Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ukradlimidiadem

wszystko o YASMINELLE

Polecane posty

jestes pewna na 100%? no bo wsumie wczsniej brałam tabletki i moze jakies zabezpieczenie we mnie jest jakies... ale z drugiej strony w ulotce jest napisane ze 1 i 3 tydzien jest taki najgrozniejszy

gosc007 --- w ulotce jest napisane,ze najniebezpieczniej jest zapomniec tabletki w 1 i 3 tygodniu.A jezeli przyjmujesz tabletki reguralnie to ich poziom w oragnzimie jest staly co zapewnia zabezpieczenie przed ciaza.Poczytaj sobie o mechanimie dzialania tabletek anty.To nie jest tak,ze tabletka z poniedzialu zabezpiecza Cie na wtorek,a tabletka z wtorku na srode....To by bylo za proste.

aha czyli zapomniecie.. to kurde jak te tabletki działaja.. musze przeczytac:P czyli jestes pewna z moge spokojnie sie kochac.. ale ja dopiero zazyłam 1 tabletke z 2 opakowania...

witam wszystkich mam takie pytanie.. a wiec. zaczełam juz 2 opakowanie i własnie nie wiem jak to jest z tym zabezpieczeniem.. czy jezeli wziałam dzis 1 tabletke z 2 opakowania to czy jutro moge sie juz kochac czy nie? no bo podobno juz 1 tabletka zabezpiecza.. a wiecie teraz post wiec wczesniej trzeba sie wyszalec no a jeszcze wczesniej do dzis miam 2 tygodnie przerwy zeby błona dziewicza sie zagoiła.. prosze o szybką odpowiedz dziekuje z góry:* a inne panie co mysl na ten temat?

Gość Genie
gosc007 Dziecko,ile jeszcze chcesz zapewnien? Jezeli bierzesz tabletki zgodnie z ulotka to caly czas jestes zabezpieczona. Bierzez hormony i nie wiesz jak dzialaja?Chyba czas sie doksztalcic.

Gość Werowera
Witam, biorę jeszcze pierwszy blister Yasminelle i oczywiście jako nowicjuszka wpadłam w panikę bo zapomniałam tabletki! Zażywam je o godz 21 , zapomniałam wczoraj tj. w sobotę. Przypomniało mi sie przed chwilą czyli 16 godzin później. Oczywiście wzięłam tabl. od razu. Sobota, wczoraj: była pierwszym dniem 3-ego tygodnia! W ulotce napisane jest że jesli zapomni sie 1 tabl w 3 tyg, nalezy zacząć drugie opakowanie przez tygodnia przerwy. Czy jeśli jednak jest to 1szy dzień 3 tygodnia, mogę sobie pozwolić na kontynuowanie brania tabl normalnie? (tak jak w wypadku pominięcia tabl w 2 tyg?) z góry dziękuję za odp!

Gość patrysiapat
Do WeroWera i młodej położnej: ja miałam podobną sytuację i kontynuowałam drugi blister bez przerwy. Natomiast czy nie jest tez tak że można brać tabletki normalnie z stosować dodatkowe zabezpieczenie przez jakiś czas? Nie wiem tylko jaki - i tu moje pytanie do młodej położnej - czy to prawda i jeśli tak, to jak dlugo używac np. prezerwatyw?

Gość WeroWera
Dodam jeszcze, że wszystkie poprzednie tabletki były brane bardzo terminowo, a ostatni stosunek odbył sie tydzień temu w niedzielę (bez końca we mnie - wyszedł tuż przed).. Jeśli jednak będzie potrzeba brania 2 blistrów pod rząd, to od kiedy mogę sie kochać?

Gość ona-ona
Witam:) Dziewczyny w ulotce na temat osłabienia anty Yamienelle jest tylko o dziurawcu czy jaeszcze jakieś inne zioła moga osłabic skuteczność. Chciałabym rozpocząć kuracje w Natuhrhaus a tam wszytsko oparte na ziołach i nie wiem jak ze skutecznoscia dietetyczka mówiła ze ich preparaty nie mają wpływu.czy któras ma jakies doswiadczenie a tej sprawie ?? dzieki za odpowiedź

Gość Nanami
Kurcze, czy te wszystkie skutki uboczne tabletek muszą być tak uderzająco podobne do objawów ciąży?! Ból piersi, zaparcia, zwiększony apetyt... to całkiem normalne, że takie rzeczy występuję przy tabletkach antykoncepcyjnych?? Prosiłabym o odpowiedź.

Gość maargo19
hej dziewczyny, chciałabym sie wymienić na tabletki. mam całe opakowanie Yasminelle ale nie chce już ich brać. Zamienie się na Regulon lub Novinette. Oczywiście bez żadnej dopłaty. Wiem że yasminelle są droższe ale mi nie zalezy na pieniądzach. Jezeli bedzie któras chetna to prosze pisac na maila. Najlepeij osoba z Warszawy lub bliskich okolic. pozdrawiam

Gość Nanami
Dziękuję ci za odpowiedź, bo z tym wszystkim do głowy można dostać o_O A przy okazji życzę wszystkim Wesołych Świąt Wielkanocnych :) Pozdrawiam!

sprzedam opakowanie yasminelle - nowe, zafoliowane, data ważności do 01.2013 - 35 zł - możliwy odbiór osobisty Warszawa - jagodapl@autograf.pl

Gość zalamanaa123
młoda położno od kilku dni mam dosyć wysoki puls, wahający sie w granicach 95-100, przy czym ciśnienie w normie albo nawet obniżone ( ogolem zawsze bylam \"niskocisnieniowcem\" ). Tabletki biore już około 3 lat z przerwą. Pierwszy raz zdarza mi sie tak wysoki puls, czy to moze byc spowodowane braniem doustnej antykoncepcji? poczytalam troche na google i moze to byc zwiazane z nadczynnoscia tarczycy, ale ja ja mam idealną, albo nerwica. Ta druga opcja bardziej mozliwa. Czy udac sie do lekarza rodzinnego, czy puls w takich granicach nie jest niepokojacym zjawiskiem i przeczekac? przepraszam ze zawracam glowe w swieta i to jeszcze pytaniem srednio na temat, ale troche sie zdenerwowalam a nie mam sie kogo poradzic. z gory serdecznie Ci dziekuje i Wesolych Swiat

Gość chillou
ostatnio mam straszne zaparcia. znalazlam w domu len w tabletkach. czy len w tabletkach wpływa na działanie tabletek anty?

Gość Nanami
Ostatnio też cierpiałam na zaparcie i wiem, że było to spowodowane przez tabletki. Len.. hmm nie próbowałam. Natomiast spróbowałam pić codziennie szklankę przegotowanej wody z miodem rano, na czczo i powiem ci, że bardzo pomaga. Niekoniecznie po pierwszej szklance, ale 2 dni i jest ok :)

Gość Kinius
Nanami po tych 2 blistrach pod rzad dostalas okre normalnie? w ciagu 7 dniowej przerwy?

Gość Nanami
Tak, dostałam okres normalnie :) Nie miałam żadnych bólów czy plamień.

Gość Kinius
Dzieki za odp, ja tez bede musiala wziasc 2 pod rzad w lipcu bo wyjezdzam na tydzien i akurat wypadnie mi te 7 dni przerwy ;/ mam nadzieje ze wszystko bedzie tak jak powinno

Gość Ilonka007
Kochani...Jestem po pierwszym blistrze Yasminelek, ale zamiast 7 dni przerwy zrobiłam 8, zapomniałam ze powinnam 1 tabletkę wziac w czwartek i wziełam ją w piatek..Czy jestem teraz dobrze zabezpieczona czy muszę uważac ze wzgledu na tą dłuzszą przerwe?

Gość Kinius
przez 7 nastepnych dni musisz uzywac dodatkowego zabezpieczenie

Gość Alaaaa90
Od jakiegoś czasu miewam mdłości zwłaszcza w okolicach 11:00 i wieczorem. Pigułki biorę zgodnie z zaleceniami i od kiedy współżyję, zawsze okres w tej przerwie 7-dniowej dostawałam. Pigułki biorę już 6, 7 miesięcy. Wiem, że nie można wsystkiego zrzucać na pigułki, tymbardziej, że nie odżywiam się zbyt zdrowo i mam problemy z żołądkiem, ale czy mam jakieś powody do obaw o ciążę?

Gość hmmmm1235
młoda położno dzisiaj od mojej koleżanki dowiedziałam się o nowych tabletkach YAZ (24/4). Znalazłam informacje na necie, że lepiej blokują owulację i ogółem są dla organizmu zdrowsze bo nie ma wahań hormonalnych jak przy 7 dniowej przerwie w tradycyjnych tabletkach. A ja zawsze myślałam że ta 7 dniowa przerwa dla organizmu jest konieczna, z resztą lekarz zawsze mówi że 2 opakowania pod rząd można brać góra 2 razy do roku. I kto tu ma racje, bo trochę ogłupiałam. Z góry dzięki za uświadomienie.

Dziewczyny mam do Was pytanie. Własnie wzięłam 21 tabletkę z pierwszego blistra, więc od jutra mam 7 dniową przerwę tak? Licząc że jutro jest pierwszy dzień przerwy i jest to czwartek, a kolejny blister mam zacząć w 8 dniu od wzięcia ostatniej z poprzedniego blistra, to wychodzi mi że mam go wziąć w przyszły czwartek tak? A pierwszy blister zaczynałam od środy. W ulotce natomiast jest napisane, że zaczynanie każdego kolejnego blistra będzie w tym samym dniu, a i krwawienie z odstawienia powinnno co miesiąc występować mniejw ięcej tak samo. Więc jak ma się 7 dniowa przerwa do rozpoczynania kolejnych blistrów w ten sam dzień tygodnia???

Gość Nanami
Alaaaa90 - mam podobnie, też mam dość często mdłości, ale zazwyczaj w godzinach wieczornych. Ja natomiast wszystko zwalałam na tabletki i teraz zmieniłam troszkę dietę i jest o wiele wiele lepiej! A te obawy o ciążę to chyba są zawsze, ale skoro dostałaś okres w terminie to powinno być ok :) hmmmm1235 - hmm, też czytałam o tych tabletkach i podobno są o wiele lepsze :) con - masz taki sam układ brania tabletek w poszczególnych dniach tygodnia jak ja :) tak, skoro dzisiaj wzięłaś ostatnią tabletkę z blistra to w przyszły czwartek musisz wziąć tabletkę z nowego blistra :) ps. zazwyczaj krwawienie dostaje w niedziele, hmmm ciekawe jak będzie u ciebie :) A teraz ja mam pytanie. Czy jeśli zapytam/poproszę ginekologa o zastrzyk hormonalny zamiast tabletek to da mi go bez problemu czy są jakieś przeciwwskazania?

Gość Nanami
con - a blister chyba powinnaś(pierwszy) zaczynać w czwartek a nie w środę z czego policzyłam O.o' bo wtedy to nie pasuje...