Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ukradlimidiadem

wszystko o YASMINELLE

Polecane posty

Gość jajniczek
Ilonka to jak najbardziej normalne. Nie ma czym się martwić ;) Każdy organizm różnie reaguje. Mój też się skrócił przy pierwszym braniu do 2 dni a mam okresy 7 dniowe :)

Gość Marelon
Czy jeśli godzinę po wzięciu pigułki oddałam rzadki stolec, ale tylko jeden raz, czy to mogło obniżyć skuteczność pigułki, czy to się nie liczy jak biegunka?

Gość Genie
Marelon Wpisz sobie w google 'ciezka biegunka' i przeczytaj jej definicje,skoro masz problemy z odroznieniem jedonrazowego luznego stolca od biegunki.

Gość SamanthaM.
Czy jeśli współżyłam w trakcie 7 - dniowej przerwy i 8-ego dnia wzięłam pigułkę, to muszę się martwić o ciążę?

Gość Sikora09
Hej dziewczyny, czy którejś z Was zdarzyło się po Yasminelle strasznie schudnąć? W tamtym roku ważyłam jeszcze na Wielkanoc 62 kilo, a teraz ważę 54. Pigułki biorę od października. Czy trzeba w związku z tym zmienić pigułki?

Gość migotkaaaaaaaaaaaaaaaa
mam pytania do bardziej doświadczonych dziewczyn. może do młodej położnej?? otóż ostatnio gastrolog przepisał mi jakiś probiotyk chyba na wyrównanie flory bakteryjnej w jelitach.mam częste wzdęcia. nie wiem jaki to dokłądnie lek. ale czy takie leki wchodzą w interakcję z Y? i czy mogą osłabić jej działąnie?? proszę o odpowiedź. pozdrawiam

Gość M.M.C.
Dziewczyny, a czy Wy współżyjecie w ciągu 7 - dniowej przerwy normalnie, do końca? I czy każda z Was robiła to z powodzeniem, tzn. nie zaszła w ciążę?:)

Gość Ilonka007
Kochane...Jesli wziełyscie bez zadnych problemów 21 tabletek tak jak trzeba brac bez zadnych opoznien to 7 dniowa przerwa tez jest zabezpieczona. Ale jesli ktos pomyli sie np w 3 tygodniu brania..np zapomni o tabletce to trzeba sie zabezpieczac... Moje Drogie ja odsyłam Was do strony yasminelle: www.yasminelle.pl Tam znajdziecie odpowiedzi na wszystkie pytania ;) Pozdrawiam

Gość Zuzix
Witam, dziś 21 dzień przyjmowania yasminelle. Tyle też dni krwawię. Strasznie boli mnie głowa i czuję się osłabiona przez ten "długi okres" i nie wiem, czy w związku z tym odstawić tabletki, czy może to się unormuje przy kolejnym blistrze ;/? No i jeszcze pytanie - jak dziś wziełam ostatnią tablektę z blistra (poniedziałek), to kolejny blister zaczynam we wtorek za tydzień, tak? Pozdrawiam i liczę na odpowiedź ;)

Gość Ilonka007
Ja bym poczekala do nastepnego blistra...a jak po pierwszym tygodniu przyjmowania nie przeszłoby pszlabym do gin i zapytała co dalej...ale sama bym nie przerwała przyjmowania tabsów..

witam dziewczynki! mam pytanko;) brałam yasminelle przez 4 cykle czy jestem jakoś chroniona po zaprzestaniu? jakie występuje prawdopodobieństwo zajścia w ciąże w pierwszym miesiacu po 4 cyklach brania yasminelle?

Gość Indys
yasminelka ======== czy jestes chroniona po zaprzestaniu brania tabletek?Raczej NA PEWNO NIE, moja ginekolog mowila, ze w momencie kiedy kobieta odstawia tabletki to jest bardzo duzo mozliwosc zajsciaw ciaze, poniewaz kobieta moze byc wtedy bardzo ploda i moze nawet wytwarzac wieksza ilość jajeczek niz wczesniej i jest tez duze prawdopodobienstwo ciazy mnogiej.

Gość Nanami
Czy ze zwykłego badania krwi (morfologia) można wykryć ciążę?? Proszę o odp.

Gość migotkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nanami - zmorfologii sie tego nie dowiesz. jesli chcesz wiedziec zrob sobie test na hCG z krwi oczywiscie :)

Gość Nanami
Coś już wczoraj poczytałam i tyle się dowiedziałam, że jeżeli liczba erytrocytów jest zmniejszona to może być to objaw właśnie ciąży, ale też anemii i innych schorzeń :) Dziękuję za odp.

Gość Szaraczka
Czy w związku ze zmianą czasu tabletki będę musiała brać o 20, skoro brałam o 21.00 albo wziąć tylko jutro o 20 a w następne dni normalnie? Czy ta zmiana czasu nie ma znaczenia?

Gość Goosia90
Słuchajcie, jak wiadomo, 0, 02% kobiet podczas stosowania pigułek zachodzi w ciążę. Ten 0, 01% z powodu nieprawidłowego brania, a co się musi stać, żeby ta druga kobieta zaszła w ciążę? W jakiś pechowy sposób odblokowuje się owulacja, czy jak?

Gość Genie
Goosia90 Zeby kobieta zaszal w ciaze, to chyba potrzebna jest owulacja, prawda? Sam pleminik nic nie zdziala.

Drogie dziewczyny... od trzech dni biore Yasminelle-stosuje te tabletki ponieważ w czerwcu mam zabieg i muszę \"przesunąć \"sobie okres. Jestem dośc zaniepokojona ponieważ po drugiej pigułce zaczęła boleć mnie prawa noga. nie wiem czym to jest spowodowane, może bezruchem gdyż z siedzącej pracy przesiadam się przed komp. i piszę magisterkę. nie wiem czy moja dolegliowść związana jest z braniem tabletek czy to tylko zbieg okoliczności ... dodam,iż Yasminelle to moje pierwsze pigułki antykoncepcyjne...zastanawiam się czy po 2-ch tabletkach może wystąpić jeden z poważniejszych skutków ubocznych, nie chce pamikować, ale trochę się martwie... Czy Wy także miałyście takie objawy( niekoniecznie z tymi tabletkami ...), proszę o opinię !!!!!

Gość Nanami
Czy długo utrzymujące się zaparcia mogą być skutkiem przyjmowania Yasminelle??

Gość desperatka19
Hej! Mam takie pytanko.. Mam 19 lat. Od paru miesięcy przyjmuję tabletki Yasminelle. W 6 dniu brania tabsow wypilam napar z dziurawca z jednej torebki. Bylo to mniej wiecej wtedy, gdy przyjmowalam tabsika. Sadzicie, ze jest duze prawdopodobienstwo, ze moglam zajsc w ciaze? Dodam, ze w tym samym dniu kochalam sie z moim chlopakiem i on skonczyl we mnie;/ Bylo to w sobote i jest juz za pozno na przyjecie dodatkowej tabletki...

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin

Gość Tadża
1) Skoro po pierwszym bilistrze i kochaniu się z chłopakiem do końca dostałam krwawienie z odstawienia, to pigułki widocznie działają, prawda? Teraz czekam na okres i trochę się boję, bo po raz pierwszy miesiąc temu współżyłam podczas 7-dniowej przerwy, ale skoro wówczas skuteczność się nie zmniejsza i nie zaszłam w ciążę wtedy, to nie ma jakichś szczególnych powodów, dla których pigułki miałyby w tym miesiacu nie działać? 2) Jak to w końcu jest, mniejsza ilość hormonów = mniejsza skuteczność pigułek?

Tadża ----- 1.schiza? Jezeli boisz sie zajsc w ciaze to nie uprawiaj seksu.Wszyscy wiemy skad sie biora dzieci i,ze nie ma 100% antykoncepcji. :-) 2.NIE

witam wszystkich mam takie pytanie.. a wiec. zaczełam juz 2 opakowanie i własnie nie wiem jak to jest z tym zabezpieczeniem.. czy jezeli wziałam dzis 1 tabletke z 2 opakowania to czy jutro moge sie juz kochac czy nie? no bo podobno juz 1 tabletka zabezpiecza.. a wiecie teraz post wiec wczesniej trzeba sie wyszalec:P no a jeszcze wczesniej do dzis miam 2 tygodnie przerwy zeby błona dziewicza sie zagoiła.. prosze o szybką odpowiedz:) dziekuje z góry:*