Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ukradlimidiadem

wszystko o YASMINELLE

Polecane posty

no ale jeśli ja w czwartek normalnie wzięłam w 2 tyg współżyłam w piątek przed pominięciem tabletki to mi się wydaje ze ochrona była a brak jej byl w sobotę kiedy zapomniałam ja w piątek przyjąć prawda?

Gość ollllllkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
zalozylam temat, ale moze tu mi odpowiecie szybciej? jakie hormony nalezy zbadac przed rozpoczecciem brania tabletek? chce pojsc i prywatnie zbadac. wczesniej bylam u ginekologa i bez badan przepisal mi tabletki - harmonet a pozniej yasmin. czy one sa z tej samej grupy? bo jedne i drugie zle tolerowalam....

Gość przekonasz sie z testu

wioleta181 --- w czartek wzielas tabletke, w piatek sie kochalas i tego samego dnia nie wzielas tabletki i nastepnego dnia tez?Coz, musze Cie zmartiwc, ale nie bylas w pelni zabezpieczona....To nie jest tak,ze tabletka poniedzalkowa zabezpiecza Cie na wtorek, a wtorkowa srode....To by bylo za proste.Blokowanie owulacji to bardziej skomplikowany proces.Musi byc utrzymywany staly poziom homormonow przez 21 dni...W monecie kiedy ten poziom spada,ryzyko ciazy zwieksza sie.Im bardziej spadnie tym ryzyko jest wieksze.Jezeli zajdziesz w ciaze to nie sie dziwie,ale tez nie bede zaskoczona jak nie zajdziesz. ollllllkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa --- wpisz sobie w google 'antykoncepcja hormonana' a wyskocza Ci wszystkie strony ze wszelkimi badaniami jakie pownnas wykonac.

Gość zapomniało mi się
mam takie pytanie - problem: biorę yasminelle 3 miesiąc i zapomniałam 5 tabletki od końca :( Zwykle biorę tabletki o 21 ale przedwczoraj wzięłam o 22 a wczoraj... zapomniałam i wzięłam dopiero dziś o 9:30 :O Niby od 22 minęło troszkę mniej niż 12 godzin ale od mojej zwyczajowej 21szej, minęło 12,5 godziny Zastanawiam się teraz co zrobić: czy zrobić tydzień przerwy czy tak jak w przypadku zapomnienia tabletki w 3 tygodniu brania, zacząć odrazu nowe opakowanie? Współżyłam w piątek-sobotę-niedzielęi boję się okropnie, że wpadnę :O Powiedzcie mi proszę czy mocno wzrosło ryzyko wpadki w tej sytuacji ? (raczej wezmę odrazu nowe opakowanie - dla świętego spokoju) I jeszcze jedno: ulotka nie wspomina o dodatkowym zabezpieczeniu w razie zapomnienia tabletki w 3cim tygodniu ale zastanawiam się czy może jednak bezpieczniej będzie dodatkowo się zabezpieczać w ten walentykowy weekend? Z góry dziękuję za odpowiedzi i rady 🖐️

Gość żanette
wszystki piszecie, że po yasminelle nie rosna piersi a mi spuchlu i to bardzo: powiekszyy sie na stale a od polwy opakowania puchna jeszce bardziej; po "okresie troche maleja" ale 2 tygodnie pozniej... :O

Gość żanette
sorki za literówki

Gość Indys
Jesli maja wystapic u mnie jakies dolegliwosci przez wziecie dwoch blistrow pod rzad to chrzanie nie biore, akurat moj facet nie wymaga ode mnie tego ani nie naciska, tak wiec spoko:)

Gość nojaniewiemcojestgrane
mam pytanie,czy jesli zdarzylo mi sie brac kilka tabletek albo 2 godziny przed wyznaczona zawsze godzina,albo 2 po,to czy ochrona jest tak samo zachowana?i jednego dnia wzielam przez pomylke 2 tabletki.w odstepie czasu mniej wiecej 4/5 h czy cos moze sie przez to u mnie zachwiac? biore tabletki od kwietnia.

Gość bocobybylogdyby
żanette jak sama napisalas PUCHNA, a ze puchna nie rowna sie ze rosna

Gość żanette
tak naprawdę to żadniej nie rosną, jeśli już to kobietom puchną piersi ale po yasminelle miałam tego nie mieć a tu znów problem ze znalezieniem stanika :( kobietki, a jak radzicie sobie z zatrzymują cą się wodą???

Gość zapomniało mi się
wczoraj napisałam do Was pytanko... odpowie mi ktoś???

Gość zapomniało mi się
dla przypomnienia: "biorę yasminelle 3 miesiąc i zapomniałam 5 tabletki od końca Zwykle biorę tabletki o 21 ale przedwczoraj wzięłam o 22 a wczoraj... zapomniałam i wzięłam dopiero dziś o 9:30 Niby od 22 minęło troszkę mniej niż 12 godzin ale od mojej zwyczajowej 21szej, minęło 12,5 godziny Zastanawiam się teraz co zrobić: czy zrobić tydzień przerwy czy tak jak w przypadku zapomnienia tabletki w 3 tygodniu brania, zacząć odrazu nowe opakowanie? Współżyłam w piątek-sobotę-niedzielęi boję się okropnie, że wpadnę Powiedzcie mi proszę czy mocno wzrosło ryzyko wpadki w tej sytuacji ? (raczej wezmę odrazu nowe opakowanie - dla świętego spokoju) I jeszcze jedno: ulotka nie wspomina o dodatkowym zabezpieczeniu w razie zapomnienia tabletki w 3cim tygodniu ale zastanawiam się czy może jednak bezpieczniej będzie dodatkowo się zabezpieczać w ten walentykowy weekend? " dodam może jeszcze że wolałabym zrobić przerwę normalnie bo puchną mi strasznie nogi od tabletek i chyba nie wytrzymam 2 opakowań pod rząd :S

Gość bocobybylogdyby
zapomniało mi się jak chciałaś sobie zrobić tydzień przerwy to trzeba było nie brac tej tabletki po 12,5 godzinach. Teraz to już po ptakach. Musisz wziąć 2 opakowania pod rząd i wtedy dodatkowe zabezpieczenie nie jest konieczne. A to ze wzięłaś tabletke pozniej o godzine to nie jest zapomnienie. Tabletki można brać z roznica +/-2h i wielka krzywda sie wtedy nie dzieje a co do puchnących nóg... pokaż je lekarzowi

Gość bocobybylogdyby
żanette a bo yasminelle to wcale nie tabletki cud, tylko bardziej chwyt marketingowy. aqua femin pomoże Ci w puchnięciu.

Gość bocobybylogdyby
Indys nie jest powiedziane ze będziesz się źle czuc. ja brałam 2 blistry pod rzad juz kilka razy i czulam sie w porzadku. ale nie jest tez powiedziane ze bedziesz czuć sie dobrze. jak nie musisz brac 2 opakowan, to lepiej ne bierz nojaniewiemcojestgrane 2 godizny nie robi wielkiem roznicy. co do dwoch tabletek w jeden dzien, troche nieodpowiedzialne...

Gość żanette
a jakie jeszcze sposoby znacie, żeby temu zapobiegać?

Gość Misia Krysia09
A ja mam pytanie odnosnie 'puchnięicia' ale nie perssi biore od tygodnia Yasminelle i bardzo 'spuchł' mi brzuch podejrzewam ze to od nagromadzenia wody w organizmie poniewaz odczuwam duze pragnienie a nie wiele 'sikam' Czy Wy także miałyście tak? Czy to minie?

Gość z cytrynką
Witam, biore yasminelle juz 7 miesiecy do tej pory brałam regularnie nie zdazylo mi sie zebym zapomniala tabletki i opoznienia duzego w godzinie brania tez nie miałam , czasami kochałam sie z moim facetem w trakcie 7 dniowej przerwy ( ale to tez powinnam byc zabezpieczona) ale od tego blistra (juz jestem przy koncu) caly czas mam bole w dolnej czesci brzucha , nie silne ale czuje ze mnie pobolewa , na dodatek mam tez wydety brzuch?? co to moze oznaczac? miala tez tak któraś?

Gość z cytrynką
Witam, biore yasminelle juz 7 miesiecy do tej pory brałam regularnie nie zdazylo mi sie zebym zapomniala tabletki i opoznienia duzego w godzinie brania tez nie miałam , czasami kochałam sie z moim facetem w trakcie 7 dniowej przerwy ( ale to tez powinnam byc zabezpieczona) ale od tego blistra (juz jestem przy koncu) caly czas mam bole w dolnej czesci brzucha , nie silne ale czuje ze mnie pobolewa , na dodatek mam tez wydety brzuch?? co to moze oznaczac? miala tez tak któraś?

Gość Nanami
Też czuję się jakaś taka opuchnięta i wydaje mi się, że w moim brzuchu jest wielki balon z wodą i też rzadko sikam. Pomaga mi herbata z pokrzywy. Naprawdę polecam. Piję ją od 2 dni i już widzę poprawę. Częściej chodzę siku i już się nie czuję taka nawodniona. I tak, ja mam taką sytuację, że pobolewa mnie brzuch na dole. Powiedziałam wczoraj o tym mojemu ginekologowi i powiedział, że to całkiem normalne i mam się tym nie przejmować. Większą uwagę zwracał na to czy występują plamienia i czy waga się nie zmieniła i apetyt :) A mam pytanie: jakich skutków mogę się spodziewać przy braniu jednego blistra za drugim? Bo chcę sobie przesunąć krwawienie a nie wiem czego mogę się spodziewać.

Gość A Rose
Hej, dziewczyny. Jestem na początku czwartego opakowania Yasminelle. Jutro wyjeżdżam z chłopakiem w góry na 5 dni i mam pewne obawy co do tego, żeby kończył we mnie... Do tej pory nie kończył we mnie, bo używaliśmy dodatkowo prezerwatywy... Ale w górach chcielibyśmy już pójść na całość... Jeśli biorę pigułki prawidłowo, czy mam się obawiać zajścia w ciążę? Proszę o odpowiedź.

A Rose --- jezeli tabletki Cie nie zabezpiecza to prezerwatywy tym bardziej.A jakby gumka Wam pekla to wzielabys jeszcze prostinor na wszelki wypadek? Bez przesady.Nie po to faszerujesz sie chemia ,zeby jeszcze prezerwatyw uzywac..

Gość A Rose
Młoda położna: No nie, bez przesady, ale gdyby pękła to byłabym spokojna, że mam dodatkowo te pigułki i takie łączenie chyba zupełnie uspokaja... Ale faktycznie, skoro pigułki mają najwyższą skuteczność i powodują to hamowanie owulacji, itp. to raczej muszą działać, prawda? Tymbardziej, jeśli biorę je prawidłowo i regularnie... Po prostu chcę pozbyć się wszelkich blokad i chciałam wiedzieć, czy pigułki faktycznie wystarczają (wiem, że nie w 100%).

A Rose --- to skoro uwazasz,ze jak peknie gumka to nic sie nie stanie bo tabletki Cie zabezpieczja, to po co w takim razie prezerwatywa? Brak w tym logiki ;-)