??? co na to można poradzić??? konieczne będzie odstawienie tabletek? do ginekologa wybieram się za jakieś 3 tygodnie po receptę ale zastanawiam się czy nie pójść z tym wcześniej.